Lääkiskurssien harjoituskokeiden tulosanalyysit

Täältä löydät lääkiskokeiden tulosanalyysit

Kaavaliite ja kokeen ohjeet

Lääketieteelliset julkaisivat uuden kaavaliitteen sekä kokeen ohjeet kevään 2024 pääsykokeeseen tiistaina 12.3.2024 sivuillaan. Voit tutkia niitä alta.

Kaavaliite

Kokeen ohjeet

Analyysien lukuohjeet

Tutustu lukuohjeisiin, jotta saat parhaan hyödyn irti harjoituskoeanalyyseista!

 

Tärkein osa: Sisäänpääsyraja ja oma suhteellinen tuloksesi

 

Julkaisemme jokaisesta kokeesta sisäänpääsyrajan analyysin yhteydessä. Sisäänpääsyraja on määritetty testauksen ja vertailun avulla siten, että se on kussakin kokeessa yhtä vaativa ja vastaa sitä tasoa, jolla oikeassa pääsykokeessa on päässyt sisään. Olemme huomioineet todistusvalintakiintiön vaikutuksen. Julkaisemme rajat eläinlääkikseen, hampaalle, Helsingin yleiselle ja muille yleisille.

Miten hyödynnät sisäänpääsyrajaa?

Laske jokaisesta kokeesta suhteellinen tuloksesi: Omat pisteesi jaettuna sisäänpääsyrajalla kertaa 100 %. Jos esim. omat pisteesi ovat 90 ja sisäänpääsyraja 120, niin suhteellinen tulos on 90/120 * 100% = 75%. Suhteellinen tulos kertoo, että sinulla on vielä noin 25 % matkaa sisäänpääsyrajaan. Piirrä suhteellisista tuloksista edistymiskuvaaja vihkoosi! Katso kaksi esimerkkiä alta.

Huomaa seuraavat asiat!

  • Älä lannistu, jos suhteellinen tuloksesi tulee välillä alaspäin. Sattumalla on myös suurehko merkitys koetuloksiin. Oikeasti opit koko ajan uutta, kun teet töitä. Oppimiselle on tyypillistä, että tulokset näkyvät viiveellä ja joskus parannusta voi joutua odottamaan pari kuukautta! Näin pitkän odottelun jälkeen tosin tulokset saattavat ponnahtaa nopeasti ylös – joskus vasta itse pääsykokeessa pidettyäsi sitä ennen muutaman päivän lepotauon.