Tehokas toiminta koetilanteessa

Noudata näitä ohjeita sekä pääsykokeessa että harjoituspääsykokeissa. Ohjeet on hyvä kerrata aina ennen uutta harjoituskoetta. Koetekniikkaa harjoitellaan myös ennen lähi-, netti- ja itseopiskelu premium -kursseihin kuuluvia harjoituspääsykokeita koesalissa.

Tehokas koestrategia valintakokeessa

Lääketieteellisen tiedekunnan sisäänpääsyrajat ovat olleet kaikkein vaikeimmissakin hakukohteissa yleensä 40 – 70 % maksimipisteistä. Koestrategiassa olennaista on optimoida ajankäyttöä siten, että tunnistat ne tehtävät, joista saat eniten pisteitä rajallisessa ajassa. Ei siis kannata yrittää ratkaista kaikkia tehtäviä täysin oikein, vaan pikemminkin bongata pisteitä kaikkialta, mistä niitä on saatavissa! Tämä voi käytännössä tarkoittaa sitä, että pitkän ja epävarman tehtävän sijaan valitsetkin parista tehtävästä alakohtia, jotka hallitset hyvin.

Valintakoe kannattaa tehdä kolmella kierroksella.

Seuraavassa käydään läpi hyvä pääsykoestrategia kierros kierrokselta:

Lääkiskokeessa sallitut laskimet

Vuoden 2024 pääsykokeessa käytetään digitaalisesta koejärjestelmästä löytyvää funktiolaskinta. Omaa laskinta ei sallita. Voit harjoitella lääkiskokeessa käytössä olevaa laskinta Mafynetissä.

Katso viralliset ohjeet ja esimerkkilista sallituista laskimista.