Opiskeluvalmentajat

Opiskeluvalmentajamme ovat lääkiskurssilaisten tukena vaativan valintakoevalmistautumisen tukena.

Jaakko Alasuvanto

Opiskeluvalmennuksen johtaja, opiskeluvalmennus­koordinaattori

Olen työskennellyt MAFY:lla lääkiskurssien alusta asti fysiikan ja matematiikan opettajana, sekä nyt neljättä vuotta opiskeluvalmennustiimin vetäjänä. Harrastuksiini kuuluu aktiivinen boulderkiipeily ja tanssi. Uskon, että kokemukseni auttaa meitä löytämään sinulle toimivan opiskelurytmin ja opiskelumetodit. Ole rohkeasti yhteydessä minuun, mikäli sinulla on jotain asiaa opiskeluvalmennukseen liittyen!

Ota yhteyttä, mikäli sinulla on opiskeluvalmennukseen liittyen asiaa tai kysyttävää!

Ota yhteyttä

Aino Saronsalo

Opiskeluvalmentaja

Olen kolmannen vuoden hammaslääketieteen opiskelija Kuopiosta. Oma hakuprosessini kesti kaksi vuotta. Ensimmäisenä vuonna yritin pärjätä yksin Mafyn itseopiskelumateriaaleilla sovittaen työt samaan kuvioon. Vaikka pääsinkin lähelle sisäänpääsyrajaa, oli urakka todella rankka. Seuraavana vuonna laitoin kaikki peliin: osallistuin lähiopetukseen, aloitin lukupiirin ja varasin aikaa valmentautumiselle. Katson hyvän asenteen, itsetarkkailun, psyykkisen tuen ja oikeanlaisen työskentelyn johtaneen menestymiseen valintakokeessa. Opiskeluvalmentajana olen aidosti kiinnostunut kehittämään ja tukemaan sinua läpi luku-urakan.

Anette Kettunen

Opiskeluvalmentaja

Opiskelen toista vuotta lääketiedettä Turun yliopistossa. Kirjoitin IB-ylioppilaaksi keväällä 2016, jonka jälkeen pidin välivuoden, vaikka lääketieteen opiskelu oli minulle pitkäaikainen unelma. Aloitin opiskelun käytännössä nollapohjalta Mafyllä vuonna 2017 ja silloin jäinkin vain muutaman pisteen päähän sisäänpääsyrajasta. Toisen vuoden luku-urakan aloitin paremmalta tasolta 2018 syksyllä, ja huomasin kuinka erilaiset haasteet hyvällä pohjalla hakeminen asettaa. Suurin ero hakukertojen välillä oli oikean opiskelutyylin ja -rytmin löytäminen. Tiedän omakohtaisesta kokemuksesta, mitä lääkikseen pääsy vaatii ja odotan innolla, että pääsen auttamaan sinua kohti unelmiesi opiskelupaikkaa!

Anni Keppo

Opiskeluvalmentaja

Opiskelen toista vuotta yleislääketiedettä Turun yliopistossa. Oma tieni lääkikseen vaati useamman hakukerran ja opin kantapään kautta mitä pääsykokeeseen valmentautuminen vaatii. MAFY-valmennus oli lopulta avainasemassa sisäänpääsyni kannalta. Hakuvuosina erilaiset opiskelutekniikat, pääsykoetaktiikat ja stressinhallintakeinot ovat tulleet minulle hyvin tutuiksi. Opiskeluvalmentajanasi olen tukenasi koko hakuprosessin ajan ja varmistan, että astelet keväällä itsevarmasti pääsykokeeseen. Haluan kokemukseni avulla auttaa juuri sinua saavuttamaan unelmasi!

Anna Suihko

Opiskeluvalmentaja

Olen kolmannen vuoden opiskelija Turun lääkiksessä. Oma hakuprosessini alkoi keväällä 2017 kirjoitusten jälkeen, jolloin sisäänpääsy jäi täpärästi haaveeksi liiallisen stressin ja uupumuksen vuoksi. Välivuodella minulla oli aikaa miettiä uusiksi pääsykoestrategiaani, ja omista virheistäni sekä MAFY:n vinkeistä viisastuneena päätin opiskelun lomassa varata aikaa myös esimerkiksi liikunnalle sekä henkiselle hyvinvoinnille. Tasapainon löydyttyä vapaa-ajan ja lukemisen välillä opiskelu alkoi pian luistaa aivan uudenlaisella energialla, ja kevään jälkeen minua odottikin paikka Turun lääkiksessä. Opiskeluvalmentajana haluan auttaa myös sinua löytämään mielekkäät ja innostavat rutiinit matkalla kohti unelmiesi opiskelupaikkaa,
levon ja vapaa-ajan merkitystä unohtamatta!

Anni Pesonen

Opiskeluvalmentaja

Olen Oulun hammaslääketieteen neljännen vuoden opiskelija. Kirjoitin ylioppilaaksi 2014 ja yhden välivuoden lisäksi olen lukenut pari vuotta luonnontieteitä Oulussa. Olen tehnyt varmaan kaikki virheet mitä pääsykokeeseen valmistautumisessa voi tehdä, mutta ottanut niistä opikseni ja nyt haluan auttaa sinua kohti unelmiesi opiskelupaikkaa.

Anni Poikola

Opiskeluvalmentaja

Olen aloittanut lääketieteen opinnot Helsingin yliopistossa syksyllä 2018. Opiskelupaikka lääkiksessä oli pitkäaikainen unelmani. Lukion jälkeen opiskelin liikuntabiologiaa Jyväskylän yliopistossa, ja samalla ajatus lääkikseen hakemisesta vahvistui. Olin MAFY:n valmennuskurssilla, ja voin lämpimästi suositella sitä kaikille lääkishakijoille. Valmennuskurssin oppimateriaalit (Mafynetti), opiskelu- ja koevinkit sekä opiskeluvalmentajan tuki olivat korvaamaton apu hakuprosessissa. Onnistunut pääsykoevalmistautuminen on monen tekijän summa, ja innolla pyrin auttamaan tulevia lääkisläisiä hakuprosessissa

Anni Tunttunen

Opiskeluvalmentaja

Olen kolmannen vuoden opiskelija Turun yleislääkiksessä. Lukiossa keskityin kaikkeen muuhun kuin opiskeluun, vaikka haaveilin lääkiksestä. Pääsin kuitenkin ylioppilaaksi vuonna 2016, jolloin aloitin ensimäisen välivuoden kansanopistossa lääkislinjalla. Vuonna 2017 hain Ouluun alhaisempien pisterajojen toivossa mutta jäin parinkymmenen pisteen päähän sisäänpääsystä. Seuraavana syksynä aloitin MAFY:lla ja opiskelin tunnollisesti heidän ohjeiden mukaisesti läpi vuoden. Vuoden aikana itsevarmuus kasvoi ja päätin hakea Turkuun kevään yhteishaussa ja tänne sitten pääsinkin. Monia opiskelutyylejä kokeilleena ja monia pitkiä kirjastopäiviä viettäneenä voin kokemuksieni avulla auttaa muitakin unelmien saavuttamisessa!

