Opiskeluvalmentajat

Opiskeluvalmentajasi on tukenasi lääkiskurssilla vaativan valintakoevalmistautumisen aikana.

Jaakko Alasuvanto

Opiskeluvalmennuksen johtaja, opiskeluvalmennus­koordinaattori

Olen työskennellyt MAFY:lla lääkiskurssien alusta asti fysiikan ja matematiikan opettajana ja vuonna 2017 sain vetovastuun koko opiskeluvalmennustiimin toiminnasta. Harrastuksiini kuuluu aktiivinen boulderkiipeily ja tanssi. Uskon, että kokemukseni auttaa meitä löytämään sinulle toimivan opiskelurytmin ja opiskelumetodit.

Ota yhteyttä, mikäli sinulla on opiskeluvalmennukseen liittyen asiaa tai kysyttävää!

Ota yhteyttä

Aija Söyrinki

Opiskeluvalmentaja

Aloitin opinnot Oulun yleislääketieteellisessä 2021. Lääkärin ammatti on ollut unelmani lukioajoista saakka, mutta tuolloin tavoitteellinen kilpaurheilu vei suurimman huomioni. Lääkiksen ovet avautuivat kolmannella hakukerralla, jolloin priorisoin opiskelut kärkipaikalle. Jokaisella hakukerralla käytössäni oli Mafyn valmennusmateriaalit ja viimeisellä kerralla myös opintovalmentaja, josta todella inspiroiduin ja sain parhaimmat vinkit hakuprosessiin. Unelmieni opiskelupaikan saavutin lopulta kovan työn, rutiinien, oikeiden opiskelutekniikoiden ja hyvän itseluottamuksen ansiosta. Opintovalmentajana haluan auttaa, motivoida ja tsempata sinua kohti suurta unelmaa.

Aleksi Hautamäki

Opiskeluvalmentaja

Aloitin hammaslääketieteen opinnot Helsingin yliopistossa vuonna 2021. Opiskeluvalmentajana haluan auttaa sinua luomaan omaan arkeesi sopivan opiskelurutiinin ja tätä kautta saavuttamaan sisäänpääsyyn tarvittavan tason. Sovitetaan yhdessä lukeminen omaan arkeesi niin, että jaksat painaa koko prosessin läpi kunnialla loppuun asti ja niin, että aikaa jää myös muuhun!

Amanda Tuokko

Opiskeluvalmentaja

Aloitin yleislääketieteen opinnot Turussa vuonna 2021. Hakukertoja kertyi neljä, joiden aikana opiskelin myös vuoden biokemiaa. Minulle oikeiden opiskelutekniikoiden ja ajanhallinnan löytämisessä oli paljon opittavaa, mutta lopulta MAFY:n kattavat materiaalit ja opiskeluvalmentajan korvaamaton tuki nostivat oppimiseni lääkiksen sisäänpääsyyn tarvittavalle tasolle. Haluan opiskeluvalmentajanasi tehdä opiskelustasi mahdollisimman laadukasta, vapaa-aikaa ja lepoa unohtamatta. Tehdään tästä hakukerrasta juuri se, jolla saavutat unelmiesi koulupaikan!

Angeza Sher Agha

Opiskeluvalmentaja

Aloitin hammaslääketieteen opinnot Helsingin Yliopistossa vuonna 2021, jonka ovet avautuivat minulle kolmannella hakukerralla. Valmistuin lukiosta vuonna 2018, jonka jälkeen pääsin opiskelemaan farmasiaa 2019. Huomasin, että farmasia ei ollutkaan minun juttuni, joten hain vielä kaksi kertaa, mikä todella kannatti. Ratkaisevat tekijät sisäänpääsyssäni olivat oikeat opiskelutekniikat sekä simuloidut harjoituskokeet, joissa pääsin oikeasti testaamaan omaa osaamistani ja harjoitella paineen- ja stressinsietokykyjä!
Opiskeluvalmentajanasi haluan auttaa sinua löytämään tasapainon elämään lukemisen ja vapaa-ajan välillä sekä tukea ja kannustaa sinua kohti unelma-ammattiasi!

Anni Marjakangas

Opiskeluvalmentaja

Aloitin opiskelut Tampereen lääketieteellisessä vuonna 2021, jonka ovet avautuivat minulle toisella hakukerralla. Ratkaisevat tekijät sisäänpääsyssäni olivat oikeat opiskelutekniikat sekä järkevä aikataulutus. Näiden avulla lukuprosessi ei tuntunut liian rankalta ja sain itsevarmuutta omaan tekemiseeni. Opiskeluvalmentajana haluan auttaa myös sinua löytämään oikean suunnan lukemisessasi, sekä kannustaa ja tukea unelmiesi opiskelupaikan saavuttamisessa!

Anu Bergström

Opiskeluvalmentaja

Olen yleislääketieteen opiskelija Turusta, vuosimallia 2019. Hakuja minun polultani löytyy useampia ja olenkin hakenut lääkikseen monesta eri lähtökohdasta. Kahtena viimeisenä hakukertana minulla oli Mafyn materiaalit. Mafynetin ja opiskeluvalmentajani avulla ymmärsin, mistä hakemisessa on oikeasti kyse ja mitä se vaatii. Opiskeluvalmentajanasi haluan auttaa sinua löytämään parhaat mahdolliset opiskelutekniikat ja rutiinit juuri sinulle, lepoa ja vapaa-aikaa unohtamatta!

Asta Hilppö

Opiskeluvalmentaja

Aloitin hammaslääketieteen opinnot Helsingissä 2022. Aiemmalta koulutukseltani olen kauppatieteiden maisteri ja tein pitkään töitä markkinoinnissa. Alanvaihdon yhteydessä opiskelin myös Helsingin yliopistolla kemiaa, kunnes pääsin hampaalle sisään. Perheellisenä tämän paletin hanskaaminen aiheutti toki sen, että hakukertoja tuli ehkä normaalia enemmän. Monien hakujen myötä kertyi kuitenkin paljon kokemusta hakuprosessista, opiskelutekniikoista ja ajankäytönhallinnasta. Opiskeluvalmentajana haluan antaa tämän kokemukseni käyttöösi, jotta voit saada hakuvuodestasi mahdollisimman paljon irti.

