Tehokas toiminta koetilanteessa

Noudata näitä ohjeita sekä pääsykokeessa että harjoituspääsykokeissa. Ohjeet on hyvä kerrata aina ennen uutta harjoituskoetta. Koetekniikkaa harjoitellaan myös ennen lähi-, netti- ja itseopiskelu premium -kursseihin kuuluvia harjoituspääsykokeita koesalissa.

Tehokas koestrategia valintakokeessa

Lääketieteellisen tiedekunnan sisäänpääsyrajat ovat olleet kaikkein vaikeimmissakin hakukohteissa yleensä 40 – 70 % maksimipisteistä. Koestrategiassa olennaista on optimoida ajankäyttöä siten, että tunnistat ne tehtävät, joista saat eniten pisteitä rajallisessa ajassa. Ei siis kannata yrittää ratkaista kaikkia tehtäviä täysin oikein, vaan pikemminkin bongata pisteitä kaikkialta, mistä niitä on saatavissa! Tämä voi käytännössä tarkoittaa sitä, että pitkän ja epävarman tehtävän sijaan valitsetkin parista tehtävästä alakohtia, jotka hallitset hyvin.

Valintakoe kannattaa tehdä kolmella kierroksella.

Seuraavassa käydään läpi hyvä pääsykoestrategia kierros kierrokselta:

Lääkiskokeessa sallitut laskimet

Vuoden 2023 pääsykokeessa käytetään digitaalisesta koejärjestelmästä löytyvää funktiolaskinta. Kokeeseen saa kuitenkin ottaa mukaan myös oman nelilaskimen. Kaikissa hyväksytyissä nelilaskimissa on käytännössä identtiset ominaisuudet, mutta suosittelemme erityisesti Casio SL-450S tai Sharp ELSI MATE EL-233S -laskimia. Molemmissa laskimissa on keskimääräistä parempi näppäintuntuma.

Casio SL-450S -laskin on suosittelemistamme laskimista hieman parempi, sillä sen näytön oikeassa reunassa näkyy, mikä laskutoimitus (yhteen-, vähennys-, kerto- vai jakolasku) on valittuna. Muissa laskimissa täytyy luottaa siihen, että näppäimen painallus onnistui.

Katso viralliset ohjeet ja esimerkkilista sallituista laskimista.