Anu Bergström

Opiskeluvalmentaja

Olen yleislääketieteen opiskelija Turusta, vuosimallia 2019. Hakuja minun polultani löytyy useampia ja olenkin hakenut lääkikseen monesta eri lähtökohdasta. Kahtena viimeisenä hakukertana minulla oli Mafyn materiaalit. Mafynetin ja opiskeluvalmentajani avulla ymmärsin, mistä hakemisessa on oikeasti kyse ja mitä se vaatii. Opiskeluvalmentajanasi haluan auttaa sinua löytämään parhaat mahdolliset opiskelutekniikat ja rutiinit juuri sinulle, lepoa ja vapaa-aikaa unohtamatta!

Eeli Aavasalo

Opiskeluvalmentaja

Olen vuosimallia 2018 aloittanut yleislääketieteen opiskelija Turun Yliopistosta. Paljasjalkaisena turkulaisena jäin kotiseudulleni opiskelemaan, kun ovet avautuivat Mafyn avulla viimeisenä hakuvuotena. Oma matkani unelmieni opinahjoon sisälsi neljät pääsykokeet, joista kahteen valmistauduin tosissani. Vaiherikkaaseen haku-urakkaani on sisältynyt mm. keskivaikea lukihäiriö, tasapainoilu kilpaurheilun ja lukemisen välillä sekä välivuosi armeijassa. Sisäänpääsyn kannalta oleellista on rakentaa hyvät rutiinit, tehokas opiskelutekniikka ja taata mahdollisuus myös levolle sekä stressinhallinnalle. Haku lääkikseen on kuin bussimatka: toisilla bussi pääsee nopeammin perille kuin toisilla, mutta töitä tekemällä kaikilla on sama päätepysäkki: lääkis. Opiskeluvalmentajana lupaan tehdä parhaani sen eteen, että sun bussi pysähtyisi tänä vuonna lääkiksen eteen!

Eevi Antikainen

Opiskeluvalmentaja

Aloitin opiskelut Helsingin eläinlääketieteellisessä 2020. Hain ensimmäisen kerran lukiosta suoraan, mutta laskurutiini jäi vielä puutteelliseksi. Välivuoden aikana opin paljon opiskelutekniikoista ja ymmärsin mitä kokeessa onnistuminen vaatii. Vaikka pääsykokeeseen valmistautuminen on haasteita täynnä, sopivan tasapainon lukemisen ja vapaa-ajan välillä löydyttyä jaksaa lukea uupumatta loppuun asti!

Elias Soukola

Opiskeluvalmentaja

Olen vuosimallia 2020 oleva opiskelija Kuopion yleislääkiksessä. Tehokas ja jatkuva rutiini opiskeluun, inhimilliset työmäärät sekä positiivinen ja itsevarma fiilis omaan tekemiseen koko hakukevään ajan olivat ne mun avaintekijät, joiden avulla avasin oven lääkikseen ensiyrittämällä. Sisäänpääseminen ei vaadi ihmeitä – riittävä määrä oikeita juttuja opiskelutekniikassa, aikataulutuksessa ja positiivisessa asenteessa on tarpeeksi välttämään tai voittamaan se pahamaineinen hakulimbo. Opiskelijavalmentajana olen auttamassa sua löytämään sun omat avaintekijät, joiden avulla saavutat tavoitteesi.

Elina Nuotio

Opiskeluvalmentaja

Opiskelen toista vuotta Helsingin yliopiston eläinlääkiksessä. Olen kirjoittanut ylioppilaaksi vuonna 2015, ja opiskellut lukion jälkeen erityispedagogiikkaa Oulun yliopistossa. Jäätyäni ensimmäisen hakukertani jälkeen muutaman pisteen päähän sisäänpääsystä, päädyin hankkimaan Mafynetin opiskelun avuksi. Toisella hakukerralla pääsinkin kirkkaasti sisään. Minulla on omakohtaista kokemusta erilaisista opiskelutekniikoista, fysiikan ja kemian aloituksesta lähes nollatasolta, ja esimerkiksi osa-aikatyön yhdistämisestä hakuprosessiin. Opiskelijavalmentajana voin auttaa sinua muodostamaan juuri sinulle parhaat mahdolliset tekniikat, taktiikat ja rutiinit, jotka auttavat sinua saavuttamaan unelmasi.

Ella Kokko

Opiskeluvalmentaja

Opiskelen Turun lääkiksessä kolmatta vuotta. Hakeminen lääkikseen on itselläni lähellä sydäntä, sillä omalle polulleni hakuja sattui useita. Näiden vuosien aikana opin kantapään kautta, mitkä asiat ja tekniikat toimivat hakemisessa ja mitkä eivät. Uskon, että hakukokemuksistani voidaan ammentaa paljon hyviä vinkkejä myös sinun hakuprojektiisi. Opoilussa haluan antaa kaikkeni auttaakseni sinua välttämään kaikki ne sudenkuopat joihin itse matkallani kompuroin ja menestymään pääsykokeessa parhaalla mahdollisella tavalla!

Ella Siitari

Opiskeluvalmentaja

Olen opiskellut Kuopion lääkiksessä vuodesta 2019 lähtien. Valmistuin lukiosta vuonna 2017 ja samana keväänä kävin lääkiksen pääsykokeissa täysin turistina. Välivuotena luin itsenäisesti pääsykokeisiin töiden ohella, mutta jälleen jäätiin kauas sisäänpääsyrajasta. Otin vastaan opiskelupaikan fysiikalta ja hankin käyttöön Mafynetin itseopiskelumateriaalit sekä opiskeluvalmentajan. Kolmannella kerralla pääsykokeisiin valmistautumisessa olikin sitten ihan eri meininki ja pääsin sisään! Mafynetin ja opon avulla hioin esimerkiksi kemian puutteelliset taidot ihan uudelle tasolle ja opin oikeiden opiskelutekniikoiden, mutta myös riittävän levon merkityksen. Lisäksi oposta muodostui luku-urakan aikana kultaakin kalliimpi tsemppari. Opiskeluvalmentajana haluan auttaa sinua löytämään itsellesi sopivat mielekkäät rutiinit ja opiskelutavat, jotta pääsisit unelmiesi opiskelupaikkaan!

