Lääkiksen itseopiskelupaketit

Huippu-urheilijaksi ei tulla pelkästään kovalla motivaatiolla ja treenaamisella. Pitää lisäksi treenata oikeita asioita. Suunnittelua tarvitaan niin ravinnon, treenien sisällön, levon määrän ja muun elämän yhteensovittamiseksi. Siksi urheilijoilla on valmentajat.

Lääkishaku on vähän samanlaista. Lääkikseen pääsemiseksi ei tarvita lahjakkuutta, vaan suuri määrä oikeanlaista harjoittelua.

Mafynetti on sinun valmentajasi lääkikseen. Mafynetissä opiskelun suunnittelutyö on tehty puolestasi, jotta sinä voisit keskittyä vain opiskelemiseen. Mafyn Lääkis-itseopiskelupaketeillla saat kaiken irti itsenäisestä opiskelusta.

Mafyn opiskelijat veivät 67 % lääkiksen valintakoepaikoista vuonna 2023

Suomen tuloksekkaimmat oppimateriaalit lääkishakijalle

Pääsykoevalinnassa jaettiin kevään 2023 yhteisvalinnassa 509 aloituspaikkaa, joista Mafyn lääkiskurssilaisille meni 343 paikkaa.

Sisäänpäässeihin on laskettu vain ne opiskelijat, jotka tavoitimme ja jotka ilmoittivat päässeensä sisään.

Mitä kurssilaisemme sanovat

 

Julkaisemme kaiken kurssipalautteen nettisivuillamme. Lyhentämättä tai valikoimatta.

 

Näin saat rehellisen kuvan siitä, mitä voit odottaa kursseiltamme. Kun tulet kurssillemme, tulet huomaamaan, kuinka myös sinun palautteesi julkaistaan nimettömänä nettisivuillamme. Näin myös varmistut, ettemme jätä mitään julkaisematta.

Lue kaikki kurssipalaute

 

Alisa Höysti

Lääketiede 2023

Lue kurssipalaute

Mä valmistuin lukiosta 2018 talvella, jonka jälkeen 1,5 vuoden ajan tein jonkun verran töitä, kävin kerran korottaa bilsan yo-arvosanaa (en hirveen hyvällä lopputuloksella) ja fysiikan kirja löytyi vain silloin tällöin kädestä. Syksyllä 2020 aloitin kuitenkin tosissani lukemaan pääsykokeisiin Mafy:n lähikurssilla, jossa olinkin kaikki 3 vuotta, jotka mulla meni hakemiseen. Kävin lukiossa fysiikan, kemian ja bilsan kurssit, mutta mun taso oli silti huono, kun alotin Mafy:lla.

Mulle pääsykokeisiin opiskelu oli monesti jopa mieluisaa (ei tietenkään aina varsinkaan vaikeiden asioiden kohdalla), koska tykkäsin tosi paljon Mafy:n materiaaleista. Teoriat oli selkeitä eikä ollut liian pitkiä, jokaisen aiheen kohdalla oli helpompia tehtäviä joista aloittaa ja lopuksi pääsi haastavampien tavoitetehtävien pariin, kertaustehtävät tuli automaattisesti, ja itse pystyi vain etenemään materiaalissa eteenpäin miettimättä mitä tarvitsisi seuraavaksi opiskella. Materiaaleista löytyi monenlaisia tehtäväpaketteja, joten pääsin myös harjoittelemaan esimerkiksi monivalintoja ja aikarajoitettuja tehtäviä.

Kurssilla opiskellaan itsenäisesti, mistä tykkäsin tosi paljon, ja kun kysyttävää teoriasta tai tehtävästä tuli niin siihen sai aina apua ja asia käytiin läpi niin, että varmasti ymmärsin sen. Itsenäisen opiskelun avulla pystyi myös rauhassa jäädä käsittelemään itselle vaikeampia asioita eikä ollut kiire päästä vain materiaalissa eteenpäin. Opettajien avulla sitä sitten alkoi itsekin oivaltaa niitä vaikeampiakin asioita ja palaset alkoi loksahtelemaan oikeille paikoille, jolloin laskujen laskeminen alkoi sujumaan.

Olin aika realistinen alusta lähtien, kun tiesin että mun taso oli mitä oli ja koska materiaalia oli paljon, että tähän hakuun saattaa mennä useampi vuosi. Se auttoi poistamaan sitä painetta, että nyt pitäisi ensimmäisellä kerralla onnistua.

Kun sitä jakso lukea ja laskea eteenpäin, niin mun taso alkoi pikku hiljaa nousemaan.

Harjoituskokeiden myötä, kun tulokset parani vähitellen, aloin näkee omaa kehitystä eikä koetilannekaan tuntunut enää ihan niin stressaavalta. Vikana hakuvuotena pääsin ensimmäistä kertaa harjoituskokeen sisäänpääsyrajan yli ja se fiilis oli niin mieletön, kun alkoi jo tuntumaan siltä, että hitsi tää unelma on jo tosi lähellä. Se oli palkitsevaa, kun muistelin miltä tasolta olin kuitenkin lähtenyt liikkeelle ja nyt oma taso oli jo näin hyvä. Vaikka en viimeisen hakuvuoden kaikkien harjoituskokeiden sisäänpääsyrajoista päässyt yli, niin työ tuotti silti tulosta ja pääsin opiskelemaan!

