Lääkiskurssilaisten kokemuksia

Lääkiskurssilaisten kurssipalautteet

Julkaisemme kaiken kurssilaisten antaman palautteen valikoimatta tai karsimatta. Siten opiskelijamme saavat rehellisen kuvan kursseistamme. Kun tulet itse kurssillemme näet, kuinka myös sinun palautteesi ilmestyy nettisivuillemme. Tällä tavalla ihmiset voivat olla varmoja, että emme jätä mitään julkaisematta. Olemme ainoa kurssijärjestäjä, joka tekee näin.

Lue kaikki kurssipalaute!

Alisa Höysti

Lääketiede 2023

Lue kurssipalaute

Mä valmistuin lukiosta 2018 talvella, jonka jälkeen 1,5 vuoden ajan tein jonkun verran töitä, kävin kerran korottaa bilsan yo-arvosanaa (en hirveen hyvällä lopputuloksella) ja fysiikan kirja löytyi vain silloin tällöin kädestä. Syksyllä 2020 aloitin kuitenkin tosissani lukemaan pääsykokeisiin Mafy:n lähikurssilla, jossa olinkin kaikki 3 vuotta, jotka mulla meni hakemiseen. Kävin lukiossa fysiikan, kemian ja bilsan kurssit, mutta mun taso oli silti huono, kun alotin Mafy:lla.

Mulle pääsykokeisiin opiskelu oli monesti jopa mieluisaa (ei tietenkään aina varsinkaan vaikeiden asioiden kohdalla), koska tykkäsin tosi paljon Mafy:n materiaaleista. Teoriat oli selkeitä eikä ollut liian pitkiä, jokaisen aiheen kohdalla oli helpompia tehtäviä joista aloittaa ja lopuksi pääsi haastavampien tavoitetehtävien pariin, kertaustehtävät tuli automaattisesti, ja itse pystyi vain etenemään materiaalissa eteenpäin miettimättä mitä tarvitsisi seuraavaksi opiskella. Materiaaleista löytyi monenlaisia tehtäväpaketteja, joten pääsin myös harjoittelemaan esimerkiksi monivalintoja ja aikarajoitettuja tehtäviä.

Kurssilla opiskellaan itsenäisesti, mistä tykkäsin tosi paljon, ja kun kysyttävää teoriasta tai tehtävästä tuli niin siihen sai aina apua ja asia käytiin läpi niin, että varmasti ymmärsin sen. Itsenäisen opiskelun avulla pystyi myös rauhassa jäädä käsittelemään itselle vaikeampia asioita eikä ollut kiire päästä vain materiaalissa eteenpäin. Opettajien avulla sitä sitten alkoi itsekin oivaltaa niitä vaikeampiakin asioita ja palaset alkoi loksahtelemaan oikeille paikoille, jolloin laskujen laskeminen alkoi sujumaan.

Olin aika realistinen alusta lähtien, kun tiesin että mun taso oli mitä oli ja koska materiaalia oli paljon, että tähän hakuun saattaa mennä useampi vuosi. Se auttoi poistamaan sitä painetta, että nyt pitäisi ensimmäisellä kerralla onnistua.

Kun sitä jakso lukea ja laskea eteenpäin, niin mun taso alkoi pikku hiljaa nousemaan.

Harjoituskokeiden myötä, kun tulokset parani vähitellen, aloin näkee omaa kehitystä eikä koetilannekaan tuntunut enää ihan niin stressaavalta. Vikana hakuvuotena pääsin ensimmäistä kertaa harjoituskokeen sisäänpääsyrajan yli ja se fiilis oli niin mieletön, kun alkoi jo tuntumaan siltä, että hitsi tää unelma on jo tosi lähellä. Se oli palkitsevaa, kun muistelin miltä tasolta olin kuitenkin lähtenyt liikkeelle ja nyt oma taso oli jo näin hyvä. Vaikka en viimeisen hakuvuoden kaikkien harjoituskokeiden sisäänpääsyrajoista päässyt yli, niin työ tuotti silti tulosta ja pääsin opiskelemaan!