Emilia Ståhlberg

Opiskeluvalmentaja

Olen toisen vuoden lääketieteen opiskelija Turusta. Lukiosta valmistumisen jälkeen olen opiskellut Kemian tekniikkaa Aalto Yliopistossa. Lääkiksen ovet aukesivat toisen yrityksen jälkeen. Itselle hakemisen aikana oli tärkeää lukemisesta palautuminen, johon auttoivat urheilu, ystävät ja riittävä lepo. Hyvällä suunnitelmalla ja kovalla työllä voit saavuttaa mitä vaan. Opiskeluvalmentajana haluan auttaa sinua pääsemään unelmakouluusi!

Emilia Vakkuri

Opiskeluvalmentaja

Aloitin opinnot syksyllä 2019 Helsingin hammaslääketieteellisessä. Oma tarinani ei ole se ihan tavallisimmasta päästä. Valmistuin lukiosta keväällä 2012 ja olen hakenut siitä saakka lääkikseen. Lukiossa luin fysiikkaa ensimmäisen pakollisen kurssin ja pääsin fysiikan saloihin ensimmäistä kertaa vasta yo-kirjoitusten jälkeen. Vuodet 2013-2015 olin muiden järjestäjien valmennuskursseilla. 2016 luin täysin itsenäisesti ja loput vuodet olen saanut auttavan käden Mafyltä. Vasta Mafyn avulla tajusin, kuinka lääkikseen haetaan ja mitä haku vaatii. Minulla on myös vaikea lukihäiriö, joka tuonut oman mausteen projektiini. Matkani on ollut pitkä ja raskas. Haluan kannustaa sinua kohti tavoitettasi! Usko itseesi, jossain vaiheessa se palkitaan!

Emma Tiainen

Opiskeluvalmentaja

Opiskelen tällä hetkellä kolmatta vuotta Tampereen lääketieteellisessä. Ensimmäisen kerran hain lääkikseen vuonna 2017, kun valmistuin lukiosta. Kirjoitin keväällä 5 ainetta enkä ottanut valmennuskurssia, jolloin väsähdin rankan kevään jälkeen ja ensimmäinen yritys jäi vaisuksi. Syksyllä aloitin kuitenkin valmistautumaan toiseen hakukertaan rauhassa ja otin mafynetin käyttööni. Tämän ansiosta ovet lääkikseen aukesivat ja koko hakuprosessista jäi hyvä fiilis. Hakemisen aikana tuli opittua kantapään kautta monia hyödyllisiä asioita opiskelutekniikoista, ajankäytöstä ja rutiineista. Opiskeluvalmentajana haluan auttaa sinuakin mielekkään lukuprosessin luomisessa ja unelmien koulupaikan saavuttamisessa!

Essi Manninen

Opiskeluvalmentaja

Olen aloittanut opintoni vuonna 2020 Kuopion yleisellä. Valmistuin lukiosta vuonna 2016, joten nopealla matikalla voi päätellä, että minun kohdallani hakukertoja ehti olla useita. Opiskelin välissä kemiaa Jyväskylän yliopistossa ja tein tuntitöitä. Mafyn ja silloisen oponi kanssa saimme muodostettua minulle juuri sopivan lukusuunnitelman, jonka avulla ovet lääkikseen vihdoin aukesivat. Uskon, että löydetään yhdessä myös sulle sopiva taktiikka, jonka avulla tehdään sun hakuvuodesta onnistunut ja mieluisa!

Erika Tuominen

Opiskeluvalmentaja

Olen kolmannen vuoden opiskelija Helsingin yleislääkiksestä. Valmistuin lukiosta talvella 2015, jonka jälkeen ehdinkin hakea kolmen kevään ajan kunnes ovet lääkikseen avautuivat. Lääkis oli ollut unelmani niin kauan kuin muistan, mutta silti hakuprosessin vaativuus iski päin kasvoja ensimmäisen yrityksen jälkeen. Kahtena ensimmäisenä hakukertana olin MAFY:n itseopiskelukurssilla ja sainkin kehitettyä osaamistani sekä laskurutiinia etenkin fysiikassa ja kemiassa. Kolmantena vuonna vaihdoin etäkurssiin ja sain oman opiskeluvalmentajan, jonka avulla keskityimme etenkin rutiinien luomiseen ja lukemisen aikatauluttamiseen. Ymmärsin myös vihdoin levon merkityksen hakuprosessissa. Opiskeluvalmentajana haluan auttaa sinua löytämään oikeanlaiset rutiinit sekä tasapainon lukemisen ja vapaa-ajan välillä, jotta voit saavuttaa unelmien opiskelupaikkasi!

Eveliina Varis

Opiskeluvalmentaja

Olen Jyväskylästä Turkuun muuttanut 2020 sisäänpäässyt lääketieteen opiskelija. Itse pääsin unelmieni koulupaikkaan kolmannella hakukerralla. Hakijana olen käynyt useat tilanteet läpi. Ensimmäisenä vuonna Mafyn lähikurssilaisena, toisena vuonna työssäkäyvänä itseopiskelijana ja vuonna 2020 kotikaranteenissa. Jokaisesta hakukerrasta viisastuneena, haluan auttaa sinua muodostamaan tehokkaimmat opiskelutekniikat, selkeän lukusuunnitelman sekä timanttisen koetaktiikan, lepoa ja hyvinvointia unohtamatta. Maksimoidaan yhdessä sun sisäänpääsyn todennäköisyys.

Hanna Riekki

Opiskeluvalmentaja

Olen toisen vuoden opiskelija Tampereen lääkiksessä. Minulle koulun ovet avautuivat toisen hakukerran myötä. Vaikka haave lääkärin ammatista selkeytyi jo lukiossa, halusin pitää välivuoden ja kerätä voimia matkustellen. Ensimmäinen hakukerta oli kuitenkin pitkän opiskelutauon jälkeen kuin isku vasten kasvoja, ja valmistautumisessa tuli tehtyä monta asiaa väärin. Uuvuttavan kevään jälkeen päätin, että ensi kerralla hoidan asiat kunnolla ja Mafya parempaa apuria ei tähän olisi voinut kaivata. Oikeaan opiskelutekniikkaan ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin keskittyminen avasivat aivan uudenlaisen hakukokemuksen ja toivon, että pystyn nyt auttamaan muita hakijoita löytämään itselleen mielekkään ja menestyksekkään tavan unelmiensa tavoitteluun!

