Opiskeluvalmentajat

Opiskeluvalmentajasi on tukenasi lääkiskurssilla vaativan valintakoevalmistautumisen aikana.

Jaakko Alasuvanto

Opiskeluvalmennus­koordinaattori

Olen työskennellyt MAFY:lla lääkiskurssien alusta asti fysiikan ja matematiikan opettajana ja vuonna 2017 sain vetovastuun opiskeluvalmennustiimin toiminnasta. Harrastuksiini kuuluu aktiivinen boulderkiipeily ja tanssi. Uskon, että kokemukseni auttaa meitä löytämään sinulle parhaan mahdollisen opiskeluvalmentajan.

Ota yhteyttä, mikäli sinulla on opiskeluvalmennukseen liittyen asiaa tai kysyttävää!

Ota yhteyttä

Heta Korhonen

Opiskeluvalmennus­koordinaattori

Aloitin Mafylla biologian opettajana vuonna 2016. Tällä hetkellä opettamisen lisäksi laadin maantieteen YO-materiaaleja, sekä toimin opiskeluvalmennuskoordinaattorina yhdessä Jaakon kanssa. Tavoiteenani on varmistaa, että jokainen saisi opiskeluvalmennuksesta mahdollisimman paljon irti.  Vapaa-aikani kuluu tankotanssin, paritanssien ja laskuvarjohyppäämisen parissa.

 

Aija Söyrinki

Opiskeluvalmentaja

Aloitin opinnot Oulun yleislääketieteellisessä 2021. Lääkärin ammatti on ollut unelmani lukioajoista saakka, mutta tuolloin tavoitteellinen kilpaurheilu vei suurimman huomioni. Lääkiksen ovet avautuivat kolmannella hakukerralla, jolloin priorisoin opiskelut kärkipaikalle. Jokaisella hakukerralla käytössäni oli Mafyn valmennusmateriaalit ja viimeisellä kerralla myös opintovalmentaja, josta todella inspiroiduin ja sain parhaimmat vinkit hakuprosessiin. Unelmieni opiskelupaikan saavutin lopulta kovan työn, rutiinien, oikeiden opiskelutekniikoiden ja hyvän itseluottamuksen ansiosta. Opintovalmentajana haluan auttaa, motivoida ja tsempata sinua kohti suurta unelmaa.

Alisa Höysti

Opiskeluvalmentaja

Mä aloitin opinnot Turun yleislääkiksessä 2023. Mulla unelma lääkiksestä heräsi jossain kohtaa lukiota, mutta mun YO-todistus ei kuitenkaan ollut sen mukainen, että sillä oltais pitkälle pötkitty, jonka takia Mafy:lla aloittaessa mun taso oli suhteellisen huono. Hain tosissani kolme kertaa, kunnes pääsin sisään ja sinä aikana rutiinit, kertaus ja lepo muodostui avaintekijöiksi! Opona mä haluan tsempata sua läpi hakuajan ja yhdessä löytää sulle hyvät rutiinit sekä auttaa sua just siinä missä sä tarviit eniten apua.

Amanda Tuokko

Opiskeluvalmentaja

Aloitin yleislääketieteen opinnot Turussa vuonna 2021. Hakukertoja kertyi neljä, joiden aikana opiskelin myös vuoden biokemiaa. Minulle oikeiden opiskelutekniikoiden ja ajanhallinnan löytämisessä oli paljon opittavaa, mutta lopulta MAFY:n kattavat materiaalit ja opiskeluvalmentajan korvaamaton tuki nostivat oppimiseni lääkiksen sisäänpääsyyn tarvittavalle tasolle. Haluan opiskeluvalmentajanasi tehdä opiskelustasi mahdollisimman laadukasta, vapaa-aikaa ja lepoa unohtamatta. Tehdään tästä hakukerrasta juuri se, jolla saavutat unelmiesi koulupaikan!

Anna Vehkaperä

Opiskeluvalmentaja

Aloitin vuonna 2022 hammaslääketieteen opiskelun Oulussa. Aiemmilta koulutuksiltani olen hotellinjohtaja, diplomi-insinööri sekä liikunnanohjaaja. Tiedän siis, mitä alanvaihto vaatii. Lisäksi perheellisenä ymmärrän pikkulapsiarjen tuomat haasteet hakuprosessissa. Minulla on kokemusta sekä todistus- että pääsykoehausta. Opintovalmentajana haluan tsempata sinua läpi rankan hakuprosessin ja pyrin osaltani pitämään huolta myös siitä, että elämääsi mahtuu muutakin, kuin pelkkää lukemista.

Anna-Stiina Heikkinen

Opiskeluvalmentaja

Aloitin yleislääketieteen opinnot Oulun yliopistossa 2023 ja pääsin sisään neljännellä hakukerralla. Olen haaveillut lääkärin urasta oikeastaan koko ikäni ja kiitos Mafyn, saavutin unelmani. Opiskeluvalmentajana haluan auttaa sinua saavuttamaan unelmien koulupaikkasi oikeilla opiskelutekniikoilla ja juuri sinulle sopivalla aikataulutuksella. Kuka vaan voi päästä sisään lääkikseen, kun tekee asioita oikein ja luottaa itseensä.