Mulle itselle Mafyn materiaalit ja harjoituskokeet sekä opettajat olivat avaintekijöitä mun sisäänpääsyn kannalta, ja kurssikaverit teki hakuajasta tosi mielekkään ja kannustavan. Olen tosi iloinen ja tyytyväinen, että lähdin Mafy:n kurssille. Suosittelen!!

Ilari Toimela

Lääketiede 2023

Lue kurssipalaute

Terveisiä Tampereen lääketieteellisestä! Minun unelma lääkiksestä on ollut vahvasti mielessä jo yläasteelta asti. Pelasin ammatikseni lentopalloa useamman vuoden ja yritin sisäänpääsyä pelaamisen ohella tuloksetta. Tein suuria uhrauksia lopettaessani lentopallon ja ruvetessani keskittymään sataprosenttisesti lääkishakuun. Kahdella viimeisellä hakukerralla otin Mafyn valmennuskurssit ensin Jyväskylässä ja viimeisenä vuonna Tampereella. Aloitin valmennuskurssit todella heikolla pohjalla, sillä lukiosta oli vierähtänyt jo lähes 4 vuotta. Urheilu toimi täydellisenä vastapainona lukemiselle ja kehitys oli hurjaa. Ensimmäisen vuoden sisäänpääsy jäi hieman alle rajan, mutta tiesin tehneeni kaikkeni, joten harmituksesta pääsi nopeasti yli. Katseet siirrettiin jo seuraavaan vuoteen ja varasin paikkani Mafyn Tampereen läsnäolokurssilta. Kävin korottamassa molempien vuosien aikana yo-kirjoituksien arvosanoja ja sain korotettua biologian, kemian ja fysiikan arvosanat laudaturiin. Aloitin viimeisen vuoden opiskelut huomattavasti korkeammalta lähtötasolta ja aloin pumppaamaan itseeni tervettä itsetuntoa onnistuneiden harjotuskokeiden myötä. Tampereen läsnäolokurssilla meille kehittyi loistava tiimihenki, jossa kaikki kannustivat ja tukivat toisiaan. Pystyin pääsykokeessa jopa nauttimaan tilanteesta tietäen, että olen valmis ja kaikkeni tehnyt. Lopulta kova työ palkittiin ja pääsin sisään Tampereen yleiselle puolelle huippupistein. Tärkeimmät asiat onnistumisessa minun lääkismatkalla oli harkittu ja hyvin suunniteltu päivärytmi, levon tärkeys ja luotto omaan itseensä.

Susanna Nevala

Hammaslääketiede 2022

Lue kurssipalaute
Oma tarinani mielestäni poikkeaa muiden vastaavista, sillä itselläni ei ollut ollenkaan lukiopohjaa alla. Valmistuin 2016 merkonomiksi, josta lähdin suoraan syksyllä opiskelemaan taloushallinnon tradenomiksi. Toisin sanoen lääketiede ei millään tavalla liittynyt silloiseen opiskelumenneisyyteeni. Sisimmässäni haaveilin kuitenkin hammaslääkärin urasta, mutta ajattelin olevani vain liian tyhmä lääkikseen. Pari vuotta tradenomiopintojen jälkeen rohkenin ja päätin yrittää saavuttaa unelmani.
Vertailin eri valmennuskursseja, joista Mafy kuulosti parhaimmalta vaihtoehdolta. Itselläni oli kolme kertaa mafyn itseopiskelumateriaalit ja en tyytyväisempi olisi voinut olla. Opiskelin itsenäisesti kirjaimellisesti nollapohjalta lähtien – minulla ei ollut hajuakaan mistään lukiokurssista. Mafy tarjosi todella kattavat ja selkeät materiaalit kaiken opiskeluun. Lisäksi simuloidut harjoituskokeet olivat erinomaisia pääsykokeen kannalta!
Oma haku-urakkani päättyi onnellisesti kesällä 2022 pääsykoetulosten tultua. Minulle tarjottiin opiskelupaikkaa ensimmäisestä hakutoiveestani ja paikka olisi auennut kaikista hammaslääkiksistä! Vinkkinä haluan sanoa muille hakijoille, että toivosta ei kannata luopua: en päässyt koskaan harjoituskokeissa yli kuvitteellisen rajan, mutta oikea koe menikin nappiin ja rajan yli mentiin noin 10 pisteellä!