Heidi Plit

Opiskeluvalmentaja

Opiskelen toista vuotta yleislääketiedettä Oulussa. Matkani lääkikseen alkoi keväällä 2018 kun valmistuin ylioppilaaksi. Ensimmäinen hakukerta oli raskas, sillä uutta asiaa oli vielä paljon ja opiskelurutiini hukassa. Uuvuin rankasta abi-vuodesta ja liian kunnianhimoisesta opiskelusta pääsykokeeseen ilman lepoa ja palautumista. Seuraavan syksyn vietin Helsingin yliopistossa aloittaen molekyylibiotieteiden opinnot. Tammikuussa 2019 aloitin päämäärätietoisen opiskelun kohti unelmien koulupaikkaa ja pääsin sisään! Ratkaisevina tekijöinä koin hyväksi muodostuneen laskurutiinin, päämäärätietoisen ja sinnikkään tekemisen, simuloidut harjoituskokeet sekä riittävän levon ja palautumisen ystävien ja urheilun avulla. Molemmilla hakukerroillani oma opiskeluvalmentajani tsemppasi minua tekemään parhaani ja löytämään parhaimmat eväät pääsykokeessa menestymiseen. Haluan auttaa sinuakin pääsemään tavoitteeseesi juuri sinulle parhaimmalla tavalla! Meillä kaikilla on erilainen matka lääkikseen ja haluan olla mukana juuri sinun matkallasi!

Heta Rasinkangas

Opiskeluvalmentaja

Olen alun perin Jyväskylästä, mutta nyt kuopiolaistunut, kun kolmas hakukerta sanoi toden ja pääsin opiskelemaan yleislääketiedettä. Kaikki kolme hakukertaani ovat olleet hyvin erilaisia, mutta viimeisellä kerralla käytössäni ollut Mafyn etäkurssi toi toivotun tuloksen. Ratkaisevat tekijät tällä hakukerralla olivat opiskeluiden rytmitys, rutiinien löytäminen sekä itselleni sopivan koetaktiikan hiominen. Näissä kaikissa oma opiskeluvalmentajani oli korvaamattomassa roolissa. Nyt opona haluan auttaa sinua löytämään opiskeluihin varman, mutta stressittömän otteen, jotta saat pääsykokeessa itsestäsi parhaan mahdollisen suorituksen irti.

Ida Inkinen

Opiskeluvalmentaja

Olen toisen vuoden opiskelija Helsingin eläinlääkiksessä. Eläinlääkisopinnot ja eläinlääkärin ammatti ovat olleet haaveitani jo lapsena. Päästäkseni unelmieni opiskelupaikkaan hain kaksi kaksi kertaa, molemmilla kerroilla Mafynettiä käyttäen. Ensimmäisellä hakukerralla lukuaika loppui kesken, mutta tiesin saavuttaneeni hyvän pohjan josta oli helppo jatkaa seuraavana syksynä. Oma opiskeluvalmentajani oli minulle korvaamaton tuki molemmilla hakukerroilla, ja toivon että minusta on myös suuri apu tuleville lääkisläisille.

Ilona Henriksson

Opiskeluvalmentaja

Opiskelen kolmatta vuotta Tampereen lääketieteellisessä, jonne ovet aukenivat toisella hakukerralla. Hyvin suunnitellun lukuaikataulun ja oikeiden opiskelutekniikoiden avulla koko lukuprosessi tuntui mielekkäältä ja pääsykokeeseen oli mukava mennä.
Opiskeluvalmentajana haluan auttaa samanlaisen kokemuksen luomisessa!

Iiris Nyström

Opiskeluvalmentaja

Aloitin opintoni 2020 Kuopion lääkiksessä. Hakukertoja minulle kertyi kaiken kaikkiaan kolme, joista jokainen oli opettavainen kokemus. Valmistuin lukiosta keväällä 2017 ja pääsykoeurakka alkoi hyvin levätyn välivuoden jälkeen. Kaikki palaset eivät kuitenkaan loksahtaneet kohdilleen ensimmäisen, eikä toisenkaan hakukevään aikana. Järkevä lukusuunnitelma ja riittävä vapaa-aika tekivät opiskelusta mielekästä. Näillä eväillä voimat riittivät aina pääsykokeeseen saakka, unohtamatta hyvää tukiverkostoa. Toivonkin, että opiskelijavalmentajana voin auttaa sinua löytämään oikeat palaset pääsykokeeseen valmistautumiseen.

Kim Pettersson

Opiskeluvalmentaja

Opiskelen Tampereen lääkiksessä kolmatta vuotta. Kirjoitin ylioppilaaksi 2015 ja sain paikan Tampereen teknillisestä yliopistosta. Vuosi armeijassa herätti henkiin vanhan lääkishaaveen ja tekniikan opinnot eivät enää kiinnostaneet. Ensimmäisellä kerralla itselleni ongelmaksi kuitenkin koitui opiskelutekniikka ja biologian osaaminen, koska en ollut lukenut kuin pakolliset kurssit. Toisella hakukerralla laitoinkin kaiken luottoni MAFY:n opettajiin ja omaan opiskeluvalmentajaani. Luottamukseni palkittiin ja ovet aukesivat hyvän opiskelutekniikan, rutiinien ja riittävän vapaa-ajan ansiosta. Tulen auttamaan sinua juuri näissä samoissa asioissa, jotta sinäkin saisit unelmiesi opiskelupaikan. En vähättele työtä, jonka joudut tekemään, mutta tehdään yhdessä urakastasi mahdollisimman mielekäs.

Kira Lindberg

Opiskeluvalmentaja

Olen lääketieteen opiskelija Turusta. Hain itse lääkikseen vuonna 2017, ja ilokseni pääsin kouluun ensiyrittämällä. Henkilökohtaisista syistä johtuen jouduin kuitenkin jättämään opintoni tauolle, ja aloitinkin lääkiksessä viime vuonna 2019. Pääsykokeisiin valmistautuessani olisin itse kaivannut rinnalleni henkilöä, joka olisi ollut tukena ja turvana sekä tsemppaassa kohti yhtä elämäni suurimmista koitoksista. Nyt opiskeluvalmentajana haluan olla sinulle juuri se tyyppi. Tiedän, mitä pääsykokeissa menestyminen vaatii. Tiedän myös, että sinulla on kaikki ne vaadittavat asiat. Minä vain autan sinua löytämään ne.