Annastiina Johansson

Opiskeluvalmentaja

Olen Annastiina Tampereelta ja aloitin hammaslääketieteen opinnot Turun Yliopistossa vuonna 2019, jolloin olin 26-vuotias. Hakukertoja kertyi useampi, koska lukiossa kilpaurheilijana haaveilin ihan muista ammateista enkä lukenut tarvittavia aineita lääkikseen ja jouduin aloittamaan lääkisprosessin niin sanotusti nollasta. Minulle onkin kertynyt monipuolisesti kokemusta lääkikseen hakemisesta, joten koen, että tilanteestasi riippumatta pystyn auttamaan sinua kohti unelmiesi opiskelupaikkaa. Kahtena viimeisenä hakukertana itselläni oli Mafyn valmennusmateriaali käytössä, minkä koin olleen yksi ratkaisevista tekijöistä sisäänpääsyssä. Olen todiste siitä, että vaikka seinä tuntuu nousevan pystyyn unelman edessä monta kertaa, sen voi saavuttaa tekemällä oikeita asioita ja olemalla motivoitunut. Opintovalmentajana haluan tukea ja tsempata sinua tällä matkalla. Lupaan, että kaikki se työ on sen arvoista!

Anni Marjakangas

Opiskeluvalmentaja

Aloitin opiskelut Tampereen lääketieteellisessä vuonna 2021, jonka ovet avautuivat minulle toisella hakukerralla. Ratkaisevat tekijät sisäänpääsyssäni olivat oikeat opiskelutekniikat sekä järkevä aikataulutus. Näiden avulla lukuprosessi ei tuntunut liian rankalta ja sain itsevarmuutta omaan tekemiseeni. Opiskeluvalmentajana haluan auttaa myös sinua löytämään oikean suunnan lukemisessasi, sekä kannustaa ja tukea unelmiesi opiskelupaikan saavuttamisessa!

Asta Hilppö

Opiskeluvalmentaja

Aloitin hammaslääketieteen opinnot Helsingissä 2022. Aiemmalta koulutukseltani olen kauppatieteiden maisteri ja tein pitkään töitä markkinoinnissa. Alanvaihdon yhteydessä opiskelin myös Helsingin yliopistolla kemiaa, kunnes pääsin hampaalle sisään. Perheellisenä tämän paletin hanskaaminen aiheutti toki sen, että hakukertoja tuli ehkä normaalia enemmän. Monien hakujen myötä kertyi kuitenkin paljon kokemusta hakuprosessista, opiskelutekniikoista ja ajankäytönhallinnasta. Opiskeluvalmentajana haluan antaa tämän kokemukseni käyttöösi, jotta voit saada hakuvuodestasi mahdollisimman paljon irti.

Beata Helenius

Opiskeluvalmentaja

Aloitin opinnot Turun lääkiksen yleisellä linjalla vuonna 2023. Lääkis on ollut suurin unelmani jo päiväkodista
lähtien. Lopulta unelmieni opiskelupaikka aukesi pääsykokeella kolmannella yrityksellä. Kokonaisia
hakuvuosia ehti kertyä kaksi. Vahvat arjen rutiinit, riittävä lepo, itseluottamus ja treenattu koetaktiikka olivat
ratkaisevia tekijöitä sisäänpääsyssäni. Opiskeluvalmentajana haluan auttaa sinua saavuttamaan unelmasi
tsemppaamalla ja tukemalla rankan hakuvuoden ajan. Tavoitteena on löytää balanssi laadukkaan lukemisen
ja vapaa-ajan välille niin, että hakuvuodestasi tulee onnistunut!

Camilla Sosala

Opiskeluvalmentaja

Aloitin hammaslääketieteen opinnot Turussa vuonna 2021. Lukiosta valmistuin vuonna 2017. Hain ensin neljä kertaa yleiselle, mutta kiinnostukseni vaihtui kesken kaiken hammaslääketieteen puolelle, jonne pääsin ensimmäisellä yrityksellä. Aiemmat hakuni yleisen puolelle kaatuivat aluksi puutteelliseen laskurutiiniin ja sen jälkeen vahvaan koejännitykseen. MAFY oli käytössä kolmella viimeisellä hakukerrallani, ja heidän materiaalien avulla lopulta pääsin sisään. Avaimet sisäänpääsyyni olivat laskurutiinin hiominen, aikataulutus sekä riittävä lepo. Oma opiskeluvalmentajani oli erittäin tärkeä tuki ja turva, jonka avulla taas sain lievennettyä koejännitystäni ja kasvatettua itsevarmuutta. Nyt olen täällä tukemassa ja auttamassa sinua, jotta saavutat tavoitteesi!

 

Camilla Vuokko

Opiskeluvalmentaja

Aloitin hammaslääketieteen opinnot Turun yliopistossa syksyllä 2021. Tieni ei hammaslääkikseen ollut helppo alanvaihtajana. Lääkis oli aina ollut unelmien opiskelupaikka ja ovet avautuivat 4. kerralla. Kahdella viimeisellä hakukerrallani käytin Mafyn materiaaleja, ja koen sen olevan ratkaiseva tekijä sisäänpääsyäni ajatellen.
Opiskeluvalmentajanasi haluan tukea ja tsempata sinua kohti unelmiasi. Yhdessä voimme etsiä sinulle sopivan balanssin elämään opiskeluiden ohelle, ja kehittää niitä tekijöitä, jotka mahdollistaa pääsysi lääkikseen ensi keväänä!

