Lääketieteellisten alojen valintaperusteet 2024

26.10.2023
  • Lääkis

Lääkiksen kevään 2024 valintaperusteet julkaistiin 26.10.2023.

hakusivulle

Pääsykoevalinta keväällä 2024

Tänään kevään 2024 lääkiskokeen valintaperusteet julkaistiin laaketieteelliset.fi -sivustolla. Tiedotteen mukaan

  • valintakoe perustuu lukion biologian, fysiikan ja kemian pakollisiin LOPS21 mukaisiin kursseihin ja valtakunnallisiin syventäviin kursseihin ja valintakokeeseen mahdollisesti sisältyvään aineistoon
  • valintakokeen voi suorittaa Helsingissä, Oulussa, Tampereella, Kuopiossa tai Turussa
  • valintakoe on sähköinen ja se tehdään Vallu-valintakoepalvelussa, joka on luultavasti ominaisuuksiltaan samanlainen kuin viime vuonna. Voit katsoa demoversiota koejärjestelmästä täällä.
  • valintakokeessa on käytössä digitaalisen koejärjestelmän funktiolaskin.
Kokeeseen osallistuville annetaan vielä lisää ohjeita 12.3.2024 mennessä. Käytä opiskeluaikasi tehokkaimmin keskittymällä aineenhallinnan rakentamiseen. Koejärjestelmää ja -taktiikkaa pääset harjoittelemaan myös kevään Mafynetti-harjoituskokeissa!

Todistusvalinta keväällä 2024

Todistusvalinnassa huomioidaan vain ensikertailaiset hakijat ja opiskelupaikoista 50 % täytetään todistusvalinnassa. Voit hakea lääkikseen kuinka monta kertaa tahansa ja pysyt aina ensikertalaisena, kunhan et ota muita korkeakoulupaikkoja vastaan.

Todistusvalinnassa voi saada pisteitä kuudesta ylioppilastutkinnon aineen arvosanasta. Kaikilta huomioidaan äidinkieli, matematiikka, biologia ja kemia. Lisäksi huomioidaan kaksi hakijalle parhaat pisteet tuottavaa ainetta seuraavista: fysiikka, enintään yksi ainereaali, enintään yksi kieli.

Arvosanojen pisteytys todistusvalinnassa.

Ylioppilaskokeiden arvosanoja on voinut syksystä 2019 alkaen käydä korottamassa niin monta kertaa kuin haluaa.

Kun tulet valmennuskurssillemme, saat henkilökohtaisen opiskeluvalmentajan, joka auttaa sinua haku-urakan suunnittelussa. Opiskeluvalmentajasi selvittää lähtötilanteesi pohjalta, missä suhteessa ylioppilas- ja pääsykokeisiin tulee panostaa ja mitä aineita kannattaa korottaa. Jos pääsykoeharjoittelu on sinulle selkeästi hyödyllisempää, tehdään ylioppilaskokeiden uusinnat siten, että niihin harjoittelu sopii yhteen pääsykoeharjoittelusi kanssa.

hakusivulle

Ilmoittaudu lääkiskurssille