Lauri Setälä

Opiskeluvalmentaja

Aloitin yleislääketieteen opiskelut Turussa 2019 enkä ole katunut hetkeäkään. Hakuprosessiini kului kaksi hakukertaa, kun ensimmäisellä yrittämällä jäin niukasti parin pisteen päähän lääkispaikasta. Molemmilla hakukerroilla Mafy vahvisti entisestään käsitystäni mm. rytmityksen, tehokkaan opiskelun ja palautumisen merkityksestä. Huomasin myös sen, että elämästä voi ja kuuluukin nauttia myös luku-urakan aikana, vaikka töitä riittäisikin. Jokainen ihminen on yksilö ja kokonaisuus, mikä tulee ottaa huomioon hakuprosessissa: mitä juuri Sinä tarvitset saavuttaaksesi unelmiesi opiskelupaikan? Aion auttaa, tukea ja tsempata Sinua, tuleva kollega, päätyyn asti tässä prosessissa.

Linda Bergkvist

Opiskeluvalmentaja

Olen hammaslääketieteen opiskelija Turun yliopistossa, missä aloitin vuonna 2018. Valmistuin ylioppilaaksi vuonna 2015 ja pääsin suoraan lukiosta opiskelemaan logopediaa. Logopedian opintoihin kuului hammaslääketieteen kurssi, jonka innoittamana minulle syntyi ajatus hakea hampaalle. Lukiosta oli kuitenkin hieman aikaa ja muutamaa kemian kurssia lukuun ottamatta lähdin syksyllä 2017 liikkeelle nollapohjalla, mutta onnistuin pääsemään sisään ensimmäisellä hakukerralla! Hakuvuoteni aikana Mafynetistä oli minulle valtavasti hyötyä, koska sen avulla opiskelin asiat oikeassa järjestyksessä ja tehokkailla opiskelutekniikoilla. Lisäksi opin paljon stressinhallinnasta, aikataulutuksesta ja levon merkityksestä, mikä auttoi minua jaksamaan. Tiedän, kuinka paljon työtä hakeminen vaatii, ja haluan opiskeluvalmentajana auttaa sinua lähtötilanteestasi huolimatta saamaan hakuprosessin eri osa-alueet kuntoon ja saavuttamaan paikan lääkiksestä!

Linda Simola

Opiskeluvalmentaja

Opiskelen nyt toista vuotta Turun yliopistossa lääketiedettä. Ennen medisiinariksi pääsyä opiskelin Jyväskylässä neljä vuotta liikuntabiologiaa, josta sain kandidaatin tutkinnon keväällä 2018 valmiiksi. Ajatus lääketieteellisestä eli jo lukiossa, mutta tuolloin epäluottamus omiin kykyihin vei voiton. Lopulta syksyllä 2017 päätin ottaa härkää sarvista ja lähteä tavoittelemaan unelmaani. Oma hakuprosessini lääkikseen kesti kaksi vuotta, ja ensimmäisellä hakukerralla jäin niukasti sisäänpääsyrajasta. Mafyn avulla sain hiottua fyken nollasta pääsykokeen edellyttämälle tasolle, rytmittämään opiskelun ja vapaa-ajan, sekä erityisesti opin, miten oikeasti opitaan. Opona haluan olla auttamassa juuri sinulle sopivan suunnitelman luomisessa matkalla kohti tavoitettasi!

Maria Ruotsalainen

Opiskeluvalmentaja

Aloitin lääketieteen opintoni Helsingin yliopistolla vuonna 2019. Oma hakuprosessini alkoi talvella 2017, kun kirjoitin ylioppilaaksi. Lääketieteellinen ja haave lääkäriydestä ovat olleet minulle tärkeitä aina, mutta tuntuivat unohtuvan lukiossa muiden asioiden ohella. Ensimmäisellä hakukerralla olo tuntui yksinäiseltä ja uuvuttavalta, enkä osannut luottaa itseeni. Toisena vuotena MAFY:n ja opiskeluvalmennuksen avulla sain kaipaamani lisätuen, jonka avulla hakuvuodesta tuli mieluisa ja taakka tuntui kevenevän huomattavasti. Vaikka motivaationi hakemiseen oli korkea, helpotti silti puhua siitä, mitä kaikkea vuoden aikana käy läpi. Uskon, että näillä, kovan työn ja levon sopivalla tasapainolla lääkisunelmastani tuli totta ja nyt haluankin auttaa sinua saavuttamaan saman.

Michał Podleśny

Opiskeluvalmentaja

Pääsin ylioppilaaksi 2015, jolloin hain ensimmäistä kertaa yleiselle. Toisen kerran valmistautuessani pääsykokeeseen opiskelin ohella Oulun Yliopistossa luonnontieteitä ja keväällä 2016 jäin 2,5p päähän. Kovan työn ja lukemattomien tehtävien jälkeen ovet Oulun lääkikseen avautuivat 2017. Pääsykoeurakan aikana kiinnostuin äärimmäisen paljon oppimisesta ja ihmismielestä. Haluan auttaa muitakin saavuttamaan unelmansa heille sopivimmilla menetelmillä! Ymmärrän kokemuksen kautta kuinka tärkeitä itselle sopivat rutiinit ja opiskelutekniikat ovat, sillä oma hakuprosessi on vieläkin tuoreena mielessä.

Milka Hirvonen

Opiskeluvalmentaja

Opiskelen kolmatta vuotta lääketiedettä Turun yliopistossa. Aiemmalta koulutukseltani olen fysioterapeutti, mutta sairaalamaailmassa työskennellessäni lukioaikaiset haaveet lääkärin ammatista nousivat pintaan. Hakuprosessini vaati pari yritystä, joiden aikana opin paljon opiskelutekniikoista, stressinhallinnasta ja aikatauluttamisesta. Kokemukset fysiikan ja kemian opiskelusta täysin nollatasolta Mafyn avulla sekä työn ja pääsykoelukemisen järkevä yhdistäminen jäivät positiivisina asioina mieleeni. Opiskeluvalmentajana haluan auttaa löytämään sopivat opiskelurutiinit ja -tekniikat, jotta pääsykokeessa menestymiseen vaadittu pitkäjänteinen työskentely olisi mielekästä kaikkine vaiheineen.

