Mitä diplomi-insinööri tekee?

Oletko kiinnostunut luonnontieteistä tai matematiikasta? Innostutko erilaisista pulmapähkinöistä ja ongelmanratkaisutilanteista? Tuntuuko liian aikaiselta lyödä lukkoon koko loppuelämän urasuunnitelmat? Jos vastasit johonkin kysymykseen myöntävästi, diplomi-insinöörikoulutus saattaa olla juuri sinua varten!

Diplomi-insinöörikoulutuksessa pääset kehittämään itseäsi merkityksellisten aihepiirien parissa. Koulutussuunnat ja opetuksen sisältö vaihtelevat hyvin paljon alan mukaan, joten voit keskittyä juuri sinua eniten kiinnostaviin asioihin. Diplomi-insinöörikoulutukset eivät siis ole identtisiä, ja niiden joukosta voi hyvinkin löytyä sinulle sopiva suuntaus. Omaa opiskelusuunnitelmaasi räätälöimällä voit luoda yksilöllisen ja ainutlaatuisen osaamisportfolion viiden vuoden opiskeluohjelmassa.

Diplomi-insinööriksi voi opiskella yhdeksässä yliopistossa ympäri Suomea; Tampereella, pääkaupunkiseudulla, Lappeenrannassa, Turussa, Jyväskylässä, Vaasassa, Kuopiossa ja Oulussa. Valinnan vaikeus tosin saattaa tulla eteen niin kaupungin kuin opintosuunnankin kanssa, sillä diplomi-insinöörin tutkintoon johtavia hakukohteita on peräti 62! Tutustu kaikkiin DIA-hakukohteisiin täältä.

Diplomi-insinööriopinnot

Matka kohti diplomi-insinöörin tutkintoa aloitetaan perusopinnoilla, jotka ovat hyvin samankaltaiset hakukohteesta riippumatta. Perusopintoihin kuuluu yleensä matematiikkaa, fysiikkaa ja kemiaa sekä alakohtaisia johdantokursseja. Perusopinnot ja johdantokurssit antavat sinulle valmiuksia syventää osaamistasi kohti omia mielenkiinnonkohteitasi.

Varsinaisten opintojen ulkopuolella teekkarikulttuuri tarjoaa opintoihin aivan ainutlaatuisen twistin, jota ei muilta aloilta löydykään! Teekkarikulttuuriin heittäytymällä voit löytää mieluisia vapaa-ajan aktiviteetteja aina purjehduksesta rakettikerhoihin. Lisäksi pääset verkostoitumaan muiden ihmisten ja ennen kaikkea tulevaisuuden kollegoidesi kanssa. Voit osallistua myös ainejärjestötoimintaan, jossa voit kerryttää ainutlaatuista kokemusta ja luoda verkostoja. Jokaiselle löytyy teekkarikulttuurista jotakin. Ensimmäinen vuosi huipentuu perinteisesti teekkarivappuun, johon osallistumisesta merkkinä on upean säihkyvä, valkoinen teekkarilakki tupsuineen!

Diplomi-insinööri työelämässä

Diplomi-insinöörit työllistyvät hyvin laaja-alaisesti erilaisiin työtehtäviin. Diplomi-insinööri voi työllistyä muun muassa erilaisiin asiantuntija- ja johtamistehtäviin, tuotekehitystiimeihin tai myynnin, koulutuksen tai tutkimuksen pariin. Jos siis et ole vielä varma, mitä työelämältä haluat, diplomi-insinöörikoulutus jättää monet ovet auki, sillä työpaikkoja on monilla eri aloilla ja yleensä diplomi-insinöörit ovat hyvin työllistettyjä. Siispä voit opintojesi aikana rauhassa etsiä sitä, mikä sinua eniten kiinnostaa ja katsoa sitten, millaisia mahdollisuuksia työelämä tarjoaa!

Valmistautuminen DI-pääsykokeeseen

Diplomi-insinöörikoulutusten hakukohteilla on yksi yhteinen pääsykoe, joka koostuu kahdesta osiosta: kaikille pakollinen matematiikan osio sekä kemian, fysiikan ja tekniikan alan luovaa ongelmanratkaisukykyä mittaava osio. Mafynetin DI-kursseilla opiskelet pääsykokeessa vaadittavia taitoja perinpohjaisesti. Mafynetin sähköiset oppimateriaalit sisältävät kaiken, mitä tarvitset: Kattavat teoriat ja runsaasti sekä perustason harjoituksia että haastavia soveltavia tehtäviä valitsemastasi oppiaineesta. Oppimateriaalit ja kurssit sopivat mainiosti kaikentasoisille opiskelijoille.

Koevalmistautuminen onnistuu Helsingin lähikursseilla tai nettiopetuskursseilla asiantuntevien opettajien yksilöllisessä opetuksessa. Kursseilla edetään omaan tahtiin ja opettaja avustaa sinua juuri sinulle haastavien tehtävien ja teorioiden kanssa. Tällä tavalla varmistamme, että jokainen kurssilainen saa tarvitsemaansa tukea menestyäkseen kevään valintakokeissa. Vaihtoehtoisesti DI-pääsykokeeseen voi myös valmistautua täysin itsenäisesti Mafynetin itseopiskelumateriaaleilla. DI-itseopiskelumateriaaleja myydään erikseen matematiikkaan, fysiikkaan ja kemiaan.

Tutustu DI-kursseihin