Kauppiskurssien harjoituskokeet

Löydät sivuilta kauppiskurssien harjoituskokeiden päivämäärät sekä kokeiden tulosanalyysit.

Tietoa harjoituskokeista

Kauppiskurssien aikana tehdään yhteensä 6 harjoituskoetta yhteisessä aikataulussa. Näistä harjoituskokeista julkaistaan koeanalyysi, jonka avulla pystyt tarkastelemaan omaa ranking-tulostasi sekä seuraamaan omaa kehitystä.

Muista!

Harjoituskoe julkaistaan Mafynetissä aina viikko ennen aikatauluun merkittyä harjoituskoepäivää. Tee harjoituskoe viimeistään annettuna koepäivänä.

Harjoituskokeen tulosanalyysi julkaistaan aina harjoituskoepäivää seuraavana maanantaina klo 16 mennessä. Tee harjoituskokeet annetun aikataulun mukaisesti. Jos vanhempia kokeita on vielä tekemättä, kannattaa ne jättää väliin ja keskittyä kokeeseen, joka on aikataulussa seuraavana.

Harjoituskokeiden aikataulut

Koe 1 – 25.2.2024
Koe 2 – 10.3.2024
Koe 3 – 14.4.2024
Koe 4 – 28.4.2024
Koe 5 – 12.5.2024
Koe 6 – 26.5.2024

Analyysien lukuohjeet

Tutustu lukuohjeisiin, jotta saat parhaan hyödyn irti harjoituskoeanalyyseista!

Tärkein osa: Sisäänpääsyraja ja oma suhteellinen tuloksesi

Sisäänpääsyraja on hyvä arvio pistemäärästä, jolla saisi opiskelupaikan, jos harjoituskoe olisi ollut oikea valintakoe. Sisäänpääsyrajat on määritetty testauksen ja vertailun avulla siten, että ne ovat jokaisessa harjoituskokeessa yhtä vaativat ja vastaavat sitä vaikeustasoa, jolla kevään 2023 valintakokeessa olisi päässyt sisään eri hakukohteisiin.

Vertaamalla omaa tulostasi sisäänpääsyrajaan näet taitotasosi tällä hetkellä. Kevään aikana opit ja pääset lähemmäksi sisäänpääsyrajaa – voit jopa ylittää sen jo ennen pääsykoetta!

Miten hyödynnät sisäänpääsyrajaa?

Laske kokeesta suhteellinen tuloksesi: Omat pisteesi jaettuna sisäänpääsyrajalla kertaa 100 %. Jos esim. omat pisteesi ovat 19,9 ja sisäänpääsyraja 28,43, niin suhteellinen tulos on 19,9/28,43 * 100% = 69,9%. Suhteellinen tulos kertoo, että sinulla on vielä noin 30 prosenttiyksikköä matkaa sisäänpääsyrajaan. Piirrä suhteellisista tuloksista edistymiskuvaaja vihkoosi! Käytä jokaisen harjoituskokeen suhteellisen tuloksen laskemisessa saman hakukohteen sisäänpääsyrajoja. Katso kaksi esimerkkiä alta.

Suhteellinen tulos kertoo edistymisestäsi, koska raja on jokaisessa kokeessa yhtä vaativa. Ahkeran harjoittelun myötä kehityt, ja kuvaajista huomaat, kuinka harjoituskoepisteesi hivuttautuvat hiljalleen lähemmäs ja lähemmäs sisäänpääsyrajaa.

Jos olet hakemassa useampaan hakukohteeseen, sinun kannattaa piirtää yllä olevan kuvan mukaiset käyrät sekä sinulle mieluisimmasta että helpoimmasta hakukohteestasi. Helpoimman hakukohteesi seuraaminen mieluisimman rinnalla tuo sinulle itsevarmuutta, sillä se on helpommin saavutettava tavoite verrattuna suosikkihakukohteeseen.

Huomaa seuraavat asiat!

  • Älä lannistu, jos suhteellinen tuloksesi tulee välillä alaspäin. Sattumalla on myös suurehko merkitys koetuloksiin. Oikeasti opit koko ajan uutta, kun teet töitä. Oppimiselle on tyypillistä, että tulokset näkyvät viiveellä ja joskus parannusta voi joutua odottamaan pari kuukautta! Näin pitkän odottelun jälkeen tosin tulokset saattavat ponnahtaa nopeasti ylös – joskus vasta itse pääsykokeessa pidettyäsi sitä ennen muutaman päivän lepotauon.
  • Vaikka suhteellinen koetuloksesi viimeisessä kokeessa olisi 50%, se ei tarkoita, että mahdollisuudet olisi menetetty. Joka vuosi kurssilaisia pääsee sisään tältäkin tasolta. Tämä johtuu sekä viime hetken parannuksista että onnesta! Harjoituskokeessa on voinut olla huonoa tuuria, pääsykokeessa tilanne voi olla toinen. Viime hetken parannuksen mahdollistavat muun muassa lepo ja itsevarmuus. Älä siis ikinä luovuta!

Tulosanalyysit

Alta löydät harjoituskokeiden tulosanalyysit.

KOKEEN 1 TULOSANALYYSI

KOKEEN 2 TULOSANALYYSI

KOKEEN 3 TULOSANALYYSI

Kokeen 4 tulosanalyysi julkaistaan 29.4. klo 16.