Kuva: Sonja Siikanen

Miska Tiainen

Opiskeluvalmentaja

Aloitin yleisen lääketieteen opinnot Tampereen yliopistolla 2020. Olen myös opiskellut filosofiaa, josta suoritan tällä hetkellä maisterin tutkintoani loppuun. Kiinnostukseni lääketieteeseen heräsi vasta myöhemmällä iällä. Lukemisen aloittaminen tuntui nollapohjalta massiiviselta urakalta, mutta pilkkomalla isompaa kokonaisuutta pienemmiksi paloiksi, pääsin kuitenkin liikkeelle. Oikeat opiskelutekniikat, virheistä oppiminen, stressinhallinta ja armollisuus itseä kohtaan on tullut kolmen hakukerran aikana sisäistettyä kantapään kautta. Erityisen koronan mukana tuoma epävarmuus koetteli näitä taitoja keväällä 2020, ja jaan mielelläni oppimaani eteenpäin. Haluan oponasi kannustaa ja tukea sinua läpi hakuprosessin ilojen ja surujen, virheiden ja onnistumisten kohti unelmiesi opiskelupaikkaa!

Nea Varstala

Opiskeluvalmentaja

Olen lääketieteen opiskelija Tampereelta ja aloitin 2020. Valmistuttuani ylioppilaaksi keväällä 2019 hain ensimmäisen kerran ja jäin muutaman pisteen päähän sisäänpääsystä yleiselle. Mafynetin avulla rakennettu hyvä pohja loi erinomaiset lähtökohdat toiselle hakuvuodelle. Toisella hakukerrallani keskityin lähinnä laskurutiinin ylläpitämiseen, mutta ennen kaikkea rutiinien ja levon merkitykseen. Toinen hakuvuosi sujuikin huomattavasti stressittömämmin ja tuotti toivotun tuloksen eli sisäänpääsyn. Haluan auttaa sinua löytämään sopivat keinot saadaksesi unelmiesi opiskelupaikan sekä ennen kaikkea tsempata sinua koko urakan ajan.

Riina Bräysy

Opiskeluvalmentaja

Opiskelen toista vuotta Helsingin hammaslääketieteellisessä ja olen aikaisemmalta koulutukseltani lähihoitaja. Omasta hakuprosessista suurimpana haasteena oli se, että lähdin liikkeelle täysin nollista, ammattikoulupohjalta. Mafy antaa loistavat valmiudet pääsykokeisiin valmistautumiseen, oli pohjasi mikä tahansa, mutta opiskeluvalmentajana haluan pystyä auttamaan sinua erityisesti omien opiskelutekniikoiden löytämisen ja henkisen jaksamisen kanssa. ”Nollapohjalaisena” tunnistan ja osaan auttaa heikkoon lähtötasoon liittyvissä vaikeuksissa (Itse tuli tehtyä lähes kaikki mahdolliset virheet, joten nyt osaan auttaa sinua välttämään ne!) ja oman lukihäiriön kautta myös oppimivaikeudet ja niihin liittyvät haasteet ovat tuttuja, erityisesti vaihtoehtoiset oppimistekniikat, joista kyllä on hyötyä oli oppimisvaikeutta tai ei. Toimin myös elävänä esimerkkinä siitä, että kukaan ei ole toivoton tapaus!

Rosa Mäkelä

Opiskeluvalmentaja

Olen toisen vuoden yleislääketieteen opiskelija Tampereen yliopistossa. Minulle ovet unelmieni lääkikseen aukenivat kolmannella hakukerralla Mafyn avulla ja omista virheistäni oppineena. Minulle avaimet onnistuneeseen suoritukseen olivat riittävän levon ja vapaa-ajan mahdollistama stressitön ja positiivinen mieli sekä se, että olin valmis tekemään asioita uudella tavalla. Pääsykoevalmistautuminen vaatii itsekuria ja työtä, mutta sen toteuttaminen onnistuu silti fiksusti myös siten, että se onkin oikeastaan aika mukavaa. Sitä se oli lopulta minulle, ja tähän hyvän ja tasapainoisen fiiliksen ylläpitämiseen pyrin pehmeitä arvoja korostaen myös sinua ohjatessani: no pain no gain on jo niin vanha juttu!

Saara Huusko

Opiskeluvalmentaja

Aloitin opinnot Tampereen lääketieteellisessä 2019. Olen alun perin Tuusulasta kotoisin, joten Tampere tuntui sopivalta siirtymältä kotikotoa uutta opiskelijakaupunkia kohti. Unelma lääkäriydestä sai alkunsa jo hyvin nuorena, mutten ollut lukiossa vielä tarpeeksi kypsä laittamaan itseäni täysin likoon tämän haaveen toteuttamiseksi. Kirjoitin ylioppilaaksi 2015 syksyllä, jonka jälkeen aloin määrätietoisesti suunnittelemaan lääkikseen hakua, ja lähes nollapohjalta aloittaneena hakukertoja kertyi neljä ennen onnistumista. Suurimpana kompastuskivenä omalla kohdallani lääkikseen haussa oli paineensietokyvyn pettäminen ja huolimattomuusvirheet itse kokeessa, ja näihin sainkin opo-ohjelmasta suurta apua sekä vertaistukea. Henkisen kasvamisen, pitkien lukupäivien ja tuhansien laskutehtävien kautta olen kerryttänyt kokemusta niin Mafyn oppimateriaalien kuin lääkikseen haun kanssa, ja nyt tahdonkin auttaa juuri sinua saavuttamaan omat unelmasi!

Saara Leino

Opiskeluvalmentaja

Opiskelen lääkiksessä neljättä vuotta; aloitin Helsingissä hampaalla 2017 ja keväänä 2018 pääsin jatkamaan opintojani yleisellä puolella Turussa. Aikaisemmalta koulutukseltani olen fysioterapeutti, ja tätä mahtavaa työtä ehdinkin tehdä 5 vuotta ennen uusien unelmien löytymistä. Tärkeimmät tärpit hakemisessa olivat muilta hakijoilta saamani tuki ja kannustus, sekä oman oppimisen jatkuva arviointi suhteessa pääsykoevaatimuksiin. Työ fysioterapeuttina sekä harrastukset lasten urheiluvalmennuksen parissa ovat opettaneet minulle paljon motivoinnista ja ohjaamisesta. Myös opiskelijaohjauksessa minua kiehtoo mahdollisuus ylittää itsensä – uskon että mikä vain on mahdollista, kun suunta on selvillä!

