
Miten matematiikkaa opitaan?
Verta, hikeä ja istumalihaksia – miten matematiikkaa opitaan?
Matematiikan yo-arvosanasta on todistusvalinnassa tarjolla mehevä pistesaalis useimpiin hakukohteisiin, joten oli se sitten kokelaalle intohimo tai pakollinen paha, matematiikka lopulta löytyy todistuspaperista usein.
Mitä hyvän matematiikan yo-arvosanan saavuttaminen sitten vaatii? Olet varmaan kuullut, että siihen tarvitaan aikaa, harjoitusta ja hyviä istumalihaksia. Kuulostaako kliseiseltä? Istumalihakset ainakin kuulostavat. Miksi tätä ratkaisua sitten tarjoillaan matematiikan oppimiseen?
Ei oikotietä onneen – harjoitus tekee mestarin
Ihminen oppii niitä taitoja, joita harjoittelee. Tästä syystä matematiikan opiskelu vaatii harjoittelemista: laskemista, ongelmien ratkaisemista ja kuvaajien piirtämistä. Matematiikan oppiminen ei perustu pelkkään kaavojen ja esimerkkien lukemiseen, vaan taitoja kehitetään parhaiten ratkaisemalla tehtäviä itse – olipa välineenä perinteinen kynä ja paperi tai digitaaliset työkalut, kuten kaavaeditori ja kuvaajanpiirto-ohjelma.
Koska esimerkiksi prosenttilaskujen oppiminen vaatii useamman tehtävän ratkomista ja derivaattojen järkeilykin melkoisen pinon erotusosamäärän raja-arvoja, yhdessä opiskelupäivässä kahlattu sivumäärä tai aiheiden lukumäärä ei välttämättä kerro oppimisen edistymisestä.
Matematiikan oppimiseen nimittäin vaaditaan riittävästi aktiivista opiskelua, lepoa unohtamatta. Aivojen täytyy jäsennellä opittuja tietoja rauhassa, joten luku-urakkaa ei kannata rakentaa muutaman pitkän opiskeluillan varaan. Opitut asiat ja hankalat tehtävät on hyvä jättää välillä hautumaan yön yli.
Sinnikkyys palkitaan
Viimeisenä matematiikan opiskelun kulmakivenä on sitkeä luonne, hyvät hermot tai millä nimellä periksiantamattomuutta sitten ikinä halutaankaan kutsua.
Oppimistuloksia ei välttämättä huomaa heti yhden tehtävän jälkeen. Yhden yhtälöparin ratkaiseminen voi viedä joskus tunnin jos toisenkin, ja trigonometriset funktiot saattavat tuntua epäselvältä jopa viikkojen ajan.
Koska matematiikan oppiminen kuitenkin vaatii harjoittelua, on haastavina hetkinä tärkeää jatkaa opiskelua sinnikkäästi, jättää tehtävät välillä hautumaan ja luottaa oppimisprosessiin. Opiskelun kuuluukin tuntua haastavalta: kun joudut puurtamaan opiskelujen parissa, tehtävät eivät ole sinulle liian helppoja ja voit kehittyä!

Mafynetti auttaa matikassa
Mafynetti on suunniteltu pitkän kokemuksemme avulla siten, että se auttaa opiskelemaan tehokkaasti. Mafynetissä teoriat on pilkottu pieniin osiin niin, että opiskelet sopivalla tahdilla ja harjoittelet matematiikkaa aktiivisesti sopivan haastavien harjoitustehtävien avulla.
Lisäksi Mafynetin automaattinen kertaustoiminto pitää huolta siitä, että ehdit jäsennellä sekä syventää tietojasi rauhassa. Edistymiskäyrä taas auttaa hahmottamaan tarvittavan työmäärän.
Matematiikan opiskeluun ei siis välttämättä tarvita verta, mutta hikeä, istumalihaksia ja Mafynetti kylläkin!
Paremmat arvosanat yo-kokeesta?
Syksyllä 2024 Mafynettiä käyttäneiden yleisin arvosana oli E. Saavuta opiskelupaikka todistusvalinnassa maksimoimalla ylioppilaskoetuloksesi.

Yo-kertausmateriaalit
Kaikki materiaalit sisältävät runsaasti tehtäviä, kattavat teoriatiivistelmät, vähintään kaksi yo-harjoituskoetta sekä Mafynetin edistykselliset oppimisominaisuudet.
Aineet:
- biologia
- fysiikka
- historia
- kemia
- maantiede
- lyhyt matematiikka
- pitkä matematiikka
- yhteiskuntaoppi
- äidinkieli lukutaito
- äidinkieli kirjoitustaito
Hinta alkaen
44,90 €

Yo-valmennuskurssit
Kaikki kurssimme sisältävät yksilöllisen opetuksen, opiskeluvalmennuksen, runsaasti tehtäviä, kattavat teoriatiivistelmät, tarkastettavia kokeita sekä Mafynetin laajan yo-kertausmateriaalin.
- Elokuun yo-kurssi syksyn kirjoituksiin
- Marraskuun yo-kurssi kevään kirjoituksiin
- Tammikuun yo-kurssi kevään kirjoituksiin
- Helmikuun yo-kurssi kevään kirjoituksiin
Hinta alkaen
396 €