Aurora Uotila

Opiskeluvalmentaja

Aloitin hammaslääketieteen opinnot Turun yliopistossa vuonna 2021. Takanani oli jo useampi hakukerta, joista kahtena viimeisimpänä käytin Mafynettiä. Mafyn ansiosta opin viimein oikeat opiskelutekniikat sekä loin kunnon rutiinit, joihin sisältyi myös tarpeeksi lepoa ja vapaa-aikaa. Tieni lääkikseen ei ole ollut helppo, joten nyt opona haluan auttaa sinua välttämään kaikki ne turhat virheet, joita itse tein, ja siten maksimoimaan sisäänpääsysi mahdollisuudet. Kova työ palkitaan, aina!

 

Camilla Sosala

Opiskeluvalmentaja

Aloitin hammaslääketieteen opinnot Turussa vuonna 2021. Lukiosta valmistuin vuonna 2017. Hain ensin neljä kertaa yleiselle, mutta kiinnostukseni vaihtui kesken kaiken hammaslääketieteen puolelle, jonne pääsin ensimmäisellä yrityksellä. Aiemmat hakuni yleisen puolelle kaatuivat aluksi puutteelliseen laskurutiiniin ja sen jälkeen vahvaan koejännitykseen. MAFY oli käytössä kolmella viimeisellä hakukerrallani, ja heidän materiaalien avulla lopulta pääsin sisään. Avaimet sisäänpääsyyni olivat laskurutiinin hiominen, aikataulutus sekä riittävä lepo. Oma opiskeluvalmentajani oli erittäin tärkeä tuki ja turva, jonka avulla taas sain lievennettyä koejännitystäni ja kasvatettua itsevarmuutta. Nyt olen täällä tukemassa ja auttamassa sinua, jotta saavutat tavoitteesi!

 

Camilla Vuokko

Opiskeluvalmentaja

Aloitin hammaslääketieteen opinnot Turun yliopistossa syksyllä 2021. Tieni ei hammaslääkikseen ollut helppo alanvaihtajana. Lääkis oli aina ollut unelmien opiskelupaikka ja ovet avautuivat 4. kerralla. Kahdella viimeisellä hakukerrallani käytin Mafyn materiaaleja, ja koen sen olevan ratkaiseva tekijä sisäänpääsyäni ajatellen.
Opiskeluvalmentajanasi haluan tukea ja tsempata sinua kohti unelmiasi. Yhdessä voimme etsiä sinulle sopivan balanssin elämään opiskeluiden ohelle, ja kehittää niitä tekijöitä, jotka mahdollistaa pääsysi lääkikseen ensi keväänä!

 

Eevi Antikainen

Opiskeluvalmentaja

Aloitin yleislääketieteen opinnot Turun yliopistossa 2022 ja tätä ennen opiskelin Helsingin eläinlääketieteellisessä vuodesta 2020. Hakuja on takana hyvin erilaisia ja näistä viisastuneena haluan auttaa sinuakin onnistumaan. Vaikka pääsykokeeseen valmistautuminen on haasteita täynnä, sopivan tasapainon lukemisen ja vapaa-ajan välillä löydyttyä jaksaa lukea uupumatta loppuun asti!

Eliisa Hirvonen

Opiskeluvalmentaja

Aloitin yleislääketieteen opinnot Turun yliopistossa vuonna 2020 kahden hakukerran jälkeen. Kiitos Mafynetin ja opiskeluvalmentajani, ymmärsin mikä on sopivan lukusuunnitelman ja toimivien opiskelurutiinien merkitys lääkikseen hakiessa. Opon tuella luottamus tekemiseeni kasvoi ja mikä tärkeintä, myös vapaa-ajalle jäi hyvin aikaa. Lopulta onnistuneiden yo-korotusten ja Mafyn opiskelumateriaalien turvin opiskelupaikka aukesi kahta reittiä: todistusvalinnalla ja pääsykokeella. Opona haluan ottaa huomioon haasteesi ja vahvuutesi hakijana. Rakennetaan yhdessä niiden pohjalta juuri sinun näköisesi kokonaisuus, jonka avulla onnistut sisäänpääsyssä!

Emilia Vakkuri

Opiskeluvalmentaja

Aloitin opinnot syksyllä 2019 Helsingin hammaslääketieteellisessä. Oma tarinani ei ole se ihan tavallisimmasta päästä. Valmistuin lukiosta keväällä 2012 ja olen hakenut siitä saakka lääkikseen. Lukiossa luin fysiikkaa ensimmäisen pakollisen kurssin ja pääsin fysiikan saloihin ensimmäistä kertaa vasta yo-kirjoitusten jälkeen. Vuodet 2013-2015 olin muiden järjestäjien valmennuskursseilla. 2016 luin täysin itsenäisesti ja loput vuodet olen saanut auttavan käden Mafyltä. Vasta Mafyn avulla tajusin, kuinka lääkikseen haetaan ja mitä haku vaatii. Minulla on myös vaikea lukihäiriö, joka tuonut oman mausteen projektiini. Matkani on ollut pitkä ja raskas. Haluan kannustaa sinua kohti tavoitettasi! Usko itseesi, jossain vaiheessa se palkitaan!