Laura Laitio

Hammaslääketiede 2022

Lue kurssipalaute

Sain opiskelupaikan Turun hammaslääketieteellisestä kolmannella hakukerralla. Ensimmäiset kaksi kertaa hain yleislääketieteen puolelle, mutta onnekseni oivalsin kolmannella kerralla, että hammaslääketieteellinen on enemmän oma juttuni sen käsityö- ja toimenpidekeskeisyyden takia. Kolmen vuoden aikana panostin Mafyn lähivalmennuksen, itseopiskelukurssien sekä kannustavien opiskeluvalmentajien avulla täysillä pääsykokeeseen ja kävin matkan varrella korottelemassa yo-kirjoituksia. Opiskelu lääkistä kohti muuttui Mafyn oppien avulla tuskaisesta puurtamisesta inspiroivaksi projektiksi omaa unelmaa kohti. Yllätyksekseni opiskelupaikka aukesi todistuskiintiössä tänä keväänä!

Rand Mohamad Deeb

Lääketiede 2021

Lue kurssipalaute

Lääkis oli haaveena jo pienestä asti. Olin ollut Suomessa noin 2,5 vuotta kun valmistuin lukiosta (2019). Minulla oli silloin biologiasta L, pitkästä matematiikasta E ja fysiikasta sekä kemiasta E. Minulle silloin ehdotettiin valmennuskurssia ja yo-kokeiden uusimista. Luin erilaisista valmennuskursseista ja päädyin ottamaan Mafy:n. Olin Mafy:lla lähikurssilla. Olin super tyytyväinen materiaaliin ja opettajien osaamiseen. Samalla uusin yo-koeita ja Mafy:sta oli erittäin paljon hyötyä tavoitearvosanojen saavuttamisessa. Lähikurssilla pystyin kysymään opettajilta vaikeaksi osoittautuneita asioita sekä syventämään osaamistani ja ymmärrystäni jokaisen oppiaineen aiheista.

Ilmapiiri oli kannustava ja ystävällinen. Joustavuus on myös sellainen asia, joka teki Mafysta hyvän! Poissajäämiset opetuskerroista pystyi helposti korvaamaan ja kurssitiloihin pystyi jäämään pitkäksikin aikaa opiskelemaan.

Vuoden 2020 haku ei onnistunut ja vuonna 2021 valitsin jälleen kerran Mafy:n. Sen vuoden syksynä sain korotettua kolme ainetta L:ksi (niistä kemiaa ja fysiikkaa kertasin Mafy:n materiaalin avulla). Minulla oli silloin viisi L:ää ja yksi E (pitkä matikka). Mafy:n opettajien kanssa käytiin keskustelua siitä, mitä minun kannatti silloin tehdä ja he neuvoivat uusimaan matematiikan. Matematiikkaa opiskellessani käytin Mafy:n oppimateriaalia. Keväällä siitä tuli toidistukseni kuudes L. Matematiikan uusimisen jälkeen keskeytin Mafy:n. Päätin silloin luopua pääsykokeeseen valmistatumisesta ja odottaa yo-tuloksia. Otin silloin rennosti ja mietin, ettei mitään burnout:iä kannata hankkia.

Pääsin keväällä 2021 Helsingin yliopiston lääkikseen kuudella L:llä eniten pisteitä tuottavista aineista eli täysillä todistusvalinnan pisteillä.

Emmi Saarinen

Lääketiede 2021

Lue kurssipalaute

Olen ollut Mafyn valmennuskursseilla kahdesti, joista molemmat johtivat tavoittelemiini opiskelupaikkoihin. Ensimmäinen pääsykoeonnistuminen vei eläinlääketieteelliseen vuonna 2017 ja toinen lääketieteelliseen 2021.

Mafy on ollut minulle korvaamaton apu erityisesti oikean opiskelutekniikan ja rutiinien ylläpitämisessä. Aikaisemmin sorruin mekaaniseen, passiiviseen opiskeluun ja vaikka tein sitä kuinka ahkerasti, olisivat oppimistulokset jääneet riittämättömiksi sisään pääsemiseen. Mafyn materiaalit kannustavat aktiiviseen oppimiseen ja asioiden todelliseen ymmärtämiseen, mikä auttoi soveltamaan opittua tietoa myös pääsykokeessa.