 

Erika Silvennoinen

Opiskeluvalmentaja

Aloitin omat lääkisopintoni vuonna 2022 Tampereella. Yhteensä pääsykoesalissa on tullut istuttua viisi kertaa, joten monta asiaa on tullut oivallettua virheiden kautta vuosien aikana. Valmistuin lukiosta vuonna 2018, enkä ollut opiskellut paria kurssia enempää fysiikkaa. Kolmena viimeisenä hakukertana opiskelin samalla farmasiaa Kuopiossa, joten opintojen tasapainottaminen vaati aikataulutusta ja priorisointia, vapaa-aikaa unohtamatta. Opin itse paljon opiskelutekniikoista ja hioin laskurutiinin riittävälle tasolle Mafyn avulla. Levon merkityksen ymmärtämiseen meni itselläni aikaa ja opona haluankin kiinnittää suurta huomiota siun jaksamiseen, koska se on oikeasti avaintekijä sisäänpääsyssä. Uskon vahvasti, että lääkikseen voi päästä kuka vaan sinne haluava, kunhan matkan sinne tekee järkevästi itseään uuvuttamatta. Ihanaa olla tukena ja apuna siun omanlaisella matkalla kohti omaa unelmaasi!

Essi Hirvonen

Opiskeluvalmentaja

Aloitin hammaslääketieteen opinnot Helsingissä vuonna 2023 päästyäni sisään kolmannella hakukerralla. Aiemmalta koulutukseltani olen kasvatustieteen maisteri eli olen aiemmin työskennellyt opetus- ja kasvatusalalla. Haave hammaslääkiksestä oli mielessäni useamman vuoden ennen kuin lopulta rohkaistuin tarttumaan lukiokirjoihin ja lähdin tavoittelemaan opiskelupaikkaa nollapohjalta. Matkan varrella mukaan tarttui paljon kokemusta eikä epätoivon hetkiltäkään vältytty. Avaintekijöitä sisäänpääsyn kannalta olivat hyvä opiskelu- ja laskurutiini sekä erityisesti mielenhallinnan taidot. Opona haluan tarjota sinulle mielenrauhaa, tukea ja kannustusta opiskelupaikkasi saavuttamiseen sekä löytää kanssasi sinulle sopivimmat opiskelun työkalut, joilla lukuprojektisi sujuu mielekkäästi!

Eveliina Kylliö

Opiskeluvalmentaja

Aloitin opinnot Turun yleislääketieteellisessä vuonna 2022. Vaikeudet fysiikassa saivat minut hetkeksi perääntymään lääkisunelmasta, mutta abivuonna aloitin pelkästään Mafyn avulla opiskelemaan fysiikkaa ja kemiaa nollapohjalta. Kunnollisia hakukertoja kertyi lopulta kolme, joiden väliin mahtuu myös kahden vuoden opinnot farmasialla. Oikeanlainen opiskelutekniikka, koetaktiikka ja ajanhallinta olivat lopulta avaimet sisäänpääsyyni. Minulta löytyy myös kokemusta, kuinka yhdistää pääsykoelukemiset toisen yliopiston opintojen rinnalle tai työn oheen. Opiskeluvalmentajanasi haluan auttaa sinua välttämään samat virheet, joita itse tein, ja löytämään itsellesi sopivat opiskelutekniikat. Haluan osoittaa, että kuka vaan voi päästä lääkikseen, kunhan oikeat tekniikat on hallussa!

Eveliina Varis

Opiskeluvalmentaja

Aloitin yleislääketieteen opinnot Turussa vuonna 2020. Itse pääsin unelmieni opiskelupaikkaan kolmannella hakukerralla Mafyn avulla. Jokaisesta hyvin erilaisesta hakukerrasta viisastuneena, haluan auttaa sinua muodostamaan tehokkaimmat opiskelutekniikat, selkeän lukusuunnitelman sekä timanttisen koetaktiikan, omaa hyvinvointia unohtamatta. Maksimoidaan yhdessä sun sisäänpääsyn todennäköisyys.

Hanna Huhtala

Opiskeluvalmentaja

Aloitin lääketieteen opinnot Tampereella vuonna 2021. Tiedän kokemuksesta, että opiskelustrategioilla ja oman mielen hallinnalla on valtava rooli lääketieteelliseen pääsemisessä. Olen hakenut sekä epämenestyksekkäästi että menestyksekkäästi ja tiedän, mikä näitä kahta erottaa. Joskus kyse on vain pienestä viilaamisesta koetaktiikan kanssa, joskus tarvitaan kokonaisvaltaisempia muutoksia tekemiseen, jopa omien uskomusten ja ajatusmallien haastamista. Itse työstin omia opiskelutapojani ja ajatusmallejani paljonkin. Heitin toimimattomat opiskelumenetelmät romukoppaan ja muovasin ajatusmaailmaani sellaiseksi, joka kehittää ja vahvistaa. Tuloksena sain viimein vastaanottaa paikan lääkiksestä. Opona autan sinuakin löytämään tehokkaat tavat oppia, sekä reflektoimaan toimintaasi ja ajatuksiasi tavalla, joka vie kohti onnistumista!

Heidi Velling

Opiskeluvalmentaja

Aloitin opinnot Oulun yleislääkiksessä syksyllä 2022. Unelmien opiskelupaikka ei auennut suoraan lukiosta valmistumisen jälkeen, mutta pääsin sisään toisella hakukerralla. Opiskelin välivuoden aikana sekä pääsykokeeseen että ylioppilaskirjoituksiin, joten omakohtaista kokemusta löytyy näiden yhdistämisestä. Opin oman hakuni aikana paljon uutta opiskelutekniikoista, koetaktiikasta ja stressinhallinnan tärkeydestä. Valmentajana haluan tukea sinua lukuprosessin kaikissa vaiheissa.

