Uusijan opas lääkiskokeisiin valmistautumiseen

10.12.2021
  • Lääkis

Lue alta, miten Mafynetillä kannattaa valmistautua lääkiksen pääsykokeeseen kun haet uudestaan.

Fysiikka ja kemia

Jos pääsit viime keväänä harjoittelussasi pitkälle, on sinun tärkein kehittymistavoitteesi vahvistaa itsenäistä ongelmanratkaisutaitoa. Voit kerrata aihealueen teorian ennen tehtävän tekemistä, mutta älä katso mallivastausta ennen kuin olet saanut tehtävään oikean vastauksen. Jos tehtävä ei tahdo millään ratketa, yritä vähintään 30 minuuttia ja lisäksi yritä sitä vielä toisena päivänä uudestaan. Mitä enemmän sinulla tulee vaikeuksia sitä enemmän opit!

Etene Mafynetissä näin:

  • Tee uudestaan kurssin alussa olevat kappaleet, jotka on nimetty aihealueiden mukaan ja jotka käyvät läpi koko oppimäärän. Näin saat kertauksen koko oppimäärästä. Tee jo tässä vaiheessa harjoittelua kaikki tehtävät yllä selitetyllä tavalla. Näin pääset oppimäärää läpikäydessä osaamisessa paremmalle tasolle kuin mitä olit viime kevään lopussa.
  • Kehitä edelleen laskurutiinia ja ongelmanratkaisutaitoa näin: Käytyäsi läpi koko oppimäärän, siirry tekemään muita tehtäviä. Viime lukuvuonna tekemistäsi tehtävistä kannattaa tehdä uudestaan ainakin ne, jotka aiemmin tuottivat vaikeuksia (eli ne, joihin tuli punaisia rasteja). Sen jälkeen voit keskittyä tehtäviin, joita et ole aiemmin tehnyt. Noudata tinkimättömästi yllä selitettyä periksiantamattomuutta tehtävien ratkaisussa. Jos tästä seuraa, että eteneminen välillä pysähtyy kokonaan, tee välillä helpompia tehtäviä – joko uusia tai sellaisia, jotka olet tehnyt jo viime vuonna.

Biologia

Biologiassa painottuu ongelmanratkaisutaidon sijasta asioiden osaaminen ulkoa ja ymmärtäminen. Osattavaa asiaa on paljon enemmän kuin fysiikassa ja kemiassa.

Uusintasuunnitelma on yksinkertainen: Tee kaikki biologian tehtävät uudestaan.

Mafynetin nollaus

Jos haluat nollata tehdyt tehtävät, voit tehdä sen Mafynetistä oppimateriaalin edistymisnäkymän alapuolelta. Huomaa, että uudessa Mafynetissä voit valita tietyn oppiaineen nollattavaksi. 

Jos haluat jossain vaiheessa myöhemmin tarkistaa, mitkä tehtävät viime vuonna tuottivat vaikeuksia tai jäivät tekemättä, voit milloin tahansa perua nollauksen väliaikaisesti tai pysyvästi.

Tilaa lääkiksen valmennuskurssi