Sanna Jäänvirta

Opiskeluvalmentaja

Olen vuonna 2020 aloittanut opiskelija Tampereen lääkiksestä. Aiemmalta ammatiltani olen pop & jazz -laulunopettaja. Pääsykokeeseen luin kaksi vuotta ja käytin harjoitteluun koko kolmannen lapseni äitiysloman. Ensimmäisenä vuonna kävin aikuislukiossa opiskelemassa fysiikkaa, kemiaa ja biologiaa, mitkä olivat aikanaan jääneet lukiossa suorittamatta. Huomasin, että lukiokurssit eivät kuitenkaan tukeneet parhaalla mahdollisella tavalla nimenomaan lääkiksen pääsykokeeseen valmistautumista. Opiskelin toisen vuoden MAFY:n etäkurssilla, mikä oli paras valinta silloiseen elämäntilanteeseeni. Sain opiskeluvalmentajaltani paljon kannustusta, itsevarmuutta ja tarvitsemaani tukea lukemisen rytmittämiseen muuhun elämään sopivaksi, sillä kolmen pienen lapsen kanssa pääsykokeeseen valmistautuminen ei ole helpoin yhdistelmä. Nyt olen todella onnellinen, että onnistuin kaikista epävarmuuden tunteista ja haasteista huolimatta, joita hakemiseen voi liittyä! Haluan auttaa myös sinua pääsemään tavoitteeseesi lempeällä tuella. Tiedän omasta kokemuksestani, että kaikki on mahdollista lähes missä tahansa elämäntilanteessa!

Sanni Mustajoki

Opiskeluvalmentaja

Olen itse onnistunut lääkiksen pääsykokeessa kahdesti; ensimmäisen kerran vuonna 2016 päästessäni eläinlääkikseen, ja vuonna 2020 kun ovet aukesivat myös Helsinkiin yleiselle puolelle. Ensimmäisellä hakukerralla lähtötasoni fysiikassa ja biologiassa olivat heikot, koska olin opiskellut niistä lukiossa vain pakolliset kurssit. Toisella hakukerralla osaaminen oli jo valmiiksi hyvää, mikä asetti lukemiselle taas aivan erilaiset haasteet. Molemmilla kerroilla olin itse myös Mafyn lääkiskurssilaisena. Opona haluan olla mukana auttamassa juuri sinulle toimivien opiskelurutiinien löytämisessä. Tavoitteenani on varmistaa, että jokainen oppilaani voisi kokeeseen astellessaan olla itsevarma ja tyytyväinen tekemäänsä työhön. Onnistunut hakuprosessi vaatii määrätietoista, mutta sopivan rentoa työskentelyotetta – ja tätä haluankin painottaa kaikille hakijoille. Kun tasapaino levon ja lukemisen välillä on kunnossa, opiskelu on aidosti kivaa!

Sara Karvonen

Opiskeluvalmentaja

Olen toisen vuoden opiskelija Turun lääketieteellisessä. Lukion jälkeen suoritin ammattikorkeakoulututkinnon, jonka jälkeen päätin hakea lääketieteelliseen opiskelemaan. Pääsin Mafyn avulla toisella yrittämällä sisään, vaikka lukiosta oli jo kulunut aikaa. Urheilin aktiivisesti ja kävin töissä koko hakuprosessini ajan, joten vahvojen rutiinien ja toimivien aikataulujen luominen olivat avainasemassa sisäänpääsyssäni. Opona tuen sinua luku-urakassasi ja autan sinua saavuttamaan tavoitteesi!

Satu Manninen

Opiskeluvalmentaja

Olen toisen vuoden hammaslääketieteellisen opiskelija Helsingin yliopistossa. Ylioppilaaksi pääsyn jälkeen ehti vierähtää kymmenen vuotta ennen ensimmäistä hakukertaani. Noihin vuosiin ehti mahtua muun muassa yksi AMK-tutkinto, työntekoa, perheen perustamista ja ulkomailla asumista. Jossain vaiheessa päätin hylätä kompromissit ja suunnata sinne, minne olin alunperin halunnutkin. Perhe-elämän ja töiden yhteensovittaminen pääsykokeisiin opiskelun kanssa toi hieman ekstrahaastetta hakuprosessiin, samoin uupumuksen ja ahdistuksen kanssa taistelu. Määrätietoinen työ tuotti kuitenkin lopulta toivotun tuloksen. Nyt opiskeluvalmentajana haluan tukea ja auttaa sinua löytämään omaan tilanteeseesi sopivat rutiinit ja keinot opiskelupaikan saavuttamiseksi sekä olla tsemppaamassa sekä parhaimpina että heikoimpina hetkinä!

Shams Salloum

Opiskeluvalmentaja

Olen opiskellut vuodesta 2020 lähtien yleisellä, Helsingissä. Omalle kohdalle sattui kaksi hakukertaa, joista ensimmäinen epäonnistui kovasta työstä ja motivaatiosta huolimatta. Korkeat stressitasot ja levon merkityksen sivuuttaminen koituivat kohtaloksi ja koepäivän takki oli täysin tyhjä. Aikaisemmasta keväästä opiksi ottaneena aloitin syksyllä rauhallisesti pitäen erityisen hyvää huolta jaksamisesta. Pyrin auttamaan sinua haasteissasi ja siinä, että löydät tehokkaimman ja juuri sinulle sopivimman oppimistyylin!

Siiri Niemelä

Opiskeluvalmentaja

Olen aloittanut 2018 Tampereen lääkiksessä. Valmistuin lukiosta vuonna 2017 L:n ja E:n papereilla, mutta en silti päässyt sisään ensimmäisellä yrityksellä. Toisella kerralla otin Mafynetin avukseni, keskityin heikkouksiini, paransin koetaktiikkaa ja pääsin kirkkaasti sisään. Opiskeluvalmentajana haluan auttaa sinua opiskelemaan laadukkaasti, löytämään rutiinit arkeen ja pitämään huolta myös psyykkisestä hyvinvoinnista. Tehdään yhdessä unelmastasi totta!