Helene Hirvonen

Opiskeluvalmentaja

Olen yleislääketieteen opiskelija Turusta vuosimallia 2021. Oma hakuprosessini alkoi abivuotenani, jolloin jäin niukasti opiskelupaikasta. Pettymyksen jälkeen kokosin itseni ja päätin, että seuraavana vuonna olen lääkiksessä. Ovet opintoihin aukesivatkin suunnitelmieni mukaan toisella hakukerralla, jolloin paikkani varmisti sekä tasapaino opiskelun ja vapaa-ajan välillä että terve usko omaan tekemiseen. Opona autan sinua löytämään juuri sinulle sopivan balanssin opiskeluarjessa, jotta voit luottavaisin fiiliksin edetä kohti tulevaa opiskelupaikkaa! Usko itseesi, työ tekijänsä palkitsee!

Henna Salonen

Opiskeluvalmentaja

Aloitin yleislääketieteen opiskelut Oulussa 2021 ja sisään pääsin neljännellä yrittämällä. Unelma lääkärin ammatista heräsi jo nuorena, mutta lukioaikana matemaattisten aineiden haasteet ja omat uskomukseni saivat minut epäilemään mahdollisuuksiani. Lopulta valmistuttuani Tampereen urheilulukiosta päätin lähteä pelottomasti tavoittelemaan valkotakkia. Merkittävin oivallukseni oli, että ihminen voi oppia mitä ikinä haluaa. Menestymisen reseptiin kuuluu kova työ, periksiantamattomuus ja itseensä uskominen. Tärkeintä on oppia nauttimaan matkasta. Ennemmin tai myöhemmin kova työ palkitaan!

Iida Anttila

Opiskeluvalmentaja

Aloitin opinnot Tampereen lääketieteellisessä syksyllä 2022. Hakukertoja minulle kertyi kaksi ja opiskelin molemmilla kerroilla samanaikaisesti yliopistossa tekniikan opintoja. Minulla sisäänpääsyssä tärkeässä roolissa olivat järkevä aikataulutus sekä opintojen, pääsykoelukemisen sekä vapaa-ajan yhdistäminen. Hakukertojen aikana opin paljon uutta opiskelusta ja löysin itselleni sopivat opiskelutekniikat. Opiskeluvalmentajana haluan auttaa sinua löytämään tasapainon opiskelun ja muun elämän välille ja tarjota tukea ja kannustusta unelmiesi opiskelupaikan saavuttamiseen!

Jenna Parviainen

Opiskeluvalmentaja

Aloitin hammaslääketieteen opinnot Kuopiossa 2020, ja minun kohdallani ”kolmas kerta toden sanoi”. Valmistuin lukiosta 2018 ja opiskelin kaksi vuotta Jyväskylän yliopistossa pääaineenani kemia kunnes onnistuin nappaamaan unelmieni opiskelupaikan. Useat hakukerrat, opintojen kanssa päällekkäin tehdyt työt ja nykyinen vaativa koulutusohjelma ovat opettaneet minulle paljon sellaisia taitoja ja tietoja, joita olisin itse halunnut tietää pääsykokeeseen päntätessä. Opona lupaan etsiä kanssasi sinulle toimivat ja tehokkaat tavat opiskella sekä palautua, jotta ovet todella aukeavat valkotakkisten tiedekuntaan!

Jenni Kylliäinen

Opiskeluvalmentaja

Aloitin opiskelun Oulun yleislääketieteellisessä syksyllä 2022. Ennen lääkikseen pääsyä opiskelin biologiaa, tein töitä ja asuin ulkomailla. Koska lukion ja lääkiksen välillä ehti kulua useampi vuosi, olivat MAFY:n materiaalit minulle ratkaiseva tekijä sisäänpääsyn suhteen. Niiden avulla sain kehitettyä itselleni hyvän laskurutiinin ja aikataulun muuta elämää unohtamatta. En päätynyt lääkikseen suorinta reittiä, vaan kohtasin matkallani monenlaisia haasteita, jotka onnistuin selvittämään. Oli siis tilanteesi millainen tahansa, löydämme siihen ratkaisun yhdessä! Opiskeluvalmentajanasi autan sinua etsimään tasapainon lukemisen ja muiden asioiden välille omasta hyvinvoinnistasi tinkimättä, sekä toimin tukenasi läpi vuoden. Kenenkään ei tarvitse jäädä yksin ison hakuprosessin keskellä!