Eveliina Kylliö

Opiskeluvalmentaja

Aloitin opinnot Turun yleislääketieteellisessä vuonna 2022. Vaikeudet fysiikassa saivat minut hetkeksi perääntymään lääkisunelmasta, mutta abivuonna aloitin pelkästään Mafyn avulla opiskelemaan fysiikkaa ja kemiaa nollapohjalta. Kunnollisia hakukertoja kertyi lopulta kolme, joiden väliin mahtuu myös kahden vuoden opinnot farmasialla. Oikeanlainen opiskelutekniikka, koetaktiikka ja ajanhallinta olivat lopulta avaimet sisäänpääsyyni. Minulta löytyy myös kokemusta, kuinka yhdistää pääsykoelukemiset toisen yliopiston opintojen rinnalle tai työn oheen. Opiskeluvalmentajanasi haluan auttaa sinua välttämään samat virheet, joita itse tein, ja löytämään itsellesi sopivat opiskelutekniikat. Haluan osoittaa, että kuka vaan voi päästä lääkikseen, kunhan oikeat tekniikat on hallussa!

Eveliina Varis

Opiskeluvalmentaja

Aloitin yleislääketieteen opinnot Turussa vuonna 2020. Itse pääsin unelmieni opiskelupaikkaan kolmannella hakukerralla Mafyn avulla. Jokaisesta hyvin erilaisesta hakukerrasta viisastuneena, haluan auttaa sinua muodostamaan tehokkaimmat opiskelutekniikat, selkeän lukusuunnitelman sekä timanttisen koetaktiikan, omaa hyvinvointia unohtamatta. Maksimoidaan yhdessä sun sisäänpääsyn todennäköisyys.

Hanna Komulainen

Opiskeluvalmentaja

Olen vuonna 2021 sisään päässyt medisiinari Helsingistä. Valmistuin lukiosta 2014 ja sen jälkeen olen työskennellyt Kanadassa hiihtokeskuksessa, sekä opiskellut Aallossa että Helsingin yliopistossa. Pääsykokeeseen olen lukenut opintojen sekä töiden ohella ja sen ansiosta pääsykoe opiskelun sovittaminen yhteen muun elämän kanssa on itselle hyvinkin tuttua. Oman hakuprosessini aikana olen ymmärtänyt oikeanlaisen opiskelutekniikan, levon, opiskelujen suunnittelun, aikataluttamisen sekä opiskelua vastapainottavan tekemisen tärkeyden. Nämä asiat oikein ajoitettuna ja oikeissa suhteissa ovat avain siihen, että opiskelun mielekkyys ja laadukkuus säilyy alusta loppuun ja pääsykokeessa yltää parhaaseen mahdolliseen suoritukseen!

 

Hanna Riekki

Opiskeluvalmentaja

Aloitin opintoni Tampereen lääkiksessä vuonna 2019. Minulle koulun ovet avautuivat toisen hakukerran myötä. Vaikka haave lääkärin ammatista selkeytyi jo lukiossa, halusin pitää välivuoden ja kerätä voimia matkustellen. Ensimmäinen hakukerta oli kuitenkin pitkän opiskelutauon jälkeen kuin isku vasten kasvoja, ja valmistautumisessa tuli tehtyä monta asiaa väärin. Uuvuttavan kevään jälkeen päätin, että ensi kerralla hoidan asiat kunnolla ja Mafya parempaa apuria ei tähän olisi voinut kaivata. Oikeaan opiskelutekniikkaan ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin keskittyminen avasivat aivan uudenlaisen hakukokemuksen ja toivon, että pystyn nyt auttamaan muita hakijoita löytämään itselleen mielekkään ja menestyksekkään tavan unelmiensa tavoitteluun!

Heidi Velling

Opiskeluvalmentaja

Aloitin opinnot Oulun yleislääkiksessä syksyllä 2022. Unelmien opiskelupaikka ei auennut suoraan lukiosta valmistumisen jälkeen, mutta pääsin sisään toisella hakukerralla. Opiskelin välivuoden aikana sekä pääsykokeeseen että ylioppilaskirjoituksiin, joten omakohtaista kokemusta löytyy näiden yhdistämisestä. Opin oman hakuni aikana paljon uutta opiskelutekniikoista, koetaktiikasta ja stressinhallinnan tärkeydestä. Valmentajana haluan tukea sinua lukuprosessin kaikissa vaiheissa.

Helene Hirvonen

Opiskeluvalmentaja

Olen yleislääketieteen opiskelija Turusta vuosimallia 2021. Oma hakuprosessini alkoi abivuotenani, jolloin jäin niukasti opiskelupaikasta. Pettymyksen jälkeen kokosin itseni ja päätin, että seuraavana vuonna olen lääkiksessä. Ovet opintoihin aukesivatkin suunnitelmieni mukaan toisella hakukerralla, jolloin paikkani varmisti sekä tasapaino opiskelun ja vapaa-ajan välillä että terve usko omaan tekemiseen. Opona autan sinua löytämään juuri sinulle sopivan balanssin opiskeluarjessa, jotta voit luottavaisin fiiliksin edetä kohti tulevaa opiskelupaikkaa! Usko itseesi, työ tekijänsä palkitsee!

Henna Salonen

Opiskeluvalmentaja

Aloitin yleislääketieteen opiskelut Oulussa 2021 ja sisään pääsin neljännellä yrittämällä. Unelma lääkärin ammatista heräsi jo nuorena, mutta lukioaikana matemaattisten aineiden haasteet ja omat uskomukseni saivat minut epäilemään mahdollisuuksiani. Lopulta valmistuttuani Tampereen urheilulukiosta päätin lähteä pelottomasti tavoittelemaan valkotakkia. Merkittävin oivallukseni oli, että ihminen voi oppia mitä ikinä haluaa. Menestymisen reseptiin kuuluu kova työ, periksiantamattomuus ja itseensä uskominen. Tärkeintä on oppia nauttimaan matkasta. Ennemmin tai myöhemmin kova työ palkitaan!

Iia Reiju

Opiskeluvalmentaja

Aloitin lääkisopinnot Helsingin ruotsinkielisellä linjalla vuonna 2021. Hakukertoja itselleni kertyi kolme, joista kahtena viimeisenä minulla oli käytössä Mafyn valmennuskurssit. Avaintekijöinä sisäänpääsyni kannalta viimeisenä hakukertanani oli ehdottomasti omannäköisten rutiinien luominen, vahva laskurutiini sekä tasapaino vapaa-ajan, työn ja opiskelun välillä. Opona toivon pystyväni auttamaan juuri sinua omien rutiinien luomisessa ja tukemaan läpi lukuprosessin. Usko itseesi, kova työ palkitaan lopulta!

