Koestrategia ja loppurutistus lääkiksen pääsykokeeseen

3.5.2022
  • Lääkis

Toukokuu on koittanut ja sääkin alkaa muuttua yhä keväisemmäksi. Niin myös kevään valintakoe lähestyy hiljalleen. Lue alta viimeisiä vinkkejä loppurutistukseen ja onnistuneeseen koesuoritukseen!

Aloita kertaaminen

Viimeisten viikkojen aikana on tärkeää kerrata kaikki tähän saakka opitut asiat, jotta ne ovat tuoreessa muistissa pääsykokeessa. Älä siis opiskele enää uusia asioita, vaan keskity pelkästään kertaamiseen ja laskurutiinin vahvistamiseen. Uudet asiat eivät ehdi siirtyä enää pitkäkestoiseen muistiin, ja toisaalta niihin käytetty aika on pois jo osaamiesi asioiden kertaamiselta.

Kaikkea ei tarvitse osata

Opiskelijoiden yleinen harhakäsitys lääkishakuun liittyen on, että lääkikseen päästäkseen pitäisi osata kaikki mahdolliset asiat kuvatekstien nippelitietoja myöten. Näin ei kuitenkaan todellisuudessa ole, vaan kaikkina aiempina vuosina sisäänpääsyyn on riittänyt erinomainen perusasioiden hallinta fysiikan, kemian ja biologian oppimäärästä. Kaikkea ei siis tarvitse osata, ja nyt tärkeintä onkin hioa tämänhetkinen osaamisesi huippuunsa vahvistamalla laskurutiinia fysiikassa ja kemiassa sekä kertaamalla biologiassa suurempiin kokonaisuuksiin liittyviä yksityiskohtia!

Muista riittävä lepo

Pitkän harjoituskauden jälkeen ennen tulevaa huippusuoritusta on tärkeää levätä riittävästi ja kerätä voimia. Suurin työ on siis jo tehty, joten viimeisinä viikkoina lukutunteja kannattaa laskea sopivasti siten, että aikaa jää riittävästi virkistävälle levolle ja vapaa-ajalle. Näin varmistat, että ehdit palautua riittävästi ja pystyt tekemään kokeessa parhaasi.

Muista myös, että onnistuminen lähtee uskostasi omiin mahdollisuuksiisi. Keskity siksi viimeisinä viikkoina hyvää fiilistä ja itseluottamusta tuoviin tehtäviin. Eikö olekin mahtavaa, että luku-urakka pian on ohi ja pääset näyttämään, mitä kaikkea osaat!

Koestrategia pääsykokeessa

Koestrategian tarkoituksena on maksimoida oman parhaan tuloksen tekeminen pääsykokeessa. Olennaista on optimoida ajankäyttöä siten, että tunnistat ne tehtävät, joista saat eniten pisteitä rajallisessa ajassa. Lääkiksen pääsykoe kannattaa tehdä kolmella eri kierroksella, jotta kokeen läpikäynti ja tehtävien tekeminen on tehokasta. Tällä koetaktiikalla varmistat myös, että osaamisesi kanavoituu parhaalla mahdollisella tavalla valintakoekysymyksissä.

Klikkaa alla olevasta painikkeesta toimivan koestrategian ohjeisiin. Ohjeissa käydään läpi koestrategia kierros kierrokselta.

KOETAKTIIKKA LÄÄKISKOKEESSA