Lääkis valmennuskurssit

Mafyn opiskelijat saivat 67 % lääkiksen pääsykoepaikoista vuonna 2024*

Kurssilaisemme hallitsevat pääsykoetilastoja

Pääsykoevalinnassa jaettiin kevään 2024 yhteisvalinnassa 565 aloituspaikkaa, joista Mafyn lääkiskurssilaisille meni 379 paikkaa.

*Sisäänpäässeisiin on laskettu vain ne maksavat asiakkaamme, jotka tavoitimme ja jotka ilmoittivat päässeensä sisään. Emme laske ilmaistuotteiden käyttäjiä asiakkaiksi.

Mitä kurssilaisemme sanovat?

Julkaisemme kaiken kurssipalautteen sellaisenaan. Lyhentämättä tai valikoimatta. Näin varmistamme, että opiskelijamme saavat rehellisen kuvan kursseistamme. Kukaan muu kurssijärjestäjä ei tee näin.

Kun itse tulet kurssillemme näet, kuinka oma palautteesi ilmestyy nettisivuille. Näin tiedät, ettemme jätä mitään julkaisematta.

LUE KAIKKI KURSSIPALAUTE

Nemo Eriksson

Lääketiede 2024

Lue kurssipalaute

Olen ns. myöhäisherännäinen, alanvaihtaja: Tajusin jo sairaanhoitajaopintojen aikana, etteivät ne minulle riitä. Kun ihmistä ohjaa tiedonnälkä on raskasta, kun kerta toisensa jälkeen törmää siihen, että “tämä ei kuulu sulle, tästä päättää joku muu”, “ei parane uppoutua tai syventyä liikaa”, “ei sun tarvitse tietää näitä asioita hoitajana”. Aloin lukemaan ensimmäistä yritystä (kevät 23) varten tosissani edeltävänä syksynä, mutta migreenini akutisoitui talvella ja jouduin luovuttamaan opiskelun suhteen täysin siinä vaiheessa, kun migreenikohtaus oli kestänyt on-off lähes kaksi kuukautta. Siinä, kolmivuorotyön ja reistailevan terveyden keskellä piti niellä pettymys, ylpeys ja todeta, että terveys ensin. Lääkishakuprosessille pitää antaa tarvitsemansa ajan, mikä se sitten onkaan itse kunkin kohdalla.

Olin saanut hyvän mielikuvan siitä, mitä minulta kokeessa vaaditaan. Bilsa oli hyvällä mallilla, kemia huonolla ja fysiikka nollapohjalla aloittaessani, olin kirjoittanut IB:ltä näistä ainoastaan bilsan ja math studiesin (joka vastaa lyhyttä matikkaa). Syksyllä 23 oli migreenilääkitys säädetty minttiin ja lähti uusi yritys Mafyn hyvien materiaalien parissa. Etenkin suorasanainen opintovalmentaja oli tärkeä apu. Hänen kanssa sai puhuttua aikatauluista sekä työn ja opiskelun yhteensovittamisesta, ja hän sai ymmärtämään, että ei voi tehdä pitkää työviikkoa jos aikoo samalla tehdä täyttä opiskeluviikkoa, vaan joku kompromissi tulee löytää.

Päädyin vaihtamaan lähikurssiin kevääksi 24, joka oli varmaankin ratkaisevin yksittäinen tekijä lääkispaikan takana. Se tuntui isolta ja pelottavalta hypyltä työelämän osalta, mutta osoittautui parhaimmaksi riskiksi, jonka olen ikinä ottanut. Lähikurssilla motivoitui ihan eri tavalla: samalla sai kavereita, live-opetus oli todella laadukasta, opettajat kannustavia ja tilat olivat tosi hyvät myös itseopiskeluun. Sain paljon enemmän aikaiseksi kuin kotona tai kirjastossa. Opettajilta sai paitsi aineopetusta niin myös elintärkeää koestrategiaa ja hämmästyin itsekin, kun harjoituskokeet sujuivatkin. Vertaistuki paikan päällä oli kannustavaa ja yhteishenki hyvä. Mafyn henkilökunta rohkaisi joka askeleella ja se palkitsi stadin lääkiksen paikalla keväällä 24.

Vaikka tämä olikin ensimmäinen “oikea hakuni” niin aktiivista opiskelua oli kyllä tullut enemmän kuin tämä yksi vuosi. Etenkin peruskonseptien jumppaamiselle piti antaa aikaa ja on ok, jos ne turhauttaa ensin todella pahasti. Nollapohja-aineesta voi oppia tykkäämään ja siinä voi tulla jopa hyväksi, kunhan antaa sille aikaa – momenttikäppyrät, titrauskäyrät ja ihmisbilsan maaginen kokonaisuus aukeaa kyllä! Ei unelma valoa vaadi, vaan rohkeutta.