Ilona Kauppinen

Opiskeluvalmentaja

Opiskelen Oulun lääkiksen yleisellä, jossa pääsin aloittamaan opinnot 2020 kolmannen hakukerran jälkeen. Nyt sisäänpääsyn jälkeen voin ehdottomasti todeta, että opinnot ovat olleet kaiken sen työn arvoiset ja haluankin nyt auttaa myös sinua saavuttamaan unelmasi. Oma hakutarinani sisälsi kolme erilaista hakukertaa. Hakuprosessini aikana sain MAFY:ltä kaikki eväät sisäänpääsyä varten. Sisäänpääsyäni ajatellen koen ratkaiseviksi tekijöiksi rautaisen rutiinin luomisen, MAFY:n selkeät materiaalit, sekä oikealla tavalla armollisen tekemisen. Sisäänpääsyn eteen on tärkeää painaa kunnolla hommia, kuitenkaan riittävää vapaa-aikaa ja muuta elämää unohtamatta. Minulle opiskeluvalmentaja oli tärkeä voimavara, jonka avulla sekä lukusuunnitelma, että oma pää pysyivät kasassa. Opiskeluvalmentajana tulen olemaan tukenasi koko hakuprosessin ajan. Yhdessä pääsemme työskentelemään kohti jaettua tavoitetta – unelmien opiskelupaikkaasi!

Jaakko Kuusisto

Opiskeluvalmentaja

Olen medisiinari Turusta. Olen myös opiskellut vuoden Aalto-yliopistossa automaatiota ja informaatioteknologiaa. Ensimmäisellä hakukerrallani yritin parhaani lukea itsenäisesti yliopisto-opiskeluiden ohessa, mutten päässyt sisään. Otin välivuoden, jonka aikana opiskelin ahkerasti Mafya käyttäen. Tärkein muutos hakukertojeni välillä ei ollut niinkään opiskelun määrä, vaan tunnollisuus ja elämän tasapainossa pitävät rutiinit. Niiden avulla pääsin sisään toisella hakukerrallani, ja uskon vahvasti että sama tulee auttamaan myös sinua. 🙂

Jenna Parviainen

Opiskeluvalmentaja

Aloitin hammaslääketieteen opinnot Kuopiossa 2020, ja minun kohdallani ”kolmas kerta toden sanoi”. Valmistuin lukiosta 2018 ja opiskelin kaksi vuotta Jyväskylän yliopistossa pääaineenani kemia kunnes onnistuin nappaamaan unelmieni opiskelupaikan. Useat hakukerrat, opintojen kanssa päällekkäin tehdyt työt ja nykyinen vaativa koulutusohjelma ovat opettaneet minulle paljon sellaisia taitoja ja tietoja, joita olisin itse halunnut tietää pääsykokeeseen päntätessä. Opona lupaan etsiä kanssasi sinulle toimivat ja tehokkaat tavat opiskella sekä palautua, jotta ovet todella aukeavat valkotakkisten tiedekuntaan!

Kira Lindberg

Opiskeluvalmentaja

Olen lääketieteen opiskelija Turusta. Hain itse lääkikseen vuonna 2017, ja ilokseni pääsin kouluun ensiyrittämällä. Henkilökohtaisista syistä johtuen jouduin kuitenkin jättämään opintoni tauolle, ja aloitinkin lääkiksessä viime vuonna 2019. Pääsykokeisiin valmistautuessani olisin itse kaivannut rinnalleni henkilöä, joka olisi ollut tukena ja turvana sekä tsemppaassa kohti yhtä elämäni suurimmista koitoksista. Nyt opiskeluvalmentajana haluan olla sinulle juuri se tyyppi. Tiedän, mitä pääsykokeissa menestyminen vaatii. Tiedän myös, että sinulla on kaikki ne vaadittavat asiat. Minä vain autan sinua löytämään ne.

Krista Kulmala

Opiskeluvalmentaja

Aloitin lääkisopinnot Tampereella vuonna 2021. Olen hoitoalan alanvaihtaja, minkä vuoksi hakuväylänäni toimi ainoastaan valintakoe. Käytin hakiessani opiskelumateriaalina Mafynettiä ja sen avulla nostin mm. fysiikan taitoni nollapohjalta sisäänpääsytasolle. Minulta löytyy samalla muutaman vuoden kokemus töiden ja pääsykoeopiskelun yhdistämisestä ja odotan innolla pääseväni jakamaan matkan varrella oppimiani vinkkejä myös sinulle. Opiskeluvalmentajana haluan olla hakijan tukena koko hakuvuoden ajan tsempaten parhaaseen mahdolliseen suoritukseen. Kuten oma Mafyn opiskeluvalmentajani teki kanssani, myös minä autan parhaan kykyni mukaan valmennettavaani pysymään aikataulussa ja hiomaan opiskelutekniikan sekä koestrategian kuntoon. Jos minä pystyin tähän, niin sinäkin pystyt!

Laura Muhonen

Opiskeluvalmentaja

Aloitin opiskelut Tampereen lääketieteellisessä vuonna 2020. Valmistuin lukiosta keväällä 2014 ja silloin lääkis oli jo vahvasti mielessä. Ensimmäiset hakukertani lääkikseen eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta, joten annoin mahdollisuuden toiselle vaihtoehdolleni, farmasialle. Koko opiskelujeni ajan lääkikseen haku kuitenkin pyöri mielessä ja valmistuttuani farmaseutiksi keväällä 2018 aloitin pääsykokeisiin lukemisen uudelleen. Hankin itselleni Mafyn itseopiskelupaketin, jonka avulla sain laskurutiinini todella hyväksi. Kevään pääsykokeessa kuitenkin jännitin todella paljon ja opiskelupaikka jäi haaveeksi. Seuraavaksi vuodeksi otin avukseni myös opiskeluvalmentajan ja harjoituskokeet ja ne todella kannatti! Opiskeluvalmentajan avulla oivalsin ne kompastuskivet, joita olin aikaisempina vuosina toistanut. Opiskeluvalmentajanasi haluan auttaa sinua löytämään itsellesi sopivan opiskelutekniikan, tasapainon lukemisen ja levon välille sekä tsempata sinua kohti unelmien opiskelupaikkaasi!

