
67 % valintakoekiintiön aloituspaikoista?
Mafyn asiakkaat saavuttivat 379 paikkaa kevään 2024 valintakoevalinnassa.
Miten tiedämme tämän?
Olemme kertoneet, että kevään 2024 valintakoekiintiössä lääketieteellisiin päässeistä 67 % oli Mafyn asiakkaita. Nyt kerromme, mistä tämä luku muodostuu.

Perusteelliset sisäänpääsykyselyt
Suoritamme joka kesä perusteellisen sisäänpääsykyselyn, jossa kysymme henkilökohtaisesti kaikilta asiakkailtamme, ovatko he saaneet opiskelupaikan. Emme saaneet aivan kaikilta vastausta kesällä 2024, mutta silti 379 asiakastamme ilmoitti saaneensa paikan pääsykoekiintiössä.
Valintakoekiintiön koko oli 565 aloituspaikkaa, eli avullamme lääkikseen pääsi vähintään 379/565 = 67 % valintakoekiintiöstä. Koska kaikki eivät vastanneet kyselyymme, luku voi toki olla suurempikin, mutta varmuudella voimme todeta, että kaksi kolmesta valintakokeen läpäisseistä on hyödyntänyt kurssejamme ja/tai Mafynettiä.

Riittääkö Mafynetti sisäänpääsyyn?
Lyhyesti sanottuna: kyllä riittää! Koska kaikki Mafyn avulla opiskelevat käyttävät Mafynetti-sovellusta, saamme sitä kautta paljon hyödyllistä tilastotietoa. Yksi mielenkiintoinen havainto on sisäänpääsyyn vaadittu työmäärä opiskelutunteina.
Lukuvuonna 2023–2024 sisään päässeet asiakkaamme tekivät keskimäärin mahtavat 540 tuntia töitä sovelluksessamme.
Kysyimme kaikilta 379 sisäänpäässeeltä myös, käyttivätkö he Mafynetin lisäksi jotain muuta opiskelumateriaalia. Heistä 241 vastasi tähän kysymykseen ja 138 ei vastannut. Vastanneista 208 kertoi käyttäneensä vain Mafynettiä. Vain Mafynettiä käyttäneet opiskelivat sillä keskimäärin 548 tuntia. Vastanneista 33 sanoi käyttäneensä Mafynetin lisäksi jotain muuta materiaalia. He käyttivät Mafynettiä keskimäärin 483 tuntia, mikä on ymmärrettävää, koska he käyttivät aikaa myös muuhun opiskelumateriaaliin.

Jotta voimme jatkaa laskelmia, teemme oletuksen, että useaa materiaalia käyttäneet sisäänpäässeet eivät yhteensä tehneet olennaisesti enempää työtä kuin pelkkää Mafynettiä käyttäneet. Meillä on ollut 10 vuoden ajan käytössä Mafynetin tuntitilastot, ja tiedämme ainutlaatuisen tarkasti, millaisiin opiskelutuntimääriin ihmiset järkevästi kykenevät hakuvuoden aikana. Jos useita materiaaleja käyttäneet tekivät myös yhteensä 548 tuntia, Mafynetin osuus siitä oli keskimäärin 483/548 = 88 %. Joukkoon mahtui varmasti poikkeuksiakin, mutta keskimäärin voidaan todeta, että he käyttivät pääsääntöisesti Mafynettiä.
Eli lyhyesti: vain 13,7 % kyselyyn vastanneista ilmoitti käyttäneensä Mafynetin lisäksi muuta materiaalia. Luultavasti tässäkin joukossa opiskeltiin keskimäärin lähinnä Mafynetillä, koska Mafynetin työtunteja kertyi heille vain 12 % vähemmän kuin pelkkään Mafynettiin keskittyneillä.
Entä he, jotka eivät vastanneet?
Kyselyyn vastasi 241 ihmistä, mutta entä ne 138, jotka eivät vastanneet? Näemme Mafynetin tilastoista, että kyselyyn vastanneet käyttivät Mafynettiä keskimäärin 539 tuntia, kun ei-vastanneet käyttivät keskimäärin 542 tuntia. Ei-vastanneet olivat siis yhtä ahkeria Mafynetin käyttäjiä kuin kyselyyn vastanneet. Näin ollen on vahva syy olettaa, että nekin, jotka eivät vastanneet, opiskelivat yleensä vain Mafynetillä tai käyttivät lähinnä Mafynettiä, jos heillä oli myös jokin muu materiaali käytössä.
Yhteenvetona voidaan todeta on, että asiakkaamme ovat saaneet suurimman osan valintakoekiintiön paikoista ja he ovat tehneet sen valtaosin Mafynetin avulla. Kiitämme asiakkaitamme luottamuksesta, ja olemme innoissamme siitä, että olemme saaneet olla auttamassa niin montaa saavuttamaan unelmansa.