Joni Hautala

Opiskeluvalmentaja

Aloitin yleislääketieteen opinnot Tampereella 2023. Aiemmilta koulutuksiltani olen datanomi (ammattikoulu) sekä fysioterapeutti, joksi valmistuin 2020. Aloin lukemaan lääkiksen pääsykokeisiin AMK:sta valmistuttuani ja vanhan sanonnan mukaisesti kolmas kerta toden sanoi. Suurimman osan hakuajastani olin myös täys- tai osa-aikaisesti töissä. Olen esimerkki siitä, kuinka haastavankin tavoitteen voi saavuttaa järkevällä ja toteuttamiskelpoisella suunnitelmalla lähtökohdista riippumatta. Autan mielelläni ketä vaan hakijaa, joka kokee tarvitsevansa oikean suunnan löytämistä opiskeluissa ja mahdollisesti muissa elämän osa-alueissa tämän prosessin aikana. Vertaistukevaa kokemusta voin jakaa myös teille hakijoille, jotka olette lähteneet luku-urakkaan vähän myöhemmässä vaiheessa elämäänne tai erilaisista taustoista. Itse koin luku-urakan suhteellisen kevyenä henkisesti, vaikka kaksi isoa ”epäonnistumista” pääsykoetulospäivänä olen vastaanottanut. Tähän pohjustuu vahvasti muut luku-urakan ulkopuolella olevat asiat, kuten liikunta, läheiset, kaverit, vapaa-aika ja riittävä lepo. Nämä asiat vaikuttavat vahvasti jaksamiseen opiskellessasi, joten niistä huolehtiminen koko prosessin aikana on omasta mielestäni kriittistä. Muista tuleva kollega, pitkäaikainen säännöllinen opiskelu ja tasapaino muun elämän kanssa on avain onnistumiseesi!

Krista Kulmala

Opiskeluvalmentaja

Aloitin lääkisopinnot Tampereella vuonna 2021. Olen hoitoalan alanvaihtaja, minkä vuoksi hakuväylänäni toimi ainoastaan valintakoe. Käytin hakiessani opiskelumateriaalina Mafynettiä ja sen avulla nostin mm. fysiikan taitoni nollapohjalta sisäänpääsytasolle. Minulta löytyy samalla muutaman vuoden kokemus töiden ja pääsykoeopiskelun yhdistämisestä ja odotan innolla pääseväni jakamaan matkan varrella oppimiani vinkkejä myös sinulle. Opiskeluvalmentajana haluan olla hakijan tukena koko hakuvuoden ajan tsempaten parhaaseen mahdolliseen suoritukseen. Kuten oma Mafyn opiskeluvalmentajani teki kanssani, myös minä autan parhaan kykyni mukaan valmennettavaani pysymään aikataulussa ja hiomaan opiskelutekniikan sekä koestrategian kuntoon. Jos minä pystyin tähän, niin sinäkin pystyt!

Lauri Elenius

Opiskeluvalmentaja

Aloitin opinnot Tampereen lääketieteellisessä 2021. Alanvaihtajana ja perheellisenä sain ottaa tuntumaa pääsykokeeseen useamman kerran. Tutuksi on tullut muutama kurssi iltalukiossa, toisen valmennuskurssiyrityksen tuote ja Mafyn lähiopetus sekä viimeiseen, onnistuneeseen pääsykokeeseen valmentauduin Mafyn itseopiskelumateriaalin parissa. Kilometrejä on jo muutama kasarilapsella mittarissa. Olen elävä todiste siitä miten riittävällä motivaatiolla, määrätietoisuudella ja oikea-aikaisella laadukkaalla avulla unelmasi ovat ulottuvillasi. Mennään loppuun asti!

Linda Järvinen

Opiskeluvalmentaja

Aloitin yleislääketieteen opinnot Oulussa vuonna 2023. Pääsin neljännellä kerralla nollapohjalta sisään. Viimeisenä vuonna tärkeintä oli itseluottamuksen vahvistaminen ja syvällinen fysiikan ymmärrys. Opiskeluvalmentajana haluan kuunnella juuri sun tarpeita ja tsempata myös niiden harmaiden päivien läpi, kohti unelmaa. Haluan olla tuki, jolle jakaa pettymykset ja jonka kanssa innostua onnistumisista. Löydetään yhdessä sulle sopivat rutiinit ja opiskelutekniikat, eikä unohdeta vapaa-aikaa.

Marika Vilja

Opiskeluvalmentaja

Aloitin lääketieteen opinnot Itä-Suomen yliopistossa syksyllä 2023. Elämäni suurimman unelman toteutumista edelsi viisi hakuvuotta, joiden aikana sain kokea kantapään kautta monta haastetta ja vastoinkäymistä. Neljännellä hakukerrallani vastaanotin paikan biolääketieteeltä jäätyäni kivuliaasti varasijoille yleiseltä, kunnes viidennellä hakukerralla ylitin sisäänpääsyrajat kirkkaasti. Omalla kohdalla sisäänpääsyn mahdollisti korkean osaamistason varmistuksen lisäksi lempeä ja myötätuntoinen, omaan menestykseen uskova ajattelutapa. Alkuun kamppailin suuresti näiden teemojen parissa, mutta onneksi ne eivät ole muuttumattomia ja ennalta määritettyjä, vaan täysin omalla työskentelyllä kehitettävissä olevia asioita. Opona olen analyyttinen ja pohtiva, ja haluan olla tukena ja apuna sun matkalla – oikeita asioita toistamalla olet polulla, joka lopulta vie onnistumiseen.

Milla Mattila

Opiskeluvalmentaja

Aloitin opinnot yleislääkiksessä vuonna 2021. Hain useamman kerran lääkikseen ja kolmannella hakukerralla pääsin kirkkaasti sisään ykköskohteeseeni eli Kuopioon. Lukion jälkeen aloin valmistautua pääsykokeeseen käyttäen Mafya, jonka uskon olevan avaintekijä onnistumiseeni. Sain Mafyn avulla nostettua heikon lähtötasoni aivan huippuun asti ja opiskeluvalmentajana uskon sen olevan mahdollista sinullekin. Opiskeluvalmentajana autan sinua muodostamaan tehokkaat rutiinit sekä löytämään oikeat opiskelutekniikat. Haluan auttaa sinua luomaan parhaan mahdollisen ympäristön onnistumiseen unohtamatta kuitenkaan levon ja palautumisen merkitystä. Uskon, että kova työ palkitaan aina!