Laura Mäkelä

Opiskeluvalmentaja

Aloitin yleislääketieteen opinnot Turun yliopistossa vuonna 2021. Ennen lääkikseen pääsyä opiskelin kemiaa sekä nanotieteitä Jyväskylän yliopistossa. Hakuprosessi pääsykoeväylän kautta on siis tullut hyvinkin tutuksi useamman hakukerran ja toiskertalaisuuden myötä. Yliopisto-opintojen ohella luin pääsykokeisiin ja käytin Mafyn itseopiskelupakettia, joka osoittautui minulle todella hyödylliseksi. Pääsykoeurakan ja yliopisto-opintojen yhdistäminen vaati tehokasta ajankäyttöä lepoa tietenkään unohtamatta. Mielestäni onnistuneen hakuprosessin olennaisimpia asioita on edellä mainittujen lisäksi laskurutiini, omien heikkouksien kehittäminen sekä tärkeimpänä itseensä uskominen. Opiskeluvalmentajana haluan tukea sinua ja antaa sinulle parhaat lähtökohdat unelmiesi koulupaikan saavuttamiseen! 

Lauri Elenius

Opiskeluvalmentaja

Aloitin opinnot Tampereen lääketieteellisessä 2021. Alanvaihtajana ja perheellisenä sain ottaa tuntumaa pääsykokeeseen useamman kerran. Tutuksi on tullut muutama kurssi iltalukiossa, toisen valmennuskurssiyrityksen tuote ja Mafyn lähiopetus sekä viimeiseen, onnistuneeseen pääsykokeeseen valmentauduin Mafyn itseopiskelumateriaalin parissa. Kilometrejä on jo muutama kasarilapsella mittarissa. Olen elävä todiste siitä miten riittävällä motivaatiolla, määrätietoisuudella ja oikea-aikaisella laadukkaalla avulla unelmasi ovat ulottuvillasi. Mennään loppuun asti!

Lauri Setälä

Opiskeluvalmentaja

Aloitin yleislääketieteen opiskelut Turussa 2019 enkä ole katunut hetkeäkään. Hakuprosessiini kului kaksi hakukertaa, kun ensimmäisellä yrittämällä jäin niukasti parin pisteen päähän lääkispaikasta. Molemmilla hakukerroilla Mafy vahvisti entisestään käsitystäni mm. rytmityksen, tehokkaan opiskelun ja palautumisen merkityksestä. Huomasin myös sen, että elämästä voi ja kuuluukin nauttia myös luku-urakan aikana, vaikka töitä riittäisikin. Jokainen ihminen on yksilö ja kokonaisuus, mikä tulee ottaa huomioon hakuprosessissa: mitä juuri Sinä tarvitset saavuttaaksesi unelmiesi opiskelupaikan? Aion auttaa, tukea ja tsempata Sinua, tuleva kollega, päätyyn asti tässä prosessissa.

Maria Ruotsalainen

Opiskeluvalmentaja

Aloitin lääketieteen opintoni Helsingin yliopistolla vuonna 2019. Oma hakuprosessini alkoi talvella 2017, kun kirjoitin ylioppilaaksi. Lääketieteellinen ja haave lääkäriydestä ovat olleet minulle tärkeitä aina, mutta tuntuivat unohtuvan lukiossa muiden asioiden ohella. Ensimmäisellä hakukerralla olo tuntui yksinäiseltä ja uuvuttavalta, enkä osannut luottaa itseeni. Toisena vuotena MAFY:n ja opiskeluvalmennuksen avulla sain kaipaamani lisätuen, jonka avulla hakuvuodesta tuli mieluisa ja taakka tuntui kevenevän huomattavasti. Vaikka motivaationi hakemiseen oli korkea, helpotti silti puhua siitä, mitä kaikkea vuoden aikana käy läpi. Uskon, että näillä, kovan työn ja levon sopivalla tasapainolla lääkisunelmastani tuli totta ja nyt haluankin auttaa sinua saavuttamaan saman.

Milka Kauhanen

Opiskeluvalmentaja

Oma polkuni nykyisiin opintoihini on ollut vaiheikas. Valmistuin lukiosta 2016, minkä jälkeen lähdin Turkuun opiskelemaan psykologiaa. Opinnot eivät kuitenkaan lopulta tuntuneetkaan omalta, joten päätin vaihtaa alaa hammaslääketieteelliseen. Lukion pohjalta minulla ei ollut tässä vaiheessa mitään perustaa fysiikan ja kemian osalta, mutta 2 vuoden työnteko palkittiin vuonna 2019 päästessäni Kuopioon hammaslääkikseen. Hammaslääkärin ammatti on kuitenkin hyvin tarkkaa hienomotorista työtä, mikä tuli omalla kohdallani haasteeksi opintojen jatkon kannalta. Päätinkin melko nopealla aikataululla hakea yleislääketieteen puolelle samalla, kun opiskelin vielä hammaslääketieteen kursseja, pyörin mukana ainejärjestöhommissa ja kirjoitin opinnäytetyötäni. Yritys kuitenkin kannatti, sillä pääsin Turun lääkikseen syksyllä 2021. Voisi siis sanoa, että minulla on kertynyt kattavasti kokemusta hakemisesta niin suoraan lukiosta, täysipainoisesti välivuoden aikana ja toisaalta viimeisimpänä monen muun vastuun ohella. Olipa tilanteesi mikä tahansa, uskon, että voin olla sinulle suurena tukena rankan pääsykoerutistuksen aikana!

