Lääkis todistusvalinnan pisterajat 2021

21.5.2021
  • Lääkis

Lääkiksen kevään 2021 todistusvalinnan tulokset julkaistiin opintopolussa perjantaina 21.5.2021. Todistusvalinnankiintiössä on otettu huomioon ainoastaan ensikertalaishakijat. Enintään 51 % opiskelijoista on valittu todistuvalinnankiintiöllä ja loput hakijoista tullaan valitsemaan 25.5.2021 järjestettävän valintakokeen perusteella.

Todistusvalinnassa on annettu pisteitä kuudesta ylioppilastutkinnon aineen arvosanasta. Kaikilta huomioidaan äidinkieli, matematiikka, biologia ja kemia. Lisäksi huomioidaan kaksi hakijalle parhaat pisteet tuottavaa ainetta seuraavista: fysiikka, enintään yksi ainereaali, enintään yksi kieli. Aineet tuottavat kuitenkin pisteitä hyvin erisuuret määrät ja parhaat pisteet saa yhdistelmällä fysiikka + pitkä kieli.

Vuoden 2021 haussa ensisijaisuuspiste poistui hausta.

Todistusvalinnan pisterajat vuoden 2021 haussa lääketieteen yhteisvalinnassa


Haluatko korottaa arvosanojasi?

Lääkiksen pisterajoissa on havaittavissa jonkin verran nousua viime vuoteen verrattuna. Todistusvalinnan kiintiö oli 75 % vuonna 2020 ja 51 % vuonna 2021. Kiintiön pieneneminen vaikuttaa rajoja nostavasti. Lääkishakijat ovat myös innokkaasti parantaneet yo-todistuksiaan, mikä omalta osaltaan nostaa todistusvalinnan rajoja, kun korkeatasoisempia yo-todistuksia on enemmän kamppailemassa todistusvalintakiintiön paikoista.

Mikäli lääkishakusi jatkuu vielä tämän kevään jälkeen, nyt kannattaa suunnitella, minkä oppiaineiden korottamisesta syksyn yo-kirjoituksissa olisi eniten hyötyä. Todistusvalinnan pisteytyskaavioon ei ole tulossa muutoksia, joten mikäli jokin aine selkeästi painaa kokonaispistemäärääsi, voit saavuttaa merkittävää etua korottamalla sitä ensi syksynä.

Järjestämme kesäisin kirjoituksiin valmistavia yo-valmennuskursseja matematiikassafysiikassabiologiassa ja kemiassa. Tervetuloa mukaan!

Tutustu kesäkursseihin ja muihin yo-valmennustuotteisiin