Katariina Simula

Hammaslääketiede 2024

Lue kurssipalaute
Nelinkertainen Mafyläinen täällä! Aloitin hammaslääkishakuni aiemman ammattikorkeakoulututkinnon mukaisessa ammatissa työn ohessa, nollapohjalta toisen palveluntuottajan valmennuskurssilla lähiopetuksessa, ja nollapohjalta aloittaessa tulos ei kahteen vuoteen ollut vielä päätä huimaava, sillä omaksuttavaa oli paljon ja aikaa arjessa vähän. 2021 ostin Mafyn ja edelleen työn ohessa jatkoin opiskelua. Keväällä taisin olla kuukauden tai pari opiskelemassa ennen koetta kokoaikaisesti kotona. Koe oli silloin vielä paperinen ja meni paljon paremmin kuin aiemmat kokeet, mutta hammaslääkiksen ovet eivät minulle vielä auenneet.
2022 tuli suuria muutoksia sähköisen kokeen myötä, omakohtainen kokemus pääsykokeesta oli silloin kaavaeditorin ja muutenkin koejärjestelmän käytön hitaus, olisi pitänyt harjoitella niitä enemmän (vaikka Mafy toimikin hienosti harjoituskokeiden sähköistyessä) ja aineenhallinta fysiikassakaan ei ollut vielä riittävällä tasolla.
2023 opiskelin kokoaikaisesti koko kevään tammikuun alusta asti Mafyllä, edeltävän syksyn kävin kokoaikatyössä. 2023 jäin alle viiden pisteen päähän sisäänpääsystä ja se kirpaisi jo todella syvältä silloin: Harjoituskokeetkin olivat menneet tosi hyvin, mutta koetilanne oli vielä hieman sähläystä ja panikointia.
Tänä keväänä 2024 tein hyväksi todetut asiat: Ostin jälleen Mafyn vielä kerran, jäin tammikuussa kokoaikaisesti opiskelemaan kotiin ja viilasin harjoituskokeet ja koetaktiikan viimeisen päälle tarkasti ja kohensin vielä ainehallintaa erityisesti fysiikan osalta ja harjoituskokeista tulikin usein niin hyvät pisteet että olisivat riittäneet yleisellekin. Tämän itsetuntoboostin ansiosta selviydyin erinomaisesti pääsykokeesta ja pääsin kirkkaasti unelmieni koulupaikkaan! Tunne oli käsittämätön, kaikki se vuosien työ vihdoin palkittiin!

Ilari Toimela

Lääketiede 2023

Lue kurssipalaute

Terveisiä Tampereen lääketieteellisestä! Minun unelma lääkiksestä on ollut vahvasti mielessä jo yläasteelta asti. Pelasin ammatikseni lentopalloa useamman vuoden ja yritin sisäänpääsyä pelaamisen ohella tuloksetta. Tein suuria uhrauksia lopettaessani lentopallon ja ruvetessani keskittymään sataprosenttisesti lääkishakuun. Kahdella viimeisellä hakukerralla otin Mafyn valmennuskurssit ensin Jyväskylässä ja viimeisenä vuonna Tampereella. Aloitin valmennuskurssit todella heikolla pohjalla, sillä lukiosta oli vierähtänyt jo lähes 4 vuotta. Urheilu toimi täydellisenä vastapainona lukemiselle ja kehitys oli hurjaa. Ensimmäisen vuoden sisäänpääsy jäi hieman alle rajan, mutta tiesin tehneeni kaikkeni, joten harmituksesta pääsi nopeasti yli. Katseet siirrettiin jo seuraavaan vuoteen ja varasin paikkani Mafyn Tampereen läsnäolokurssilta. Kävin korottamassa molempien vuosien aikana yo-kirjoituksien arvosanoja ja sain korotettua biologian, kemian ja fysiikan arvosanat laudaturiin. Aloitin viimeisen vuoden opiskelut huomattavasti korkeammalta lähtötasolta ja aloin pumppaamaan itseeni tervettä itsetuntoa onnistuneiden harjotuskokeiden myötä. Tampereen läsnäolokurssilla meille kehittyi loistava tiimihenki, jossa kaikki kannustivat ja tukivat toisiaan. Pystyin pääsykokeessa jopa nauttimaan tilanteesta tietäen, että olen valmis ja kaikkeni tehnyt. Lopulta kova työ palkittiin ja pääsin sisään Tampereen yleiselle puolelle huippupistein. Tärkeimmät asiat onnistumisessa minun lääkismatkalla oli harkittu ja hyvin suunniteltu päivärytmi, levon tärkeys ja luotto omaan itseensä.

Mikä kurssivaihtoehto on paras sinulle?

Lääkikseen voi päästä monenlaiselta pohjalta. Voit valita neljästä erilaisesta opiskelumuodosta omaan osaamistasoosi ja elämäntilanteeseesi parhaiten soveltuvan vaihtoehdon. Lähtötasotestimme auttaa sinua hahmottamaan tarpeesi.

 

TEe lääketieteen lähtötasotesti!

Neuvoja sopivan kurssin valintaan

Jos sinulla on mitä tahansa kysyttävää, ota yhteyttä!

Vertaile kurssivaihtoehtoja

Voit ilmoittautua opetusta sisältävälle valmennuskurssille tai opiskella itsenäisesti. Kaikki kurssimme sisältävät Mafynetin kattavan oppimateriaalin, kokeessa käytössä olevan laskimen ja kaavaeditorin. Et tarvitse esitietoja tai muita materiaaleja aloittaaksesi Mafynetillä.

Lue lisää lääkishausta