Milla Weckman

Opiskeluvalmentaja

Aloitin yleislääketieteen opinnot Turussa vuonna 2022. Valmistuin ylioppilaaksi vuonna 2015, ja matkani lääkikseen ehtikin mutkitella biokemian opintojen, reissaamisen ja muutaman töissä vietetyn välivuoden kautta. Hakuvuosia minulle kertyi kolme, joista kahdella viimeisellä apunani oli Mafyn materiaalit ja opiskeluvalmennus. Opiskeluvalmentajani olivat suurena apuna sekä käytännön juttujen pohtimisessa että henkisenä tukena ja kuuntelijana, ja tätä samaa tukea tahdon nyt tarjota eteenpäin sinulle!

Taustani tuo minulle kokemusta useista erilaisista elämäntilanteista, joita lääkishakija voi kohdata. Omalla kokemuksellani sekä Mafyn tehokkailla ohjeilla saamme varmasti rakennettua juuri sinulle toimivat opiskelurutiinit. Kun arki rullaa ja työnteko on tasapainossa vapaa-ajan kanssa, saadaan opiskelusta parhaat tehot irti!

Milja Arminen

Opiskeluvalmentaja

Moikka, olen 2019 Tampereella lääketieteen opiskelun aloittanut ja voisin melkein kutsua itseäni hakemisen kokemusasiantuntijaksi. Hain kouluun neljä kertaa, joista viimeisellä kerralla apuna oli Mafynetti. Voisin sano itse tehneeni lähes kaikki klassiset virheet aikaisemmissa hauissani ja niistä saa varmasti ammennettua vinkkejä eteenpäin. Omasta hakuprosessista toivuttuani olen innostunut muiden hakuprojektin tukemisesta. Pyrin löytämään ratkaisuja opiskelutekniikoissa ja ajankäytössä hakijalähtöisesti, mutta sen lisäksi haluan auttaa hakijaa löytämään voimavaroja arkeen sekä tukea jaksamisessa. Lääkishaku on pitkä ja työläs prosessi, mutta lopulta se palkitsee!

Oona Berg

Opiskeluvalmentaja

Aloitin opiskelut Turun hammaslääkiksessä vuonna 2021. Tieni unelmieni kouluun ei ollut helppo tai suoraviivainen, ja ehdinkin asua myös ulkomailla ennen Turkuun rantautumista. Se mikä hakuprojektin alussa tuntui lähentelevän mahdotonta, muuttui sinnikkään ja systemaattisen opiskelun tuloksena todellisuudeksi. Nyt haluan auttaa Sinua rakentamaan juuri itsellesi parhaat työskentelytavat, sekä vaadittavan itseluottamuksen – molemmat hakuprojektin keskeisiä osa-alueita!

Oona Väätänen

Opiskeluvalmentaja

Aloitin opinnot Kuopion yleislääketieteellisessä vuonna 2021 kolmannen hakukerran jälkeen. Käytin
kahdella viimeisellä hakukerralla Mafyn itseopiskelumateriaalia, jonka uskon olleen yksi tärkeimmistä
onnistumiseni avaimista. Ehdin suorittaa ympäristötieteen kandin opinnot ennen kuin paikka lääkiksestä
avautui, mikä vaati pääsykoevalmistautumisen ohella paljon aikataulutusta ja sopivassa suhteessa myös
lepoa. Opiskeluvalmentajana haluan auttaa sinua löytämään itsellesi sopivat rutiinit, aikataulun ja
opiskelutekniikat, jotka auttavat sinua olemaan parhaassa mahdollisessa terässä kevään koitoksia varten.

Outimaria Varjoinen

Opiskeluvalmentaja

Aloitin opinnot Helsingin yliopiston eläinlääketieteellisessä tiedekunnassa syksyllä 2020. Oma polkuni lääkikseen ei ollut kovinkaan suoraviivainen. En ole käynyt lukiota, vaan tein aikoinaan kaksoistutkinnon. Sen jälkeen olen viettänyt useamman vuoden työelämässä ja tehnyt myös AMK-tutkinnon. Opiskeluvalmentajana minulle on tärkeää kohdata kaikki valmennettavani yksilöinä. Yhdessä voimme työstää juuri niitä asioita, jotka kullakin kaipaavat eniten huomiota.

Petra Puustinen

Opiskeluvalmentaja

Aloitin Turun yliopistossa yleislääketieteen opinnot vuonna 2021. Tätä ennen opiskelin eläinlääketieteellisessä aiemman vuoden, joten opiskelijavalmentajana minulta löytyy kokemusta sekä pääsykoe- että todistusväylän kautta hakemisesta. Molemmilla kerroilla minulla oli käytössä Mafynetin materiaalit, ja juuri Mafynetin avulla koin kaksi onnistumista kouluun hakemisessa. Opiskeluvalmentajanasi haluan tukea ja auttaa sinua koko lukuprosessin ajan. Mafyn opiskeluvalmentajana olen toiminut syksystä 2021 lähtien.

Pihla Kytö

Opiskeluvalmentaja

Olen syksyllä 2021 Turun Yliopistossa aloittanut yleislääketieteen opiskelija. Ennen tämän unelman toteutumista opiskelin toista alaa ja hakukertoja kertyikin useampi. Minulla on siis kokemusta haku-urakasta töiden ja muiden opiskelujen ohella. Onnistumisen kulmakivinä minulla toimi opiskelun ja vapaa-ajan selkeä rajaaminen toisistaan sekä itsevarma tekeminen valmistautuessa kuin myös itse koetilanteessa. Haluankin olla sinulle avuksi näiden asioiden hallinnassa sekä oikeiden opiskelutekniikoiden löytämisessä!