Milka Kauhanen

Opiskeluvalmentaja

Oma polkuni nykyisiin opintoihini on ollut vaiheikas. Valmistuin lukiosta 2016, minkä jälkeen lähdin Turkuun opiskelemaan psykologiaa. Opinnot eivät kuitenkaan lopulta tuntuneetkaan omalta, joten päätin vaihtaa alaa hammaslääketieteelliseen. Lukion pohjalta minulla ei ollut tässä vaiheessa mitään perustaa fysiikan ja kemian osalta, mutta 2 vuoden työnteko palkittiin vuonna 2019 päästessäni Kuopioon hammaslääkikseen. Hammaslääkärin ammatti on kuitenkin hyvin tarkkaa hienomotorista työtä, mikä tuli omalla kohdallani haasteeksi opintojen jatkon kannalta. Päätinkin melko nopealla aikataululla hakea yleislääketieteen puolelle samalla, kun opiskelin vielä hammaslääketieteen kursseja, pyörin mukana ainejärjestöhommissa ja kirjoitin opinnäytetyötäni. Yritys kuitenkin kannatti, sillä pääsin Turun lääkikseen syksyllä 2021. Voisi siis sanoa, että minulla on kertynyt kattavasti kokemusta hakemisesta niin suoraan lukiosta, täysipainoisesti välivuoden aikana ja toisaalta viimeisimpänä monen muun vastuun ohella. Olipa tilanteesi mikä tahansa, uskon, että voin olla sinulle suurena tukena rankan pääsykoerutistuksen aikana!

Minna Poikolainen

Opiskeluvalmentaja

Aloitin yleislääketieteen opinnot Kuopiossa vuonna 2022. Olen jo yli kolmikymppinen alanvaihtaja, joka alkoi unelmoida lääkishausta ensimmäisen lapsen syntymän jälkeen. Itselleni suurin haaste oli opiskelun yhdistäminen perhe-elämään, työhön ja harrastuksiin. Lisäksi piti uudestaan opetella opiskelemaan, mutta onneksi Mafy auttoi etenemään asioissa oikealla tavalla. Hakeminen oli minulle kolmen vuoden projekti, jonka aikana ehti tapahtua vaikka mitä, mutta into opiskella säilyi ja viimeinen hakuvuosi kirkasti minulle sen, kuinka tärkeää on panostaa myös omaan hyvinvointiin. Minulle opiskeluvalmentajana on tärkeää tukea ja kannustaa erilaisissa elämäntilanteissa olevia hakijoita yksilöllisesti. Vaikka lääkikseen pääsy vaatii paljon työtä, muistetaan myös nauttia matkasta kohti omaa unelmaa!

Oona Berg

Opiskeluvalmentaja

Aloitin opiskelut Turun hammaslääkiksessä vuonna 2021. Tieni unelmieni kouluun ei ollut helppo tai suoraviivainen, ja ehdinkin asua myös ulkomailla ennen Turkuun rantautumista. Se mikä hakuprojektin alussa tuntui lähentelevän mahdotonta, muuttui sinnikkään ja systemaattisen opiskelun tuloksena todellisuudeksi. Nyt haluan auttaa Sinua rakentamaan juuri itsellesi parhaat työskentelytavat, sekä vaadittavan itseluottamuksen – molemmat hakuprojektin keskeisiä osa-alueita!

Oona Väätänen

Opiskeluvalmentaja

Aloitin opinnot Kuopion yleislääketieteellisessä vuonna 2021 kolmannen hakukerran jälkeen. Käytin
kahdella viimeisellä hakukerralla Mafyn itseopiskelumateriaalia, jonka uskon olleen yksi tärkeimmistä
onnistumiseni avaimista. Ehdin suorittaa ympäristötieteen kandin opinnot ennen kuin paikka lääkiksestä
avautui, mikä vaati pääsykoevalmistautumisen ohella paljon aikataulutusta ja sopivassa suhteessa myös
lepoa. Opiskeluvalmentajana haluan auttaa sinua löytämään itsellesi sopivat rutiinit, aikataulun ja
opiskelutekniikat, jotka auttavat sinua olemaan parhaassa mahdollisessa terässä kevään koitoksia varten.

Outimaria Varjoinen

Opiskeluvalmentaja

Aloitin opinnot Helsingin yliopiston eläinlääketieteellisessä tiedekunnassa syksyllä 2020. Oma polkuni lääkikseen ei ollut kovinkaan suoraviivainen. En ole käynyt lukiota, vaan tein aikoinaan kaksoistutkinnon. Sen jälkeen olen viettänyt useamman vuoden työelämässä ja tehnyt myös AMK-tutkinnon. Opiskeluvalmentajana minulle on tärkeää kohdata kaikki valmennettavani yksilöinä. Yhdessä voimme työstää juuri niitä asioita, jotka kullakin kaipaavat eniten huomiota.

