Uusi diplomi-insinöörien opintosuuntaus: Robotiikka!

22.2.2023
  • DI

Tampereen yliopistoon valintaan keväällä ensimmäiset robotiikan diplomi-insinööriopiskelijat.

 

Robotiikka on nopeasti kasvava tulevaisuuden ala, jolta toivotaan ratkaisuja ihmisten työskentelyn helpottamiseen, turvallisuuteen ja terveellisyyteen. Robotiikkaa hyödynnetään myös teollisuudessa ja tavaroiden jakelussa. Robotiikasta löytyy myös kestävän kehityksen ja kiertotalouden otsikoiden alle sopivia suuntauksia. Robotiikkaa hyödynnetään jätteiden käsittelyssä ja ympäristön puhdistuksessa.

Kysyntä on kova! Robotiikan osaajia tarvitaan sekä kotimaassa että kansainvälisissä haasteissa. Robotiikan diplomi-insinöörit ovat ammattilaisia, jotka suunnittelevat, ohjaavat, ohjelmoivat ja rakentava robotteja eri alojen tarpeisiin.

Robotiikan opintoihin kuuluu tavallisten matematiikan ja fysiikan perusteopintojen lisäksi konetekniikkaa, automaatiota, säätötekniikkaa, mekatroniikkaa sekä tekoälyopintoja. Robotiikan diplomi-insinöörit ymmärtävät myös kyberturvallisuutta, lainsäädäntöä ja osaavat vastata myös eettisiin kysymyksiin.

Robotiikkaa voi opiskella viisivuotisessa koulutusohjelmassa Tampereen yliopistossa. Robotiikan koulutusohjelmaan haetaan DIA-kokeella.

Lue lisää DIA-kokeesta ja aloita valmistautuminen pian!

Hakeminen diplomi-insinööriksi