Ennen kaikkea olen kokenut Mafynetin käytön todella yksilölliseksi, koska etenemistahti on oman osaamistasoni määräämää ja siten juuri sopivaa. Lähikurssilla kysymysten esittäminen on auttanut minua sisäistämään ja ymmärtämään juuri minulle epäselviksi jääneitä asioita. Nämä oppitunnit ovat olleet itselleni aina mieleisiä ja tehokkaita hetkiä saada ”ahaa”-elämyksiä.

Mafynetti on tarjonnut minulle onnistumisen kokemuksia sekä luku-urakan aikana että loppuviimein pääsykokeissa. Suosittelen Mafyn valmennuskursseja ihan jokaiselle, joka haluaa maksimoida sisäänpääsymahdollisuutensa!

Laura Nurmi

Lääketiede 2021

Lue kurssipalaute

Aloitin täysin 0 tasolta 1,5 vuotta sitten. Tunne lääkikseen hakemisesta oli kasvanut niin vahvaksi, että vaikka suoritin maisteriopintoja Tanskassa ja tiedossa oli myös mittava polvileikkaus, olin päättänyt antaa kaikkeni lääkikseen hakemiselle muiden haasteiden ohella, vaikka tiesin että prosessi vaatisi paljon.

En lukenut käytännössä ollenkaan pääsykoe aineita 8 vuotta sitten lukiossa. Opiskelin ensin kaikki kurssit läpi parissa kuukaudessa aikuislukiossa, jonka jälkeen aloin tekemään määrätietoisesti MAFYn itseopiskelu kurssia läpi. Taso koheni vauhdilla ja opin uutta lähes päivittäin. Tavoitteeni oli päästä sisään 2021 mutta kävin kuitenkin kokeilemassa 2020 koetta ja oli positiivinen yllätys että jäin vain 2p päähän toisesta vaiheesta. Välissä kävin kirjoittamassa bilsan, fysiikan ja kemian kahteen kertaan ja kirjoituksiin kertasin myös MAFYn avulla, ja oli mieletöntä saada lopulta L kaikista kolmesta aineesta!

Ajattelin että keväälle 2021 haluan ottaa lähiopetusta, sillä olin opiskellut kaiken itsenäisesti ja halusin varmistaa että saisin tukea myös yksityiskohtien hiomiseen. Vaikka opetus toteutettiinkin lopulta kokonaan etänä, koin että sain lisää varmuutta omaan tekemiseen ja pienimmätkin epäselvyydet saatiin ratkaistua opettajien avulla. MAFYn selkeistä materiaaleista, kertaustoiminnosta ja suuresta määrästä erilaisia tehtäviä oli ratkaisevan paljon hyötyä oman sisäänpääsyni kannalta. Oli myös helpottavaa jakaa ajatuksia opon kanssa ja saada vertaistukea muilta kurssilaisilta. Tein lisäksi muiden kurssinjärjestäjien kokeita ekstrana, mutta huomasin nopeasti että MAFYn harkkakokeet olivat selkeästi hiotumpia ja vastasivat hyvin oikeaa koetta.

Kun rautainen laskurutiini oli hankittu, huomasin että suurin kompastuskiveni oli huolimattomuusvirheet. Soitin MAFYn mielenhallintavalmentajalle, jonka neuvojen avulla sain parannettua omaa huolellisuutta viimeisiin harkkakokeisiin jopa sille tasolle että olin top 2 % joukossa, vaikka urakan alussa olin ollut huonoimmassa neljänneksessä.

Lopulta tehtyäni pitkäjänteisesti ja systemaattisesti töitä MAFYn avulla, menin kokeeseen rennolla ja varmalla otteella, ja vaikka edelleen tein huolimattomuusvirheitä sain kuitenkin 78 % pääsykokeesta oikein, jolla sain paikan Helsingin yleislääketieteellisessä ensimmäisellä kunnon hakukerralla! Oli ihan käsittämättömän ihana tunne saada palkinto kaikesta siitä kovasta työstä.