Sofia Raja

Opiskeluvalmentaja

Opiskelen toista vuotta Tampereen lääketieteellisessä. Lukiossa en ollut kovin kiinnostunut opiskelusta, ja sainkin idean lääkikseen hakemisesta vasta lukiosta valmistumisen jälkeen. Omalla kohdallani hakuprojekti kesti useamman vuoden. Kuitenkin ahkeralla opiskelulla sekä riittävällä levolla sisäänpääsy on täysin mahdollista lähtötasosta huolimatta

Toni Niiranen

Opiskeluvalmentaja

Opiskelen toista vuotta yleislääketiedettä Turun yliopistossa. Olen aina haaveillut lääkärin ammatista, mutta matkani lääkikseen oli vaiherikas. Tälle matkalle mahtui esimerkiksi muutama vuosi molekyylibiotieteiden opintoja Helsingin yliopistolla sekä työskentelyä hotelli- ja ravintola-alalla. Ensimmäiset hakukertani tyssäsivät siihen että lukutekniikassani ja ajankäytössäni oli ongelmia, joita en yksin osannut korjata. Olin kuullut paljon hyvää MAFY-valmennuksesta ja niinpä päätin ottaa MAFY:n elokuun kurssin kaikilla mausteilla. Tämä paketti auttoi minua saavuttamaan tavoitteeni eli opiskelupaikan lääkiksestä. Suuressa roolissa oli oma opiskeluvalmentajani, jonka ohjeiden avulla löysin itselleni optimaalisimmat työskentelytavat. Nyt haluan opiskeluvalmentajana auttaa sinua saavuttamaan oman tavoitteesi. Autan sinua stressinhallinnassa, ajankäytössä, lukusuunnitelman laatimisessa ja kaikessa muussakin, jotta saamme optimoitua mahdollisuutesi päästä lääkikseen.

Tuulia Räisänen

Opiskeluvalmentaja

Opiskelen toista vuotta lääketiedettä Helsingissä. Kirjoitin ylioppilaaksi 2014, jonka jälkeen opiskelin kemiaa, hain epäonnistuneesti lääkikseen, opiskelin ja valmistuin ammattivalmentajaksi sekä tein töitä urheilun parissa. Kaiken tämän jälkeen päädyin kuitenkin hakemaan uudestaan lääkikseen ja MAFY:n avulla unelmastani tuli totta! Ensimmäisellä hakukerrallani 2015 luin ilman lukusuunnitelmaa. Luin väsyneenä pitkiä päiviä yrittäen opetella asioita ulkoa, ja paikka jäikin tällöin saamatta. Viime keväänä hakiessani MAFY:n avulla, olivat opiskelutuntini maltillisempia mutta sitäkin tehokkaampia, unohtamatta laadukasta vapaa-aikaa lukemisen ohella. Opiskeluvalmentajanasi tahdon auttaa sinua löytämään sopivan tasapainon arkeesi lukemisen ja vapaa-ajan välille, sekä totta kai tsempata sinua kohti unelmaasi!

Veera Visala

Opiskeluvalmentaja

Olen 2020 aloittanut lääkisopiskelija Helsingin yliopistosta. Kirjoitin ylioppilaaksi vuonna 2018, minkä jälkeen opiskelin kaksi vuotta lääketiedettä Ruotsissa ennen kuin pääsin Helsinkiin. Olen itsekin käynyt Mafyn valmennuskurssin ja koin opiskeluvalmennuksen erittäin tärkeänä osana pääsykoekevättä. Opona autan sinua muun muassa opiskelujen suunnittelussa, stressinhallinnassa sekä opiskelumotivaatiossa. Paljon tsemppiä opiskeluihin!

Viivi Virkkunen

Opiskeluvalmentaja

Olen kolmannen vuoden yleislääketieteen opiskelija Turun yliopistosta. Valmistuin ylioppilaaksi keväällä 2017 ja ylioppilaskirjoituksista uupuneena päätin pitää välivuoden, jolloin kävin töissä ja reppureissasin kuukauden. Aloitin pääsykoeurakkani töiden ohella ja omistauduin sille täysaikaisesti keväällä. Pitkäjänteisen ja tehokkaan opiskelun vuoksi pystyin pitämään pääsykoekevääni inhimmillisenä, harrastamaan urheilua normaalisti ja näkemään kavereita. Työ tuotti tulosta, ja pääsin ensimmäisellä hakukerrallani sisään. Opiskeluvalmentajana pyrin auttamaan sinua löytämään tasapainon opiskelun ja vapaa-ajan välillä, jotta kehityt ja jaksat opiskella tasaisesti pääsykokeeseen asti.

Wilma Aapro

Opiskeluvalmentaja

Opiskelen kolmatta vuotta hammaslääketiedettä Helsingissä, jonne pääsin toisella hakukerrallani. Olen koulutukseltani terveydenhoitaja, mutta lääketieteelliset opinnot ovat olleet toiveenani jo kymmenisen vuotta. Keräsin rohkeuden ja päätin toteuttaa tämän suurimman haaveeni, kun odotin nuorempaa lastamme syntyväksi keväällä 2016. Oma pääsykoeprosessi oli haastava kahden pienen lapsen äitinä: tasapainoilua hektisen arjen, alati muuttuvien aikataulujen, ajanpuutteen ja epävarmuuden kanssa. Avaimet onnistumiseen löytyivät tehokkaan ajankäytön, mielenhallinnan sekä itselle optimaaliseksi räätälöityjen opiskelutekniikoiden avulla. Olen erityisen kiinnostunut sisäisestä motivaatiosta, sekä henkisestä ja fyysisestä hyvinvoinnista pääsykoeprosessin peruspilarina. Haluan auttaa sinuakin saavuttamaan unelmasi, oli elämäntilanteesi mikä tahansa!

Wilma Hämäläinen

Opiskeluvalmentaja

Olen kolmannen vuoden yleislääketieteen opiskelija Turusta. Olen Helsingistä kotoisin, mutta siellä aina asuneena halusin nähdä jotain muuta ja vastaus oli tietysti Turku! Hain ensimmäisen kerran abivuonna, jolloin sisäänpääsy ei jäänyt kauas Mafynetin ja opon ansiosta. Oli ihanaa saada apua ja tukea juuri niihin omiin kipupisteisiin. Opolta saamani kannustus ja omien ajatusten jakaminen hänelle toivat helpotusta hakuprosessiini. Hyvä pohja mahdollisti syvempää oppimista seuraavana vuonna. Toisella kerralla sisäänpääsystä sitten tulikin totta. Kahden vuoden haku-urakasta oppineena voin opona auttaa sinua lähemmäksi unelmiesi opiskelupaikkaa!