Pyry Ouri

Opiskeluvalmentaja

Aloitin yleislääketieteen opinnot Helsingissä vuonna 2022. Matkani lääkikseen oli suoraviivainen, mutta silti täynnä vaikeita tilanteita ja etenkin stressiä. Opiskeluvalmentajana minä tuen, tsemppaan ja opastan sinua juuri niillä osa-alueilla, joissa koet tarvitsevasi eniten ohjausta. Minulle tärkeintä lääkishaussa on pitää yllä hyvä motivaatio ja huolehtia jaksamisesta. Tekemällä tiivistä yhteistyötä meillä on erinomaiset mahdollisuudet ylittää syvimmätkin haasteet ja tehdä suurimmistakin haaveista totta!

Riialiina Fagerström

Opiskeluvalmentaja

Oma opiskeluni unelma-alallani alkoi Turun lääketieteellisessä vuonna 2021. Päätin pistää lääkishaussa kaikki peliin, kuitenkaan tinkimättä omasta hyvinvoinnistani ja vapaa-ajastani. Loin selvät rajat opiskelun ja muun elämän välille, jolloin minulla riitti hyvin voimavaroja läpi hakuvuoden ja pystyin hyvin viettämään aikaa myös rakkaan harrastukseni tanssin parissa. Opiskeluvalmentajanasi haluan varmistua siitä, että löydämme juuri sinulle tehokkaimmat tavat opiskella sekä palautua. Pitkäjänteinen työ yhdistettynä positiiviseen asenteeseen sekä järkevään tasapainoon opiskelun ja vapaa-ajan välillä optimoivat sisäänpääsysi. Opiskeluvalmentajana haluan toimia kokonaisvaltaisena ja positiivisena tsempparinasi läpi koko hakuprosessin!

Riina Rajamäki

Opiskeluvalmentaja

Aloitin lääketieteen opinnot Itä-Suomen yliopistossa syksyllä 2022. Ennen lääkisopintoja ehdin opiskella yleistä kasvatustiedettä viiden vuoden ajan. Valmistautuminen pääsykokeeseen alkoi omalla kohdallani täysin nollapohjalta, ja onnistuminen vaati muutaman hakukerran. Lääkikseen hakeminen opettaa paljon sisukkuudesta, tehokkaista opiskelutekniikoista sekä tasapainottelusta opiskelun ja vapaa-ajan välillä. Opiskeluvalmentajana haluan jakaa merkittävimmät oivallukseni ja toimia kannustajana, jonka puoleen on helppo kääntyä joka tilanteessa.

Saara Eriksson

Opiskeluvalmentaja

Aloitin lääketieteen opinnot syksyllä 2022 Tampereen yliopistossa. Hakuvuosia minulle kertyi kaksi ja niiden aikana opin opiskelusta ja itsestäni aivan valtavasti uutta. Tärkeimpiä oppeja olivat ehdottomasti lukusuunnitelmien teko sekä itselleni sopivien opiskelutekniikoiden löytäminen. Lisäksi oman jaksamisen kuuntelu oli ratkaisevassa asemassa sisäänpääsyvuotenani. Haluankin auttaa sinua löytämään tasapainon eri elämän osa-alueiden välille niin, että oppiminen on tehokasta, mutta arki ei muutu liian kuormittavaksi. Tarjoan täyden tuen ja kannustuksen matkallasi kohti unelmiesi koulupaikkaa!

Saara Huusko

Opiskeluvalmentaja

Aloitin opinnot Tampereen lääketieteellisessä 2019. Olen alun perin Tuusulasta kotoisin, joten Tampere tuntui sopivalta siirtymältä kotikotoa uutta opiskelijakaupunkia kohti. Unelma lääkäriydestä sai alkunsa jo hyvin nuorena, mutten ollut lukiossa vielä tarpeeksi kypsä laittamaan itseäni täysin likoon tämän haaveen toteuttamiseksi. Kirjoitin ylioppilaaksi 2015 syksyllä, jonka jälkeen aloin määrätietoisesti suunnittelemaan lääkikseen hakua, ja lähes nollapohjalta aloittaneena hakukertoja kertyi neljä ennen onnistumista. Suurimpana kompastuskivenä omalla kohdallani lääkikseen haussa oli paineensietokyvyn pettäminen ja huolimattomuusvirheet itse kokeessa, ja näihin sainkin opo-ohjelmasta suurta apua sekä vertaistukea. Henkisen kasvamisen, pitkien lukupäivien ja tuhansien laskutehtävien kautta olen kerryttänyt kokemusta niin Mafyn oppimateriaalien kuin lääkikseen haun kanssa, ja nyt tahdonkin auttaa juuri sinua saavuttamaan omat unelmasi!

Saija Angerman

Opiskeluvalmentaja

Kesällä 2021 sain yhden elämäni odotetuimmista uutisista: minut oli hyväksytty todistusvalinnassa opiskelemaan lääketiedettä Itä-Suomen Yliopistoon. Takanani oli kaksi hakukertaa, joista ensimmäinen kuuluisana koronakeväänä 2020. En missään vaiheessa jättänyt sisäänpääsyni mahdollisuutta vain yhden väylän varaan, vaan hain kumpanakin vuonna sisään niin yo-todistuksella kuin pääsykokeella. Olin tutustunut MAFY:yn jo lukiossa yo-kertauskursseilla, mistä syystä päätin hyödyntää sitä myös hakiessani. Hyvien teorioiden, tehtävien ja harjoituspääsykokeiden lisäksi muun muassa automaattinen kertaustoiminto, vinkit koetaktiikkaan ja oman hyvinvoinnin ylläpitämiseen lukuprosessin aikana osoittautuivatkin kullanarvoisiksi erityisesti toisena hakukertanani. Opona autan sinua hiomaan hakutaktiikkasi priimakuntoon unohtamatta levon ja omasta hyvinvoinnista huolehtimisen tärkeyttä. Haluan toimia myös tsempparinasi, ja saada sinut uskomaan, että kaikki on mahdollista!

