Lääketieteellisten alojen valintaperusteet 2023
Lääkiksen kevään 2023 valintaperusteet julkaistiin lääketieteellisten sivuilla tiistaina 25.10.
Pääsykoevalinta keväällä 2023
Valintakoe järjestetään ti 23.5.2022 klo 9-14.
Valintakoe perustuu lukion biologian, fysiikan ja kemian pakollisiin kursseihin ja valtakunnallisiin syventäviin kursseihin sekä valintakokeessa jaettavaan aineistoon. Kevään 2023 valintakokeeseen ei tule ennakkomateriaalia.
Valintakokeen suorituspaikkakunnan voi valita itse, ja kokeen voi suorittaa näillä paikkakunnilla: Helsinki, Kuopio, Oulu, Tampere ja Turku. Kokeen suorituspaikkakunta tulee ilmoittaa hakuvaiheessa Opintopolun lomakkeella, ja sen valinta on sitova. Muulla paikkakunnalla tehtyä koetta ei arvioida.
Kevään 2023 valintakoe on sähköinen ja se tehdään Vallu-valintakoesivustolla, joka on luultavasti hyvin samanlainen kuin sähköinen koejärjestelmä kevään 2022 kokeessa. Hakijalla tulee olla oma tietokone kokeen suorittamiseen.
Yllä olevassa taulukossa on esitetty kevään 2023 lääkisten aloistuspaikkamäärät.
Todistusvalinta keväällä 2023
Todistusvalinnassa huomioidaan vain ensikertailaiset hakijat ja opiskelupaikoista 50 % täytetään todistusvalinnassa. Voit hakea lääkikseen kuinka monta kertaa tahansa ja pysyt aina ensikertalaisena, kunhan et ota muita korkeakoulupaikkoja vastaan.
Todistusvalinnassa voi saada pisteitä kuudesta ylioppilastutkinnon aineen arvosanasta. Kaikilta huomioidaan äidinkieli, matematiikka, biologia ja kemia. Lisäksi huomioidaan kaksi hakijalle parhaat pisteet tuottavaa ainetta seuraavista: fysiikka, enintään yksi ainereaali, enintään yksi kieli.
Arvosanojen pisteytys todistusvalinnassa.
Ylioppilaskokeiden arvosanoja on voinut syksystä 2019 alkaen käydä korottamassa niin monta kertaa kuin haluaa.
Kun tulet valmennuskurssillemme, saat henkilökohtaisen opiskeluvalmentajan, joka auttaa sinua haku-urakan suunnittelussa. Opiskeluvalmentajasi selvittää lähtötilanteesi pohjalta, missä suhteessa ylioppilas- ja pääsykokeisiin tulee panostaa ja mitä aineita kannattaa korottaa. Jos pääsykoeharjoittelu on sinulle selkeästi hyödyllisempää, tehdään ylioppilaskokeiden uusinnat siten, että niihin harjoittelu sopii yhteen pääsykoeharjoittelusi kanssa.