Toivottavasti tarinani antaa inspiraatiota ja toivoa niille jotka huonosta lähtötasosta huolimatta ovat valmiita tekemään kaikkensa saavuttaakseen unelmansa. Vaikka kova työ tehdään lähtökohtaisesti itse, sain MAFYltä ihan korvaamatonta apua koko prosessin ajan. Suosittelen Mafyä ihan jokaiselle joka haluaa päästä lääkikseen!

Julia Koskela

Lääketiede 2019

Lue kurssipalaute

Olin viime vuoden mafyn opiskelijana etäkurssilla ja parin kuukauden verran (tammi-maalis) myös Helsingissä lähiopetuksessa. Kurssiin olin supertyytyväinen, kuten myös 8 kuukautta kestäneen työni tulokseen: pääsin opiskelemaan lääketiedettä 1. hakutoiveeseeni Tampereen yliopistoon toisella hakukerrallani. Koepisteeni olivat 72/72.

Hain ensimmäisen kerran vuonna 2018 suoraan lukiosta. Ylioppilaskirjoitukseni menivät loistavasti, mutta lukumotivaatio pääsykokeeseen ei niiden jälkeen ollut enää huipussaan. En mennyt keväällä valmennuskurssille, ja jäinkin 1. yritykselläni kauas sisäänpääsyrajoista.

Syksyllä aloitin opiskelut Mafynetillä. Opiskelu oli mielekästä ja motivoivaa. Mafynetin huikeiden tehtäväpakettien avulla sain hiottua itselleni rautaisen laskurutiinin ja harjoituskokeissa pääsin testaamaan itselleni sopivaa ja toimivaa koetaktiikkaa, joka minulta oli puuttunut täysin edellisellä hakukerralla. Ihana opiskeluvalmentajani tsemppasi minua koko hakuprosessin ajan, sekä uskoi täysillä minuun ja mahdollisuuksiini.

Pääsykoe jännitti minua hirveästi ja nukuinkin edeltävänä yönä noin kolme tuntia. Oikeassa koesalissa harjoituskokeissa toimivaksi todettu koetaktiikka toimi kuitenkin horjumattomana tukipilarina, ja sain siirrettyä koko vuoden aikana tehdyn hurjan työn vastauslomakkeeseen. Tieto koulupaikan saamisesta unelmieni koulusta oli yksi elämäni upeimmista hetkistä. Suosittelisin MAFY:n kurssia aivan jokaiselle!

Riina Bräysy

Hammaslääketiede 2019

Lue kurssipalaute

Oma tarinanani sisäänpääsystä on ehkä hieman erilainen kuin valtaosalla, sillä pääsin 2019 opiskelemaan Helsinkiin hammalääketiedettä ammattikoulupohjalta. Ensimmäisen kerran hain 2018 jolloin aloitin lukemisen täysin nollista vain reilu pari kuukautta ennen pääsykoetta ja pelkästään Mafya käyttäen ja vuoden 2018 pääsykokeen tulos oli ihan uskomattoman hyvä ottaen huomioon lukemiseen käytetyn ajan, jäin hampaan rajasta vain reilu 5 raakapistettä! Tässä vaiheessa siis tuskin tarvitsee perustella, miksi päätin myös kevään 2019 pääsykokeeseen valmistautuessa valita jälleen Mafyn itseopiskelumateriaalin.

Mafyn aktiivinen tapa opiskella sopi minulle lukihäiriöisenä erinomaisesti, tosin varmaan aika harva oikeasti oppii tehokkaasti pelkästään kirjoja lukemalla, oli lukihäiriötä tai ei. Mafyn avulla pysyi jatkuvasti perillä omasta kehityksestä sekä pystyi analysoimaan oppimisen tehokkuutta. Itselleni kuitenkin hyödyllisin Mafyn ominaisuus oli ”pakotettu” kertaus. Olisi ollut niin paljon helpompaa vain pysyä omalla mukavuusalueella ja tehdä tehtäviä mitkä osasi, mutta Mafyn kertaustoiminto piti huolta, että myös itselle ne vaikeimmat asiat tuli oikeasti kerrattua niin monta kertaa että sain ne tehtyä oikein, tällä tavalla Mafy ikäänkuin varmisti, että en päästänyt itseäni liian helpolla vaan opin ja kehityin jatkuvasti.