Mulle itselle Mafyn materiaalit ja harjoituskokeet sekä opettajat olivat avaintekijöitä mun sisäänpääsyn kannalta, ja kurssikaverit teki hakuajasta tosi mielekkään ja kannustavan. Olen tosi iloinen ja tyytyväinen, että lähdin Mafy:n kurssille. Suosittelen!!

Ilari Toimela

Lääketiede 2023

Lue kurssipalaute

Terveisiä Tampereen lääketieteellisestä! Minun unelma lääkiksestä on ollut vahvasti mielessä jo yläasteelta asti. Pelasin ammatikseni lentopalloa useamman vuoden ja yritin sisäänpääsyä pelaamisen ohella tuloksetta. Tein suuria uhrauksia lopettaessani lentopallon ja ruvetessani keskittymään sataprosenttisesti lääkishakuun. Kahdella viimeisellä hakukerralla otin Mafyn valmennuskurssit ensin Jyväskylässä ja viimeisenä vuonna Tampereella. Aloitin valmennuskurssit todella heikolla pohjalla, sillä lukiosta oli vierähtänyt jo lähes 4 vuotta. Urheilu toimi täydellisenä vastapainona lukemiselle ja kehitys oli hurjaa. Ensimmäisen vuoden sisäänpääsy jäi hieman alle rajan, mutta tiesin tehneeni kaikkeni, joten harmituksesta pääsi nopeasti yli. Katseet siirrettiin jo seuraavaan vuoteen ja varasin paikkani Mafyn Tampereen läsnäolokurssilta. Kävin korottamassa molempien vuosien aikana yo-kirjoituksien arvosanoja ja sain korotettua biologian, kemian ja fysiikan arvosanat laudaturiin. Aloitin viimeisen vuoden opiskelut huomattavasti korkeammalta lähtötasolta ja aloin pumppaamaan itseeni tervettä itsetuntoa onnistuneiden harjotuskokeiden myötä. Tampereen läsnäolokurssilla meille kehittyi loistava tiimihenki, jossa kaikki kannustivat ja tukivat toisiaan. Pystyin pääsykokeessa jopa nauttimaan tilanteesta tietäen, että olen valmis ja kaikkeni tehnyt. Lopulta kova työ palkittiin ja pääsin sisään Tampereen yleiselle puolelle huippupistein. Tärkeimmät asiat onnistumisessa minun lääkismatkalla oli harkittu ja hyvin suunniteltu päivärytmi, levon tärkeys ja luotto omaan itseensä.

Tuotevalikoima

Lääkiksen pääsykokeisiin opiskeleminen on kovaa työtä, mutta hakumatkaa ei ole pakko kulkea yksin. Voit valita tueksesi monelle hakijalle korvaamattoman opiskeluvalmentajan ja simuloidut harjoituskokeet oikeassa koesalissa.

Mafynetin Lääkis-oppimateriaali

 

Mafynetin Lääkis-oppimateriaalin teoriat ja tuhannet tehtävät kattavat koko lääkiksen valintaperusteiden mukaisen oppimäärän. Et tarvitse lukiokirjoja tai mitään aiempia pohjatietoja aloittaaksesi opiskelun. Eritasoisten tehtävien ja vihjeiden sekä malliratkaisuiden avulla voit opiskella sujuvasti koko lukio-oppimäärän täysin itsenäisesti.

Autenttista lääkiskoeharjoitusta saat käyttämällä Mafynetin kaavaeditoria sekä Mafynetin sähköistä laskinta. Lisäksi käytössäsi on kaavaliite ja Mafy-taulukot.

Tee lähtötasotesti

Opiskeluvalmennus

Lääkishaku on tyypillisesti melko yksinäistä puurtamista. Siksi urakan aikana on toisinaan mukava keskustella opiskelun edistymisestä tai hankaluuksista ja saada ihan vain vertaistukea projektiin ihmiseltä, joka on itse läpikäynyt saman. Tämän vuoksi on opiskeluvalmentajat.

Opiskeluvalmentaja on hakuprosessin läpi käynyt lääkisopiskelija, joka on henkilökohtaisena tukenasi haun aikana. Opiskeluvalmentajan kanssa teet lukusuunnitelman, seuraat edistymistäsi ja pohdit itsellesi sopivia opiskelutekniikoita.

Vuosien mittaan olemme huomanneet, että opiskeluvalmentaja auttaa merkittävästi sopivan (riittävän mutta ei liiallisen) opiskelumäärän löytämisessä ja tyypillisimpien virheiden välttämisessä.

Simuloidut harjoituskokeet koesalissa

Valintakokeessa menestyminen rakentuu erinomaisen aineenhallinnan lisäksi itsevarmuudesta, paineensietokyvystä, hyvästä koestrategiasta sekä taidosta tehdä nopeasti hyviä päätöksiä kokeessa.

Vain harjoittelemalla kehittyy, joten Itseopiskelu Premium -kurssiin kuuluvat simuloidut harjoituskokeet oikeassa koesalissa. Saat kokeesi myös pisteytettynä takaisin.

Valitse sinulle sopiva itseopiskelupaketti

Lääkiksen pääsyvaatimukset

Lue lisää yhteisvalinnasta, valintakokeista sekä pisterajoista. Hakusivuilta löydät lisäksi hyödyllisiä opiskeluvinkkejä sekä lääkiksen vanhoja pääsykokeita.

Siirry hakusivulle