Tehokas toiminta koetilanteessa

Noudata näitä ohjeita sekä pääsykokeessa että harjoituspääsykokeissa. Ohjeet on hyvä kerrata aina ennen uutta harjoituskoetta. Koetekniikkaa harjoitellaan myös ennen lähi-, netti- ja etäkursseihin kuuluvia harjoituspääsykokeita koesalissa.

Näin käyt kokeen läpi tehokkaasti

Lääketieteellisen tiedekunnan sisäänpääsyrajat ovat olleet kaikkein vaikeimmissakin hakukohteissa yleensä 40 – 70% maksimipisteistä. Koestrategiassa olennaista on optimoida ajankäyttöä siten, että tunnistat ne tehtävät, joista saat eniten pisteitä rajallisessa ajassa. Ei ole siis kannattavaa maksimoida täydellisesti tehtyjen tehtävien määrää, vaan pikemminkin bongata pisteitä kaikkialta, mistä niitä on saatavissa! Tämä voi käytännössä tarkoittaa sitä, että pitkän ja epävarman tehtävän sijaan kannattaa valita parista tehtävästä alakohta, jonka hallitset hyvin.

Pääsykoe kannattaa tehdä kolmella kierroksella.

Seuraavassa käydään läpi hyvä pääsykoestrategia kierros kierrokselta:

Kokeessa sallitut laskimet

Vuoden 2020 pääsykokeessa sallitaan ainoastaan nelilaskin. Kaikissa hyväksytyissä nelilaskimissa on käytännössä identtiset ominaisuudet, mutta suosittelemme erityisesti Casio SL-450S tai Sharp ELSI MATE EL-233S -laskimia. Molemmissa laskimissa on keskimääräistä parempi näppäintuntuma.

Casio SL-450S -laskin on suosittelemistamme laskimista hieman parempi, sillä sen näytön oikeassa reunassa näkyy, mikä laskutoimitus (yhteen-, vähennys-, kerto- vai jakolasku) on valittuna. Muissa laskimissa täytyy luottaa siihen, että näppäimen painallus onnistui.

Katso viralliset ohjeet ja esimerkkilista sallituista laskimista.