Oma pääsykokeisiin valmistautuminen tapahtui pääosin samalla kun reissasin ympäri Aasiaa, ja tämä ei olisi onnistunut ilman Mafya! On huomattavasti miellyttävämpää matkustaa läppärin/tabletin ja MAOL:in kanssa kun kantaa mukana kaikkia fysiikan, kemia ja biologian lukiokirjoja. Mafyn lisäksi mukana oli tosiaan vain kynä, vihko, laskin ja MAOL, muuta materiaalia en tarvinnut vaikka liikkeelle lähdettiin täysin nollista (myös matematiikan osalta) ja en ollut yhtään kurssia lukiossa suorittanut ja pääsin kirkkaasti sisään haluamaani kouluun!

Mafyn harjoituskokeet olivat haastavuudeltaan ja rakenteeltaan todella samanlaisia kuin oikeat pääsykokeet joten erilaisia koetaktiikoita pääsi testaamaan useamman kerran ennen varsinaista pääsykoetta ja taktiikan tärkeyttä en ainakaan itse ollut tajunnut ennen kuin olin erilaisia taktiikoita itse kokeillut! Kevään pääsykoe on kuitenkin se mitä varten opiskellaan joten on todella tärkeä että varsinaista pääsykokeen tekemistä pääsee harjoittelemaan riittävän monta kertaa ennen varsinaista koetta.

Tärkeimpänä vinkkinä tuleville hakijoille haluaisin sanoa, että vaikka mukavuusalueelta on tärkeä poistua ja töitä opiskelupaikan eteen täytyy tehdä paljon, on myös tärkeä pitää huolta omasta henkisestä jaksamisesta sillä stressaantuneena ja ahdistuneena opiskelu eikä varsinkaan pääsykoe onnistu halutulla tavalla, joten muistakaa myös nauttia luku-urakasta ja pienistä onnistumisista sekä olkaa itsellenne armollisia!

Tiina Jäntti

Lääketiede 2018

Lue kurssipalaute

Erinomainen valmennuskurssi. Tehtäväpaketti oli kattava ja innosti opiskelemaan itsenäisesti. Kannustavat opettajat antoivat selkeitä vastauksia epäselviksi jääneisiin asioihin.

Anna-Maria Mende

Lääketiede 2017

Lue kurssipalaute

Pääsin vuonna 2017 kolmannella yrityksellä Helsingin yleiselle, en voi vielä uskoa sitä itsekään.

Minulla on jo toinen tutkinto viestintätieteestä, jonka tein aikanaan Saksassa Dresdenin yliopistolla. Jotenkin sain kaksi ja puoli vuotta sitten idean, että haluaisin vielä opiskella jotain muuta, enemmän luonnontieteellistä, ja pikkuhiljaa minua alkoi suuresti kiinnostaa lääketiede. En ollut halunnut sitä koskaan aikaisemmin, vaikka – tai ehkä koska (?) – monet sukulaiseni ovat lääkäreitä.

Lähtötasoni oli silloin keväällä 2015 melkein nolla – biologian lukion kurssit olivat 15 vuotta takanapäin ja kemiaa ja fysiikkaa en ollut lukenut lukiossa ollenkaan. Sen lisäksi minun suomen kielen taitoni oli vähän heikko – äidinkieleni on siis saksa. Yritin silloin työn ja perhe-elämän ohella käydä läpi kaikki lukion kemian, biologian ja fysiikan kirjat. Se ei kuitenkaan riittänyt, joten aloitin syksyllä 2016 pitkän Mafy-kurssin. 2016 kokeessa pääsin aika lähelle, mutta se ei vielä riittänyt Helsinkiin yleiselle.

Syksyllä 2017 luin Helsingin avoimella yliopistolla muutaman kurssin fysiikkaa ja kemiaa ja aloitin tammikuussa taas Mafy-kurssin. Pystyin ottamaan keväällä 2017 töistä melkein kokonaan vapaata, mikä auttoi sekin aika paljon. Harjoituskokeet menivät tänä vuonna paljon paremmin ja oikeasta kokeestakin jäi ihan hyvä olo. Sitten tuli tulokset – ja nyt odotan innolla koulun alkua!