Sofia Raja

Opiskeluvalmentaja

Opiskelen toista vuotta Tampereen lääketieteellisessä. Lukiossa en ollut kovin kiinnostunut opiskelusta, ja sainkin idean lääkikseen hakemisesta vasta lukiosta valmistumisen jälkeen. Omalla kohdallani hakuprojekti kesti useamman vuoden. Kuitenkin ahkeralla opiskelulla sekä riittävällä levolla sisäänpääsy on täysin mahdollista lähtötasosta huolimatta

Susanna Sjöblom

Opiskeluvalmentaja

Aloitin opinnot Turun hammaslääketieteellisessä 2021. Matkani lääkikseen oli pitkä, mutta lopulta kova työ palkittiin, ja se oli kaiken odotuksen arvoista! Olen vuoden 2015 ylioppilas. Hain ensin yleislääketieteen puolelle, mutta vähitellen mielenkiintoni hammaslääkikseen kasvoi, ja pääsinkin ensimmäisellä yrityksellä hampaalle. Samalla kun hain, opiskelin myös toista alaa ja tein töitä.

Hakuhistoriassani kompastuskivekseni muodostui aluksi puutteellinen opiskelutekniikka ja vapaa-ajan puute. Vasta Mafyn avulla sain työstettyä näitä asioita, laskurutiini kehittyi ja tiedot karttuivat. Silti pääsykokeeni kaatui kovaan koejännitykseen. Siihen sain suurimman avun omalta opoltani, jonka kanssa hioimme henkisen valmistautumisen kuntoon sekä panostimme paineensietoon ja huolimattomuusvirheiden välttämiseen. Näin pääsykoesuoritukseni oli viimeistelty, ja ovet aukenivat unelmieni koulupaikkaan!

Opiskeluvalmentajana haluan tukea ja auttaa sinua koko hakuprosessin ajan. Hakemisen ei tarvitse olla yksinäistä puurtamista, vaan olen sinua varten henkisenä tukena ja opiskeluteknisenä valmentajana – mitä apua sitten tarvitsetkaan.

Toni Niiranen

Opiskeluvalmentaja

Olen aina haaveillut lääkärin ammatista, mutta matkani lääkikseen oli vaiherikas. Tälle matkalle mahtui esimerkiksi muutama vuosi molekyylibiotieteiden opintoja Helsingin yliopistolla sekä työskentelyä hotelli- ja ravintola-alalla. Ensimmäiset hakukertani tyssäsivät siihen että lukutekniikassani ja ajankäytössäni oli ongelmia, joita en yksin osannut korjata. Olin kuullut paljon hyvää MAFY-valmennuksesta ja niinpä päätin ottaa MAFY:n elokuun kurssin kaikilla mausteilla. Tämä paketti auttoi minua saavuttamaan tavoitteeni eli opiskelupaikan lääkiksestä. Suuressa roolissa oli oma opiskeluvalmentajani, jonka ohjeiden avulla löysin itselleni optimaalisimmat työskentelytavat. Nyt haluan opiskeluvalmentajana auttaa sinua saavuttamaan oman tavoitteesi. Autan sinua stressinhallinnassa, ajankäytössä, lukusuunnitelman laatimisessa ja kaikessa muussakin, jotta saamme optimoitua mahdollisuutesi päästä lääkikseen.

Tuulia Räisänen

Opiskeluvalmentaja

Opiskelen kolmatta vuotta yleislääketiedettä Helsingissä. Lukion jälkeen olen hakenut epäonnistuneesti lääkikseen, opiskellut hetken kemiaa, valmistunut ammattivalmentajaksi, tehnyt paljon töitä, saanut burnoutin ja lopulta päätynyt hakemaan uudestaan lääkikseen. MAFY:n ja opiskeluvalmentajani avulla hankin korvaamattoman rutiinin järkevään lukemiseen ja jaksoin opiskella niin että oppiminen oli optimaalista ja pääsin sisään. Opiskeluvalmentajanasi tahdon auttaa sinua löytämään sopivan tasapainon arkeesi lukemisen ja vapaa-ajan välille, sekä totta kai tsempata sinua tämän raskaan urakan ohella. Olen kaksikielinen ja toimin mielelläni opiskeluvalmentajana myös ruotsinkielisille opiskelijoille!

Veera Heikkinen

Opiskeluvalmentaja

Olen Veera Torniosta. Aloitin Oulun yleislääkiksessä 2022. Sisään pääsin toisella kunnollisella yrittämällä ja minulla oli molemmilla hakukerroilla Mafy käytössä. Olen hieman vanhempi alanvaihtaja, tai oikeastaan jatkokouluttautuja. Valmistuin nimittäin sairaanhoitajaksi 2019 ja ehdin tehdä sairaanhoitajana töitä kolme vuotta ennen lääkikseen pääsyä. Lääkisopinnot aloittaessani olin 27-vuotias yhden lapsen äiti ja yhden miehen avovaimo. Minulta löytyykin kokemusta pääsykoeprojektin, töiden ja perhe-elämän yhdistämisestä. Uskon, että kuka vain voi päästä lääkikseen, kun tekee oikeita asioita sisäänpääsyn eteen!

Vilma Varilo

Opiskeluvalmentaja

Olen lääketieteen opiskelija Kuopiosta vuosimallia 2021. Aikaisemmalta koulutukseltani olen fysioterapeutti. Oltuani pari vuotta työelämässä lukioaikainen haaveeni lääketieteellisestä palasi uudelleen pintaan. Keräsin kaiken rohkeuteni ja tarmoni ja kaksi hakukertaa myöhemmin otin opiskelupaikan lääkiksestä vastaan. Avaimet onnistumiseen löytyivät tehokkaista opiskelurutiineista ja stressinhallintakeinoista sekä oman oppimisen jatkuvasta arvioinnista suhteessa pääsykoevaatimuksiin. Oli elämäntilanteesi mikä tahansa autan sinua löytämään tasapainon opiskelun, vapaa-ajan ja muiden arjen velvoitteiden välille, ja toimin tukenasi matkalla kohti unelmiesi saavuttamista!