Petra Puustinen

Opiskeluvalmentaja

Aloitin Turun yliopistossa yleislääketieteen opinnot vuonna 2021. Tätä ennen opiskelin eläinlääketieteellisessä aiemman vuoden, joten opiskelijavalmentajana minulta löytyy kokemusta sekä pääsykoe- että todistusväylän kautta hakemisesta. Molemmilla kerroilla minulla oli käytössä Mafynetin materiaalit, ja juuri Mafynetin avulla koin kaksi onnistumista kouluun hakemisessa. Opiskeluvalmentajanasi haluan tukea ja auttaa sinua koko lukuprosessin ajan. Mafyn opiskeluvalmentajana olen toiminut syksystä 2021 lähtien.

Pihla Pyy

Opiskeluvalmentaja

Aloitin eläinlääketieteen opinnot Helsingin yliopistossa 2023 syksyllä. Hakuvuosia ehti kertymään kolme, joista kaikilla käytössäni oli Mafyn materiaalit. Olin varovaisesti haaveillut eläinlääkärin ammatista jo melko pienestä pitäen, mutta olin lukion lopputaipaleelle asti ajatellut etten voi päästä eläinlääkikseen. Valmistumisen jälkeen päätin kuitenkin yrittää ja koska en ollut sitä ennen juuri opiskellut tosissani, piti minun ensimmäiseksi lähteä tutustumaan eri opiskelutekniikoihin. Viimeisellä hakukerralla minulla oli Mafyn itseopiskelumateriaalien lisäksi opiskeluvalmentaja, jonka koen olleen merkittävässä roolissa pääsykoeonnistumiseni kannalta. Itse haluan opiskeluvalmentajana kohdata jokaisen hakijan yksilönä sekä olla apuna ja tukena hakuprosessin aikana. Kuka tahansa voi päästä lääkikseen jos haluaa tarpeeksi ja on valmis tekemään sen eteen töitä!

Pyry Ouri

Opiskeluvalmentaja

Aloitin yleislääketieteen opinnot Helsingissä vuonna 2022. Matkani lääkikseen oli suoraviivainen, mutta silti täynnä vaikeita tilanteita ja etenkin stressiä. Opiskeluvalmentajana minä tuen, tsemppaan ja opastan sinua juuri niillä osa-alueilla, joissa koet tarvitsevasi eniten ohjausta. Minulle tärkeintä lääkishaussa on pitää yllä hyvä motivaatio ja huolehtia jaksamisesta. Tekemällä tiivistä yhteistyötä meillä on erinomaiset mahdollisuudet ylittää syvimmätkin haasteet ja tehdä suurimmistakin haaveista totta!

Riina Rajamäki

Opiskeluvalmentaja

Aloitin lääketieteen opinnot Itä-Suomen yliopistossa syksyllä 2022. Ennen lääkisopintoja ehdin opiskella yleistä kasvatustiedettä viiden vuoden ajan. Valmistautuminen pääsykokeeseen alkoi omalla kohdallani täysin nollapohjalta, ja onnistuminen vaati muutaman hakukerran. Lääkikseen hakeminen opettaa paljon sisukkuudesta, tehokkaista opiskelutekniikoista sekä tasapainottelusta opiskelun ja vapaa-ajan välillä. Opiskeluvalmentajana haluan jakaa merkittävimmät oivallukseni ja toimia kannustajana, jonka puoleen on helppo kääntyä joka tilanteessa.

Saara Eriksson

Opiskeluvalmentaja

Aloitin lääketieteen opinnot syksyllä 2022 Tampereen yliopistossa. Hakuvuosia minulle kertyi kaksi ja niiden aikana opin opiskelusta ja itsestäni aivan valtavasti uutta. Tärkeimpiä oppeja olivat ehdottomasti lukusuunnitelmien teko sekä itselleni sopivien opiskelutekniikoiden löytäminen. Lisäksi oman jaksamisen kuuntelu oli ratkaisevassa asemassa sisäänpääsyvuotenani. Haluankin auttaa sinua löytämään tasapainon eri elämän osa-alueiden välille niin, että oppiminen on tehokasta, mutta arki ei muutu liian kuormittavaksi. Tarjoan täyden tuen ja kannustuksen matkallasi kohti unelmiesi koulupaikkaa!

Saija Angerman

Opiskeluvalmentaja

Kesällä 2021 sain yhden elämäni odotetuimmista uutisista: minut oli hyväksytty todistusvalinnassa opiskelemaan lääketiedettä Itä-Suomen Yliopistoon. Takanani oli kaksi hakukertaa, joista ensimmäinen kuuluisana koronakeväänä 2020. En missään vaiheessa jättänyt sisäänpääsyni mahdollisuutta vain yhden väylän varaan, vaan hain kumpanakin vuonna sisään niin yo-todistuksella kuin pääsykokeella. Olin tutustunut MAFY:yn jo lukiossa yo-kertauskursseilla, mistä syystä päätin hyödyntää sitä myös hakiessani. Hyvien teorioiden, tehtävien ja harjoituspääsykokeiden lisäksi muun muassa automaattinen kertaustoiminto, vinkit koetaktiikkaan ja oman hyvinvoinnin ylläpitämiseen lukuprosessin aikana osoittautuivatkin kullanarvoisiksi erityisesti toisena hakukertanani. Opona autan sinua hiomaan hakutaktiikkasi priimakuntoon unohtamatta levon ja omasta hyvinvoinnista huolehtimisen tärkeyttä. Haluan toimia myös tsempparinasi, ja saada sinut uskomaan, että kaikki on mahdollista!

