Lääketieteellisten alojen valintaperusteet 2022

27.10.2021
  • Lääkis

Lääkiksen kevään 2022 valintaperusteet julkaistiin lääketieteellisten alojen yhteisvalinnan sivuilla keskiviikkona 27.10.2021.

Pääsykoevalinta keväällä 2022

Valintakoe järjestetään ti 24.5.2022 klo 9-14. Kokeen toteutustapa tullaan ilmoittamaan viimeistään 31.12.2021.

Valintakoe perustuu lukion biologian, fysiikan ja kemian pakollisiin kursseihin ja valtakunnallisiin syventäviin kursseihin, valintakokeessa jaettavaan aineistoon sekä mahdolliseen ennakkomateriaaliin.

Valintakokeen suorituspaikkakunnan voi valita itse, ja kokeen voi suorittaa näillä paikkakunnilla: Helsinki, Kuopio, Oulu, Tampere ja Turku. Kokeen suorituspaikkakunta tulee ilmoittaa hakuvaiheessa Opintopolun lomakkeella, ja sen valinta on sitova. Muulla paikkakunnalla tehtyä koetta ei arvioida.

Hakija voi hakea samaan aikaan eläinlääketieteeseen ja lääketieteeseen tai eläinlääketieteeseen ja hammaslääketieteeseen. Samaan aikaan ei voi hakea sekä lääketieteelliseen että hammaslääketieteelliseen.

Mahdollinen ennakkomateriaali

Varma tieto siitä, tuleeko kokeessa olemaan ennakkomateriaalia ilmoitetaan 10.1.2022 mennessä. Ennen tiedon lopullista varmistumista ennakkomateriaalista ei kannata vielä tässä vaiheessa huolestua. Parasta, mitä tässä vaiheessa voit tehdä on opiskella mahdollisimman ahkerasti kokeessa vaadittavaa fysiikan, kemian ja biologian lukio-oppimäärää.

Kun tieto ennakkomateriaalista varmistuu suuntaan tai toiseen, reagoi Mafy tähän tarpeen mukaan heti. Teemme erillisen ennakkomateriaalipaketin Mafynettiin, mikäli ennakkomateriaali päätetään ottaa käyttöön. Ennakkomateriaaliapaketti tulee sisältymään kaikkiin lääkiskursseihin ja itseopiskelupaketteihin.

Todistusvalinta keväällä 2022

Tämän hetkisen tiedon perusteella todistusvalinnassa tullaan keväällä 2022 huomioimaan vain ensikertalaiset hakijat. Kaikista hakijoista 51 % valintaan todistusvalinnassa.

Voit hakea lääkikseen kuinka monta kertaa tahansa ja pysyt aina ensikertalaisena, kunhan et ota muita korkeakoulupaikkoja vastaan.

Jos tulet valmennuskurssillemme, saat henkilökohtaisen opiskeluvalmentajan, joka auttaa sinua haku-urakan suunnittelussa. Opiskeluvalmentajasi selvittää lähtötilanteesi pohjalta, missä suhteessa ylioppilas- ja pääsykokeisiin tulee panostaa ja mitä aineita kannattaa korottaa. Jos pääsykoeharjoittelu on sinulle selkeästi hyödyllisempää, tehdään ylioppilaskokeiden uusinnat siten, että niihin harjoittelu ei vaaranna pääsykoeharjoitteluasi.

Todistusvalinnassa voi saada pisteitä kuudesta ylioppilastutkinnon aineen arvosanasta. Kaikilta huomioidaan äidinkieli, matematiikka, biologia ja kemia. Lisäksi huomioidaan kaksi hakijalle parhaat pisteet tuottavaa ainetta seuraavista: fysiikka, enintään yksi ainereaali, enintään yksi kieli.

Arvosanojen pisteytys todistusvalinnassa.

Ylioppilaskokeiden arvosanoja on voinut syksystä 2019 alkaen käydä korottamassa niin monta kertaa kuin haluaa.

Tutustu Lääkiskurseihimme