Mafyn kurssilla oli kiva, että voin kysyä monta kysymystä ja voin edetä omalla tahdilla. Myös Mafy-tabletin automaattinen kertaus oli todella tehokas ja hyödyllinen. Pidin sen lisäksi siitä, että Mafy-tabletilla oli aina kaikki tarvittavat tiedot selkeästi järjestettynä kätevästi mukana eikä tarvinnut kantaa kirjoja mukana. Harjoituskokeissa pääsin harjoittelemaan koestrategiaa, eli esim. miten käytössä oleva aika kannattaa käyttää.

Eemeli Alahuhta

Hammaslääketiede 2017

Lue kurssipalaute

Olin töissä, kun pääsykoetulokset tulivat. Seurasin malttamattomasti opintopolkua koko aamun, kunnes ruudulla luki: ”Opiskelupaikka myönnetty”. Olin kieltämättä mielettömän onnellinen. Pääsykokeen jälkeen minulla oli ollut erittäin vahva tunne siitä, että olin onnistunut vastauksissani. Kun katselin illalla vastausanalyysia, huomasin, että koe oli todellakin mennyt nappiin.

MAFY:n itseopiskelumateriaali oli suuressa roolissa valmistautuessani pääsykokeeseen. Päätin valita MAFY:n itseopiskelumateriaalin, koska olen aina opiskellessa hyötynyt eniten siitä, että luentojen sijaan opettelen asiat tehtävien ja laskujen kautta. Luin netistä, että MAFY:n materiaalit sisältävät satoja tehtäviä, joten tartuin tuumasta toimeen.

Eniten pidin MAFY:n itseopiskelumateriaaleissa siitä, että asiakokonaisuudet oli valmiiksi aseteltu loogiseen järjestykseen ja minun ei tarvinnut oikeastaan itse miettiä milloin luin mitäkin. Tärkeintä oli huolehtia siitä, että tekee tehtäviä ajatuksella ja noudattaa omaa suorituskäyrää. Vinkkejä tuleville hakijoille: laatu ennen määrää. Opiskelussa ei ole kyse siitä, että kuka istuu pisimpään kirjaston lukusalissa. Voin sanoa, että minä en todellakaan viettänyt siellä eniten aikaa. Tiedostakaa, että aivot prosessoivat tietoa, vaikkei nyt välttämättä koko ajan olisikaan kirjan ääressä.

Violetta Nurmi

Lääketiede 2016

Lue kurssipalaute

Sisäänpääsyn suhteen minulla on vieläkin epätodellinen fiilis. Tajuan varmaan vasta ensimmäisenä opiskelupäivänä, että haaveeni on vihdoin toteutunut ja että kova työ palkittiin. Taitaa olla ensimmäinen kesä elämässäni, kun odotan jo innolla opiskelun alkamista syksyllä!

Eniten pääsykoevalmistautumistani auttoi Mafynetin tuoma lukurytmi. Minun oli helppo keskittyä ainoastaan tehtävien huolelliseen tekemiseen tabletilla, kun Mafynetti huolehti puolestani lukuaikataulusta ja tehtävien kertautumisesta.

Toinen sisäänpääsyn kannalta merkittävä apu tuli harjoituskokeista. Kahdeksan simuloidun kokeen myötä olin ehtinyt tehdä varmaan kaikki mahdolliset virheet, jotka lääkiksen pääsykokeessa voi tehdä, ja sain luotua rutiinin kokeen tekemiseen. Varsinaisessa kokeessa tiesin kokemuksen kautta, mitä kompastuskiviä tuli välttää ja millaisella taktiikalla koe tuli vetää läpi.

Kun luet kokeeseen, sovi itsesi kanssa selkeä lukutuntimäärä, jonka haluat saavuttaa päivän aikana. Työn tehtyäsi pyri olemaan miettimättä pääsykokeeseen liittyviä juttuja loppupäivänä.

Palautteen tuloksia
%
%
%

Mafyn kurssipalautteen koonti

Ohessa muutama keskiarvo, joista olemme eniten ylpeitä kauden 2022-2023 lääkiskursseilta. Tutustu koko palautteeseen alla olevasta linkistä!