Salla Mentula

Opiskeluvalmentaja

Aloitin syksyllä 2023 opiskelut Turun yleisellä. Hakukertoja minulle kertyi kaksi, joiden aikana opin äärettömän paljon varsinkin opiskelutekniikoista ja opiskelujen tasapainottamisesta muun elämän kanssa. Haluan olla tukemassa ja kannustamassa sinua saavuttamaan sen huikean fiiliksen, kun opiskelupaikka aukeaa! Ahkeralla tekemisellä ja uskomalla itseesi kaikki on mahdollista!

Sofia Al-Khatib

Opiskeluvalmentaja

Aloitin yleislääketieteen opinnot Turussa 2023. Nuorempana en osannut edes haaveilla alasta, vaan kipinä syttyi aikuisiällä ja sen jälkeen se oli menoa. Tuolloin olin jo ehtinyt DI-koulutuksesta valmistua ja luoda uraa, lukiosta oli kulunut jo 10 vuotta aikaa, enkä ollut aiemmin opiskellut kemiaa tai biologiaa, mutta ovet avautuivat käytännössä ensimmäisellä hakukerralla. Opiskelut päivätöiden ja harrastusten ohella vaativat omanlaisensa lähestymistavan ja opiskeluvalmentajana haluankin auttaa myös sinut kohti lääketieteen unelmaasi suunnitelmallisuudella, oppimisen ilolla ja tehokkaan opiskelun sekä mielekkään vapaa-ajan tasapainolla. Uskon, että jokainen voi päästä lääkikseen, kunhan siihen todella sitoutuu ja oppimisesta oppii myös nauttimaan. Luonteeltani olen hyvin empaattinen ja minuun voit myös tukeutua, jos elämä tuo vastatuulta opiskelutaipaleella.

Sonja Bläuer

Opiskeluvalmentaja

Aloitin yleislääketieteen opinnot Oulun yliopistossa vuonna 2022. Olen opiskellut kemiaa Turun yliopistossa kolme vuotta ennen lääkiksen pääsyä. Hakuuni on mahtunut monia käänteitä ja vaiheita, mutta ovet avautuivat neljännellä hakukerralla pääsykokeen kautta. Kahtena viimeisenä hakuvuonna minulla oli käytössä MAFY:n itseopiskelupaketti, jonka avulla sain kehitettyä itselleni selkeämmät rutiinit ja sain seurattua etenemistäni helposti. Koen, että onnistumiseni avaintekijöitä olivat MAFY:n materiaalien lisäksi itseni haastaminen ja oman jaksamiseni huomioiminen. Hakemisen ohella kävin osa-aikaisesti töissä. Töiden, opintojen ja pääsykokeisiin lukemisen tasapainottaminen oli haastavaa, ja tässä minua auttoi opintovalmentajani. Myös itseluottamuksen ja tasapainoisen arjen rakentamisella oli suuri vaikutus onnistumiseen. Opintovalmentajanasi haluan toimia kannustajanasi ja auttaa sinua löytämään arkirutiinin, joka mahdollistaa mielekkään ja tehokkaan lukemisen arjen iloja unohtamatta. 

Veera Heikkinen

Opiskeluvalmentaja

Olen Veera Torniosta. Aloitin Oulun yleislääkiksessä 2022. Sisään pääsin toisella kunnollisella yrittämällä ja minulla oli molemmilla hakukerroilla Mafy käytössä. Olen hieman vanhempi alanvaihtaja, tai oikeastaan jatkokouluttautuja. Valmistuin nimittäin sairaanhoitajaksi 2019 ja ehdin tehdä sairaanhoitajana töitä kolme vuotta ennen lääkikseen pääsyä. Lääkisopinnot aloittaessani olin 27-vuotias yhden lapsen äiti ja yhden miehen avovaimo. Minulta löytyykin kokemusta pääsykoeprojektin, töiden ja perhe-elämän yhdistämisestä. Uskon, että kuka vain voi päästä lääkikseen, kun tekee oikeita asioita sisäänpääsyn eteen!

Venla Hiltunen

Opiskeluvalmentaja

Aloitin eläinlääketieteen opinnot Helsingin yliopistossa vuonna 2021. Hakuja kertyi itselleni kolme, mutta pääsin lopulta sisään keskinkertaisesta lukiomenestyksestä huolimatta. Uskon vahvasti että oikeilla opiskelutekniikoilla ja fiksulla aikatauluttamisella kuka vain voi päästä lääkikseen, ja opiskeluvalmentajana haluan olla sinun tukenasi ja tsempparinasi hakuvuoden ajan!

Wilma Heikkinen

Opiskeluvalmentaja

Vuonna 2023 aloitin yleislääketieteen opinnot Oulun yliopistossa. Lääkärin ammatti on ollut haaveeni jo lapsuudesta asti, mutta tavoitteellinen kilpaurheilu vei suurimman osan huomiostani useiden hakukertojen aikana. Kolmannella hakukerralla päätin keskittyä valmistautumaan pääsykokeisiin MAFY:n avulla, ja viimein saavutin unelmani päästä lääketieteelliseen tiedekuntaan. Opiskeluvalmentajanasi autan sinua löytämään juuri sinulle sopivat rutiinit, jotka tasapainottavat tehokasta opiskelua ja riittävää palautumista. Näin varmistamme yhdessä, että olet huippukunnossa kevään pääsykoetta varten!